LEGO Indiana Jones 2: The Adventure Continues Review

  Pak je hoed en zweep maar uit de kast, want het is tijd voor het tweede LEGO Indiana Jones avontuur. Ben jij er klaar voor om het avontuur verder te beleven?

  In 2008 verscheen LEGO Indiana Jones: The Original Adventures al voor alle drie de consoles. De laatste Indiana Jones film, the Kingdom of the Crystal Skull, kon hierin helaas niet meer verwerkt worden. Niet voor niets gaan de avonturen van onze favoriete archeloog met befaamde hoed en zweep dan door in LEGO Indiana Jones 2: The Adventure Continues.

  Nieuwe avonturen
  Alles blijft dus in een LEGO stijl, want Indiana Jones and the Staff of Kings hadden we al voorbij zien komen. Zoals gezegd bevat dit deel wel de laatste film maar hoe zit het dan met de eerste drie films? Deze waren al uitgebreid aan bod gekomen in het eerste LEGO avontuur. Om te zorgen dat er geen overlapping is zul je slechts kleine fragmenten uit deze films terugzien. Voor mensen die de films niet kennen of deel één niet gespeeld hebben, zal dit verwarrend zijn omdat een duidelijke rode draad in het verhaal ontbreekt. Enkel de fans zullen het herkennen en dat is jammer.

  LEGO Indiana Jones 2: The Adventure Continues Screenshot 119681 LEGO Indiana Jones 2: The Adventure Continues Screenshot 119679 LEGO Indiana Jones 2: The Adventure Continues Screenshot 125954

  Het rare is dan alleen wel weer dat ook de echte fans niet helemaal aan hun trekken komen bij deze game. Echte momenten uit de laatste film vinden plaats maar er is genoeg ingevuld door een vrije geest. Je zult soms eindbazen of andere gekke dingen voorbij zien komen, die je nog nooit in de films gezien hebt. Het ontsiert de game een beetje.

  Onoverzichtelijke verandering
  Dit is niet het enige vreemde aspect aan dit spel. Het grootste storende element is de organisatie. In het vorige deel was het heel overzichtelijk vanuit waar je opereerde en hoe je levels kon kiezen, er was namelijk gewoon een vast gebied. In dit tweede deel is dat compleet op de schop gegaan. Elke film heeft nu een aparte wereld maar het grootste probleem ontstaat bij de vierde film, The Kingdom of the Crystal Skull. Hier zijn drie werelden waarin je zelf nog eens op zoek moet gaan naar nieuwe missies. Mensen met geduld zullen het wel vinden maar het is toch best verwarrend en voor kinderen misschien niet eens te doen, terwijl het toch de bedoeling is een breed publiek aan te spreken met deze game.

  Gameplay als vanouds
  Maar als je eenmaal weet hoe je aan de slag kunt, kun je als vanouds aan de slag. Heb je de vorige LEGO Indy gespeeld, weet je wat je ongeveer kunt verwachten. Er is namelijk niet veel gesleuteld aan de gameplay maar dat is prima. Wat je doet is rondlopen, op zoek naar schatten, muntjes verzamelen, en vechten tegen vijanden. Kortom, alles wat je gewend bent. Dit werkt ook allemaal prima en er zijn zelfs kleine aanpassingen gemaakt. Zo kan Indy verder met zijn zweepje zwiepen en is het targetsysteem, zoals geïntroduceerd werd in LEGO Batman: The Videogame, wat verbeterd.

  LEGO Indiana Jones 2: The Adventure Continues Screenshot 125960 LEGO Indiana Jones 2: The Adventure Continues Screenshot 119683 LEGO Indiana Jones 2: The Adventure Continues Screenshot 125952

  Vijanden om gek van te worden
  Het is goed te zien dat hieraan gedacht is, wat we helaas niet kunnen zeggen van de vijanden. Nog steeds word je namelijk bestormd door tig vijanden. En het vechtsysteem van de LEGO games is niet heel erg uitgediept. Daarom is het saai om steeds maar hetzelfde te doen en hadden er minder vijanden in mogen zitten, en wellicht wat meer moeilijke puzzels. Dat had de game niet misstaan.

  Lekker co-op'en
  Wil je er echt lol aan beleven om al die vijanden voortdurend een paar klappen te verkopen, kun je het beste het spel co-op'en. Dit kon je in deel één al, en gelukkig kan dat nu weer. LEGO games staan bekend om de humor en er is niets leukers om hierom te lachen als je samen speelt met iemand.

  Verbeterde camera
  Ook hierbij is een belangrijke verbetering doorgevoerd namelijk de camerapositie. In voorgaande LEGO games moest je dicht genoeg bij elkaar blijven, deed je dat niet, kon de ander niet verder. Dit kon nogal eens tot frustraties leiden, hoewel je wel leerde samen te werken op die manier. Toch is de uitvoering in dit spel beter. Als de een te ver doorloopt, zul je automatisch in split screen verder spelen en dat is gewoon super handig. Tevens valt er altijd genoeg te beleven met zijn tweeën, want er zijn genoeg bonussen vrij te spelen. Of je kunt met een ander karakter nog weer eens aan de slag in een level.

  LEGO Indiana Jones 2: The Adventure Continues Screenshot 125956 LEGO Indiana Jones 2: The Adventure Continues Screenshot 123108 LEGO Indiana Jones 2: The Adventure Continues Screenshot 123110

  Nieuwe optie: level creator
  Mocht je dan toch echt klaar zijn met de game, kun je altijd nog aan de slag met de nieuwe optie dit aan dit spel is toegevoegd, de level creator. Zoals je al kunt vermoeden kun je in deze modus je eigen levels ontwerpen. Dit klinkt helaas op papier leuker dan het in het echt is. Verwacht dan ook geen uitgebreide LittleBigPlanet opties. Het ontwerpen is niet heel uitgebreid en je kunt de levels ook niet online gooien, wat een gemiste kans is. Helaas staat de game dan ook niet helemaal zijn mannetje hier.

  Graphics en audio zijn prima
  Gelukkig doet het spel dat wel wat betreft de graphics en het geluid. De levels zelf zijn kleurrijk weergegeven zoals je van een LEGO game gewend bent, en mag verwachten. Details zijn goed ingevuld en genoeg momenten zul je herkennen als je de Indy films gezien hebt dus dat is keurig voor elkaar. Ook het geluid is prima geregeld. Het is allemaal niet van hoogstaand niveau maar gewoon genoeg voor een funny game als dit.

  {mig:mRHg7WbKwVis}


  Gemiddelde game, leuk voor co-op
  Al met al is LEGO Indiana Jones 2: The Adventure Continues een gemiddelde game geworden. Er is geprobeerd wat aanpassingen en verbeteringen te maken ten op zichte van het eerste deel. Op sommige punten komt dit juist goed uit de verf, op andere punten helaas niet. Het overzicht qua missies raak je snel kwijt wat echt jammer is. En het bevechten van de vele vijanden is ook niet altijd even leuk. Alleen de game spelen, raden wij je dan ook niet aan. De co-op modus is echter wel leuk om te doen waarbij de nieuwe split screen functie een schot in de roos is. Geniet samen van de humor in deze game, want het avontuur is nog niet afgelopen.

  6.9

  De plus- en minpunten

  LEGO Indiana Jones 2: The Adventure Continues

  Verkijgbaar vanaf 20 november 2009

  Meer over deze game

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.