XGN Karakters: Agent 47

Article
woensdag, 02 december 2009 om 20:30
xgn google image
Er zijn weer twee weken voorbij en dus tijd voor een nieuw karakter. Ditmaal kijken we naar de huurmoordenaar Agent 47, bekend uit de Hitman games.
Een tijdje geleden alweer verscheen er nog een film met Agent 47 in de hoofdrol met de naam Hitman. De film is gebaseerd op de gelijknamige games en draagt dan ook dezelfde naam. Maar hoe heeft Agent 47 het zo ver weten te schoppen?
Oud mannetje
Tijdens het productie proces van de eerste Hitman game zochten de mensen achter het spel een geschikt personage. Deze moest natuurlijk, omdat hij zal gaan moorden, koelbloedig zijn en het team kwam uit bij een wat oudere man. Al snel kwam het team met ideeën als Hi-tech brillen om te gebruiken en dat zou niet bij de oude man passen. Uiteindelijk, na veel stripboeken en films te hebben bekeken, kreeg het team door hoe het personage eruit zou moeten zien. Het resultaat mag er wezen, een kale man met een streepjescode op zijn achterhoofd.
640509-040147
In de jaren ’50 was de dokter Ort-Meyer bezig met het maken van het perfecte moordmachine. Hiervoor gebruikte hij DNA van hemzelf en vier andere criminelen. Dit DNA werd door de criminelen zelf geschonken. Op 5 september 1964 was het dan eindelijk zover, Agent 47 werd ‘geboren’ onder de codenaam 640509-040147.
In de tijd waarin 47 opgroeide toonde hij verschillende afwijkingen, zo was hij ontzettend stil en had hij een sociale afwijking. Het enige waar hij interesse voor had, was een konijn in het laboratorium waar hij is opgegroeide. In zijn jeugd viel hij verschillende mensen in het laboratorium aan en hierdoor besloot Ort-Meyer om meer mensen te laten letten op 47.
Zijn eerste moord maakte 47 op twaalf-jarige leeftijd. Hij bracht toen een andere kloon om het leven. Hierna ontsnapte hij en kwam voor het eerste in contact met de buitenwereld. Hij werd door dokter Ort-Meyer weer gevonden bij een bushalte en kreeg geen straf, maar juist een beloning voor zijn acties. Na 30 jaar training vermoorde 47 iemand uit het lab, trok zijn kleren aan en wist eindelijk te ontsnappen. Dit was voor Ort-Meyer het teken dat hij een perfecte moordmachine had gemaakt.
Moorden voor je geld
Niet snel na zijn ontsnapping kreeg Agent 47 veel klussen binnen van de groep International Contract Agency. Deze groep laat mensen vermoorden voor geld. Omdat 47 al ruim 30 jaar getraind was voor het vak was hij al snel de meest gevraagde huurmoordenaar van de groep.
In de game Hitman: Contracts verliest de International Contract Agency veel macht op het gebied van moorden. Hierdoor zoekt 47 een nieuwe werkgever, maar hij blijft werken voor de organisatie tot aan de games in Hitman: Blood Money. In deze game is de groep volledig uit een gevallen en voelt 47 zich verraden door zijn manager Diana, welke hem probeerde te vermoorden. Aan het einde van de game krijgt de I.C.A meer macht en klanten willen 47 weer inhuren, maar Diana laat weten dat ze Agent 47 helemaal kwijt geraakt is.
Persoonlijkheid
Gedurende de game komt Agent 47 over als een kille, kalme man. Dit is hij ook in zijn gesprekken die best wel uniek zijn. Ook lijkt het erop dat 47 gelovig is. In één van de games komt namelijk naar voren dat 47 bijna de helft van zijn verdiende geld aan de katholieke kerk heeft gegeven. Gedurende de game heeft 47 ook maar één persoon die hij echt vertrouwd, en dat is de eerder genoemde Diana.
Maar ook 47 heeft een gevoelige kant. Zo krijg je gedurende de games de keuzes om mensen te redden of juist af te maken. Ook vind hij in de eerste game een kanarie, maar vermoord hij dit vogeltje als iemand die hem dood wil hebben zijn locatie benaderd. Tijdens deze scene zijn wel tranen in de ogen van Agent 47 te zien.
Vier games zijn goed voor twee films
In 2007 verscheen dan eindelijk de film Hitman, een film die losjes gebaseerd was op de games. Zo draagt 47 dezelfde kleding, een Italiaans pak en een rode strop das, en heeft hij een streepjescode op zijn achterhoofd. Echter is 47 niet gekloond maar is hij een weeskind dat opgeleid wordt tot huurmoordenaar. In deze film praat 47 aanzienlijk meer en toont hij zijn warme gevoelens voor een meisje genaamd Nika.
Inmiddels is er een tweede Hitman film in de maak. Deze film zou eind 2010 moeten verschijnen. Er gaan ook geruchten rond over een nieuwe Hitman game, en het zou niet verkeerd zijn als deze gelijktijdig met de film verschijnt.
Agent 47 in het kort
Agent 47 is gekloond uit het DNA van vijf grote criminelen en is een extreem gevaarlijke moordenaar. 47 heeft een lichte sociale afwijking en Diana is het enige persoon die hij vertrouwd. Als moordenaar heeft hij wel gevoelens voor dieren, maar zijn doelwitten maakt hij koelbloedig af.