OSRS RuneScape Mobile Preview - De game voor onderweg!

  De grootste aankondiging van dit jaar uit de hoek van studio Jagex kwam in de vorm van een mobiele versie. Beide varianten van de MMORPG zullen op korte termijn naar de mobiele telefoon komen. Wat jullie kunnen verwachten, lees je in deze osrs RuneScape mobile preview!

  Met een leeftijd van ruim zestien jaar is RuneScape zeker geen jong broekie meer. Waar de graphics van het spel in de old-school variant blijven hangen in 2007, kreeg het modernere RuneScape 3 een flinke opknapbeurt met de release van de NXT-client.

  Blik op de toekomst

  RuneScape is weliswaar nog steeds te spelen in de oude java-client, toch ligt de toekomst van de games volgens Jagex bij het meegaan met de tijd. Dat betekent ook dat het spel niet alleen meer speelbaar moet zijn op de PC. De komst van een mobiele versie ligt volgens de studio dan ook voor de hand.

  Het betreft hier een volledige versie van RuneScape. Geen aparte versie waar de spelers met een bestaand account opnieuw moeten beginnen, maar gewoon verder kunnen waar ze op de PC zijn gebleven. Vergelijkbaar met de aanpak van games op de Nintendo Switch dus.

  Runescape mobile preview afbeelding 1

  Warme handjes

  Voorafgaand aan RuneFest 2017 mochten we ons al wagen aan het spel tijdens de RuneScape mobile preview. Hier is RuneScape al speelbaar op moderne telefoons en tablets. Zowel op iPads als tablets van andere hardwaremakers.

  Wat opvalt is dat het spel er grafisch hetzelfde uitziet als de PC versie. Zowel old-school als RuneScape 3 zijn letterlijk gekopieerd naar de mobiele apparaten. Dat is opmerkelijk in het geval van RuneScape 3, aangezien het spel met de NXT-client behoorlijk aan de zware kant is.

  Het spel is dan wel speelbaar, maar de releasedatum van ‘ergens in 2018’ heeft dan ook een reden: er moet nog flink worden geoptimaliseerd. Wat opviel was namelijk dat de tablets en telefoons flink warm werden tijdens het spelen. En dat het spel op één van de tablets meerdere malen crashte naar de desktop.

  Runescape mobile preview afbeelding 2

  Dailyscape

  Afgezien daarvan is RuneScape 3 op de mobiele platformen de droom van elke RuneScaper. Niet langer hoef je je dagelijkse taken en activiteiten er in een zo kort mogelijke tijd doorheen te jassen. Een paar minuutjes tijdens de pauze of een treinrit is genoeg om die al gedaan te hebben zonder plaats te hoeven nemen achter een computer.

  Tijdens de RuneScape mobile preview konden we ook met de bijna voltooide versie van old-school RuneScape aan de slag. Deze versie komt eind dit jaar al beschikbaar voor tablets en telefoons. Weliswaar is dit spel grafisch minder zwaar dan zijn moderne broertje, toch loopt het spel uiterst soepel en ziet de interface van de game er een stuk gelikter uit.

  Runescape mobile preview afbeelding 3

  Menu's

  Alle mogelijke vaardigheden en tabbladen zitten verborgen achter drop down menu’s en kunnen met een enkele vingerdruk uitgerekt of ingetrokken worden. Dat moet ook wel, aangezien het scherm van een tablet of telefoon beduidend kleiner is dan dat van een PC.

  Voor RuneScape 3 is dat echter nog niet het geval. Een van de aanwezige mensen van Jagex konden wel vertellen dat er flink wordt gewerkt aan een standaard interface voor die versie. Uiteraard kunnen spelers naar hartelust zelf een fijn menu maken, maar een standaard met opties is wel het einddoel.

  Runescape mobile preview afbeelding 4

  OSRS RuneScape mobile preview - Nog even optimaliseren

  Afgezien van het warm worden van de gebruikte apparaten, verzekert Jagex dat het met de batterijduur en datalimieten geen probleem moet worden. Er kan een hele dag gespeeld worden met maar een paar luttele megabytes mobiele data verbruik. Ook qua batterijgebruik zullen spelers zich niet druk hoeven te maken.

  Geïnteresseerden die al eerder dan de release aan de slag willen, kunnen zich nu al inschrijven voor de beta van de mobiele RuneScape. Aan de hand van feedback van deelnemers zal Jagex de versie nog meer optimaliseren.

  De release van old-school RuneScape mobile staat gepland voor eind dit jaar. RuneScape 3 volgt ergens in 2018.

  RuneScape

  Verkijgbaar vanaf 4 january 2001

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.