Wat heb jij deze week uitgespeeld of gekocht?

  Het is weekend! Met andere woorden: genoeg tijd om lekker een potje te gamen. Waar de XGN-redactie deze week mee bezig is geweest, lees je in dit artikel. Wat heb jij deze week uitgespeeld of gekocht? Laat het ons weten in de comments!

  Luuc

  Gekocht: RAGE 2
  Uitgespeeld: -

  Deze week ga ik aan de slag met RAGE 2, de kleurrijke post-apocalyptische shooter van Bethesda. De bizarre sfeer trok me voor de release al ontzettend en ik ben ook vooral benieuwd naar de gameplay. Die wordt namelijk verzorgd door zowel Avalanche Studios (Just Cause) en id Software (DOOM) en dat lijkt me een gouden combinatie. Daarnaast is de game niet zo lang, wat ook wel een keertje lekker is tussen al dat 30+ uur geweld wat we steeds meer zien.

  rage 2 gekocht

  Theo

  Gekocht: The Bug Butcher, RAGE 2, Life Is Strange 2 Episode 3
  Uitgespeeld: -

  Onlangs heb ik in de eShop een paar toffe indiegames gekocht. Daarbij hoort The Bug Butcher, een game die erg op Super Pang van de SNES lijkt. Laat ik dat soort games nou erg tof vinden! Als professioneel ongediertebestrijder in de ruimte land je in deze titel met je schip bij een lab, waar van alles mis is gegaan. Een onderzoeker is compleet in paniek en leidt je het complex binnen dat uit vijf levels bestaat. In ieder level moet je als een malle stuiterende wezens afschieten die in hordes op je af komen. De wezens zijn in het begin makkelijk te verslaan, maar gaan uiteindelijk moeilijker dood, schieten op je en kotsen zelf kleinere wezens uit. Slim te werk gaan en talloze power-ups gebruiken is de enige manier om te overleven. Daarnaast is het belangrijk om op te letten dat de schattige wezens je niet te grazen nemen als je even van de toffe grafische stijl geniet. Wat een toffe game is dit zeg!

  Ik speel natuurlijk niet alleen maar indiegames, maar ook Triple A titels pak ik maar al te graag op. Rage 2 is een mooi voorbeeld hiervan. Deze game heb ik gretig opgepakt en ik ben er dan ook volop mee bezig. Chaos en wanorde voeren de boventoon in deze post-post-apocalyptische wereld, maar met talloze wapens én speciale krachten maak ik korte metten met bendes en mutanten die op mijn pad komen. Er is zo ontzettend veel te doen in Rage 2 dat je urenlang bezig kunt zijn met alles behalve je hoofdmissie. Een heerlijke game om te spelen uit de stal van Bethesda!

  Een titel van een heel ander kaliber is Life is Strange 2. Deze titel van DONTNOD is juist heel verhalend en voert je mee op reis met de twee broertjes Sean en Daniel. Van de eerste twee afleveringen heb ik al volop genoten, net als van Life is Strange en Life is Strange: Before the Storm. Nu aflevering 3 van Life is Strange 2 eindelijk te spelen is, ben ik meteen aan de slag gegaan met het nieuwste stukje van het avontuur van de jongens. Het is weer een achtbaan van emoties die op je afkomt, zoals alleen DONTNOD dit in elkaar kan knutselen. Wel moet ik zeggen dat het avontuur van de twee jongens niet zo aangrijpend is dan het eerste deel, waarin ik nog wel eens kippenvel kreeg van alles dat er gebeurde.

  life is strange 2 gekocht

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.