Mario en Sonic op de Olympische Spelen Rio 2016 Review - Gouden titel?

  Een nieuwe Olympische Spelen betekent ook dat Mario en Sonic en hun vrienden weer de strijd aangaan in een nieuwe titel. Dit keer gaan ze dus met de volledige selectie naar Brazillië toe. Of ze daar hoge ogen gooien of zonder plakken naar huis gaan lees je in deze Mario en Sonic op de Olympische Spelen Rio 2016 review.

  De blauwe egel en de Italiaanse loodgieter hoeven de disciplines daar in Rio niet alleen voor hun rekening te nemen. Wanneer je het spel opstart wordt meteen duidelijk dat je favoriete personages allemaal vertegenwoordigd zijn in het spel. De bekendste, zoals Luigi, Tails, Peach en Knuckles zijn direct vanaf het begin te spelen, andere personages moet je verdienen in de story modus van de game.

  Mager verhaal

  Die storymodus is eerder een soort trainingmodus voor alle disciplines die in het spel zitten dan een epische from zero to hero verhaallijn. Niet dat dit erg is, sommige sporten vereisen namelijk wel enige oefening voordat je ze door hebt, maar als er iets meer moeite in het verhaal was gestoken konden we het verhaal iets beter slikken.

  Dat verhaal is als volgt: jij (oftewel je Mii-personage) doet mee aan de Olympische Spelen. En met meedoen bedoelen we ook écht meedoen, er is niet een discipline waaraan je Mii-personage niet meedoet. Vervolgens moet je kiezen tussen de sportschool van Mario of Sonic en daarna vertegenwoordig je een van deze twee iconische gamepersonage in de Spelen.

  Wat volgt is een reeks disciplines die je al vanaf het begin kunt spelen via de andere modus in het spel. De enige redenen die wij kunnen bedenken om de verhaallijn door te spelen zijn dat je nieuwe personages vrij kunt spelen voor de Rio 2016 modus, Waarin je alle disciplines dus al kunt spelen. De andere reden is dat je nieuwe outfits voor je Mii-personage kunt vrijspelen, zodat je Mii ook sterker is tijdens die Rio 2016 modus.

  Mario en Sonic op de Olympische Spelen Rio 2016 review

  Rio 2016 modus

  Want die Rio 2016 modus is dan wel weer een leuke modus. In plaats van een mager verhaal waarin je niet vrij de keuze hebt om disciplines te spelen, krijg je in deze modus gewoon de volledige vrijheid om te spelen waar je zin in hebt. Zeker voor de handheld is het fijn dat je gewoon de vrije keuze hebt in de disciplines.

  Diezelfde disciplines, veertien in totaal, zijn erg goed uitgevoerd, alle mogelijk bruikbare controls van de Nintendo 3DS worden gebruikt om je zoveel mogelijk lol te laten hebben met de sporten. Wat dacht je bijvoorbeeld van blazen in de microfoon om je personage tijdens het zwemmen nog iets sneller te laten gaan? Of met je stylus over het onderste scherm heen wrijven om je personage een aanloop te laten nemen bij het speerwerpen.

  Zoals je misschien kunt lezen kun je erg veel lol hebben met de disciplines. De hoofddisciplines die in het spel zitten zijn op een goede manier gebalanceerd. De sporten zijn uitdagend genoeg om je bezig te houden, maar leuk genoeg om er plezier aan te beleven.

  Mario en Sonic op de Olympische Spelen Rio 2016 review

  Extra plezier met plusdisciplines

  Dat plezier zal alleen maar vergroot worden als je aan de slag gaat met de Plus disciplines, dit zijn de 14 sporten die je ook in de reguliere Rio 2016 modus kunt spelen, maar met een twist. Zo kun je bijvoorbeeld ping-pong spelen met een tafel die in vlakken is opgedeeld, die vlakken hebben een teller die oploopt wanneer het balletje erop stuitert. Zodra de bal dan uitgaat, verdien je het aantal punten van het vlak waarop het ping-pongballetje voor het laatst heeft gestuiterd. Zo wordt een potje tafeltennis toch ineens een stuk sneller en intenser dan je voor mogelijk houdt.

  Een andere Plus discipline waarmee we erg veel lol hebben gehad was ritmische gymnastiek Plus, deze sport is in reguliere versie al genoeg om je met zweterige handjes achter te laten. Maar in Plus modus wordt daar nog een schepje bovenop gedaan, de bedoeling van ritmische gymnastiek is het op de maat indrukken van de knoppen op je handheld, dat kan bij een liedje uit de Mario games zijn, maar ook een deuntje uit de Sonic serie. Als je deze discipline Plus gaat spelen, dan wordt de snelheid opgeschroefd en kun je extra punten verdienen door muntjes of ringen te verzamelen zoals je dat kent van de reguliere Mario of Sonic games.

  Mario en Sonic op de Olympische Spelen Rio 2016 review

  Grappige soundtrack

  Die verschillende deuntjes bij het ritmische gymnastiek zijn overigens niet de enige waarmee je bekend zult zijn. De soundtrack van Mario en Sonic bestaat uit allerlei verschillende deuntjes met een Brazilliaans sambasausje. Als je in een slechte bui bent kun je het beste gewoon even naar de muziek van deze game luisteren, het zijn allemaal zulke vrolijke tunes dat je eigenlijk direct weer uit mineur wordt getrokken.

  Dat opvrolijken, dat is eigenlijk wat het spel het beste doet. Je kunt Mario en Sonic op de Olympische Spelen Rio 2016 niet spelen zonder een glimlach van oor tot oor op je gezicht te hebben. Eigenlijk kun je dat al een discipline op zich noemen, als lachen daadwerkelijk zo gezond is als ze zeggen, dan is deze game een goede work-out.

  Mario en Sonic op de Olympische Spelen Rio 2016 review

  Mario en Sonic op de Olympische Spelen Rio 2016 Review conclusie

  Ondanks de magere verhaallijn hebben we ons dus best vermaakt met het spel. Verwacht niet dat je weggeblazen wordt door de gameplay, maar wel dat je vermaakt wordt door de koddige manier waarop de disciplines worden getoond. Er is genoeg te doen en dan hebben we het nog niet eens over de multiplayer van het spel gehad, je hoeft de game namelijk maar een keer aan te schaffen en dan kun je met je vrienden aan de slag. Dat is nog een positief puntje wat we er aan de haren bij slepen, vanaf 8 april kun jij zelf aan de slag met deze vermakelijke sportgame van Nintendo.

  7

  De plus- en minpunten

  • Vermakelijke disciplines
  • Plusdisciplines voegen wel iets toe
  • Ritmische gymnastiek
  • Soundtrack
  • Mager verhaal
  • Vermakelijk, niet vernieuwend
  • meer van hetzelfde
  • 3D voegt niet heel veel toe

  Mario & Sonic At The Rio 2016 Olympic Games

  Verkijgbaar vanaf 8 april 2016

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2024 Alle rechten voorbehouden.