Life is Strange 2 Review – Episode 5: Wolves

  De heftige reis naar Mexico van broers Sean en Daniel Diaz zit er bijna op. Het slotstuk van de vijfdelige epos Life is Strange 2 is namelijk uit. Onder de subtitel Wolves mogen we de laatste loodjes van hun avontuur meemaken. Leiden je keuzes naar een nieuw bestaan in Mexico?

  In de afgelopen vier delen van Life is Strange 2 hebben we van alles mee mogen maken met de broertjes Diaz. Hun trip van Seattle naar Puerto Lobos in Mexico was alles behalve een makkelijke. Dat ze er grotendeels alleen voor stonden in de wereld heeft duidelijke littekens op beide jongens achtergelaten.

  Het einde van een heftige tocht

  Tijdens hun avontuur moest Sean ineens voor zijn jonge naïeve broertje Daniel zorgen en in een vaderrol kruipen. Daarbij passeerden allerlei onderwerpen zoals misbruik, verlies, manipulatie, eenzaamheid en vriendschap passeerden de revue. Onderweg werden de nodige vrienden gemaakt, maar kregen de Diaz broers ook nieuwe vijanden. Er waren veel dieptepunten, maar ook genoeg positieve momenten voor de heren tijdens de trip.

  Hetzelfde geldt voor het verhaal. De afgelopen vier afleveringen waren niet allemaal even sterk, maar alles komt bij elkaar in deze slotaflevering. Eentje die niet per se vernieuwing biedt, maar vooral antwoorden geeft op vragen en belangrijke momenten uit de serie afleveringen afsluit. Ontwikkelaar DONTNOD heeft ervoor gezorgd dat dit met een knal gebeurt in deze finale, al ligt het tempo in het begin van de laatste aflevering wat laag.

  De invloed van je keuzes

  Hoe de finale van Life is Strange 2 verloopt, hangt wel van je keuzes in de vijf afleveringen af. De grootste vraag die beantwoord zal worden is hoe jij Daniel opgevoed hebt. Als je de vorige afleveringen gespeeld hebt begin je deze met die vraag in je hoofd en dat houdt je tot het einde bezig. Heb je de jongen in een superheld veranderd of heb je de nieuwe Thanos in het leven geroepen?

  Lang niet alle keuzes die je gemaakt hebt zijn belangrijk, maar het totaalplaatje vormde de jonge Daniel op de achtergrond. Dit liet DONTNOD al zien in aflevering 4, maar nog duidelijker in dit slotstuk van de game. Daniel is wie hij is door jouw keuzes, maar ook Sean is door jou gekneed.

  Wolvenbroers tot het einde

  Je merkt in deze laatste aflevering dat zowel Sean als Daniel ouder en wijzer geworden zijn. Op een aangrijpende manier zie je hoe Sean zich groot houdt en hoe zwaar hij het heeft. Daarbij zie je hoe Daniel steeds meer een eigen wil krijgt en minder goed naar je luistert. Ook hier weer ben je kind van de rekening van je eigen keuzes.

  Hoe dan ook: Puerto Lobos, het einddoel van de game, is in zicht en de laatste loodjes dienen zich aan. Ongeacht je keuzes zal het einde van Life is Strange 2 je bij je nekvel pakken met een van de zeven mogelijke eindes. Deze eindes zijn soms bijna hetzelfde, maar andere keren dusdanig verschillend dat je de game absoluut meerdere malen (op een andere manier) wil doorlopen.

  Life is Strange 2 - Episode 5 review - een waardige afsluiter

  Wolves is de afsluiter van Life is Strange 2 en doet dat op een waardige manier. Het begin is weliswaar wat traag, maar dit komt de vertelling alleen maar ten goede. Daarbij voel je in alles dat het einde van de rit nadert voor de heren.

  Er is niet veel vernieuwing in deze laatste aflevering en daar gaat dit ook niet om. Het gaat om afsluiting en die krijg je. Met een knal, een lach en een traan. Dag Superwolf en Big Brother. Het ga jullie goed.

  8

  De plus- en minpunten

  • Een waardige afsluiter
  • Beantwoordt alle vragen
  • Zeven eindes
  • Komt wat traag op gang

  Life is Strange 2

  Verkijgbaar vanaf 27 september 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.