RuneFest 2017 aankondigingen - De plannen voor dit jaar!

  In hartje Londen werd ook dit jaar het evenement RuneFest georganiseerd. XGN.nl was er uiteraard weer bij en hoorden wat RuneScaper dit jaar kunnen verwachten. Welke nieuwe content de RuneScape spellen krijgen, lees je in deze RuneFest 2017 aankondigingen special!

  Met een viertal programmeurs als presentatoren doet het old-school RuneScape team vermoeden dat er flink wat nieuwe content op de agenda staat. Onder de naam ‘OSRS en de komende twaalf maanden’ weet je in ieder geval dat de vooruitblik strekt tot RuneFest 2018.

  Old-school RuneScape geeft startschot

  De aankondigingen beginnen voor old-school meteen groots. Na het succes van raids, krijgt het spel op korte termijn een tweede, soortgelijke update. Spelers kunnen het in kleien groepjes opnemen tegen de vampiers die in Gielinor, de wereld van RuneSape, ronddwalen.

  Waar de eerste raid in het spel zeer goed werd ontvangen, zijn er voor de nieuwe toevoeging wel een paar dingen veranderd. Zo zijn de vereiste teams een stuk kleiner (drie tot vijf spelers), zijn de kerkers niet meer uniek gegenereerd en zullen spelers als zij sterven moeten wachten totdat hun team de kamer weet te doorlopen.

  Een dergelijke toevoeging kan natuurlijk niet zonder flinke, nieuwe beloningen gaan. Spelers zullen daarom niet uitrustingen vrijspelen die niet zozeer beter zijn dan alles dat reeds in het spel zit, maar wel een flinke bonus geven voor tijdens raids. Zo zal het doorlopen van kerkers een stuk sneller gaan met bepaalde nieuwe uitrustingen!

  runefest 2017 aankondigingen plaatje 4

  Uitbreiding Farming en nieuwe Dragon Slayer quest

  Ook krijgt old-school RuneScape een uitbreiding van de bestaande farming vaardigheid. Spelers kunnen nieuwe gewassen planten en binnenkort ook dieren verzorgen! Niet gek dan ook dat deze van de RuneFest 2017 aankondigingen met luid applaus werd ontvangen!

  Voor wie deze twee toevoegingen nog niet genoeg is, is het misschien goed om te weten dat er nog een fikse update in de pijplijn zit. Er komt namelijk een vervolg op de oude quest Dragon Slayer. Met de naam Dragon Slayer 2 ga je als speler op onderzoek daar waar de eerste quest eindigde!

  De nieuwe quest geeft spelers ook toegang tot drie nieuwe soorten draken, een nieuw soort toverdrank waardoor drakenvuur geen schade meer aanricht en zullen er nieuwe runes beschikbaar worden. Deze kan de speler gebruiken om krachtige toverspreuken uit te spreken.

  runefest 2017 aankondigingen pl3atje 1

  RuneScape niet in de kou

  De RuneFest 2017 aankondigingen stonden niet alleen in het teken van old-school RuneScape. Ook het moderne broertje RuneScape 3 kreeg een groot podium om de agenda voor de rest van het jaar te beschrijven.

  Er is namelijk bewust gekozen om enkel de updates die zo goed als klaar zijn, of die al daadwerkelijk klaarliggen aan te kondigen. Dit omdat na RuneFest 2016 een flink aantal gedane aankondigingen lang niet op tijd klaar.

  Om dat te voorkomen werden enkel updates aangekondigd die dus nauwelijks tijd meer nodig hebben. Zo zal er eindelijk een vernieuwing van de schatkaarten (clue scrolls) plaatsvinden. Deze zullen een nieuwe variant krijgen, genaamd de master clue, die nieuwe en nog zeldzamere beloningen kan geven.

  runefest 2017 aankondigingen plaatje 2

  Quests, stelen en eindbazen

  Wie zich liever waagt aan de avonturen van RuneScape, heeft ook geluk. Een nieuwe quest in de piraten questlijn komt er namelijk aan en ook Evil Dave zal een terugkeer maken in een nieuw avontuur.

  Ook zal de vaardigheid thieving een update krijgen. Het stelen van voorwerpen was de voornamelijkste bron van ervaringspunten, maar binnenkort komt daar een aanvulling op. Spelers kunnen namelijk kluizen in bepaalde goed beveiligde gebouwen kraken voor nieuwe loot!

  Waar de Menaphos update ook een verhoging van de slayer vaardigheid met zich meebracht, was het aantal nieuwe monsters dat kon worden gedood met een hoger niveau mager. Om aan de vraag hierna te voldoen, komt Jagex met een nieuwe plek met nog meer beesten!

  runefest 2017 aankondigingen plaatje 1

  Bezeten boom

  Dit vergeten bos zal niet alleen een aantal sterke monsters bevatten dat de speler flinke hoeveelheden ervaringspunten kan geven, ook zal de plek een nieuwe eindbaas bevatten. Spelers zullen een team moeten vormen om het op te nemen tegen deze bezeten boom.

  Ook in dit geval zal de beloning de moeite waard zijn. RuneScapers krijgen namelijk de kans om nieuwe, supersterke kruisbogen te maken van voorwerpen die de baas laat vallen. Dat wordt flink wat keren doodgaan om de wapens te proberen te bemachtigen!

  Wat nog meer?

  De laatste van de RuneFest 2017 aankondigingen ging om een nieuwe, terugkerende spelmodus. Rond Halloween die jaar zullen spelers de mogelijkheid hebben om in een alternatieve werkelijkheid van RuneScape het op te nemen tegen hordes zombies. Als een ware survivalgame moet de speler zien te overleven. Wie het verste komt, zal unieke beloningen vrijspelen voor zijn of haar account op RuneScape 3!

  RuneScape

  Verkijgbaar vanaf 4 january 2001

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.