LEGO Dimensions Fantastic Beasts Review - Geweldig

  Momenteel schittert Fantastic Beasts in de bioscoop. Hoe cool is het om daar een game van te hebben? Die is er alleen niet helemaal, maar wel een beetje. Bezitters van LEGO Dimensions kunnen namelijk aan de slag met de Fantastic Beasts story pack en zo spelenderwijs het verhaal opnieuw ervaren.

  Fantastic Beasts schittert in de zalen: het verhaal over Newt Scamander (Eddie Redmayne) die in het New York van de jaren ’20 zijn magische beesten weer moet vinden. De story pack is te koop voor zo’n 47 euro en biedt je zes verschillende levels om te doorlopen. Het is de tweede story pack voor de game, na het eerder verschenen Ghostbusters.

  LEGO Dimensions Fantastic Beasts Review

  Oogt prachtig

  De story packs zijn een stuk duurder dan alle andere poppetjes, level packs of fun packs. Maar je moet het zo zien: je krijgt er bijna een volwaardige game voor terug. Enerzijds is dat niet zo, omdat je ‘maar’ zes extra levels hebt om te doorlopen en de hoofdgame natuurlijk veel groter is. Anderzijds heb je het gevoel gewoon de film opnieuw te doorlopen en dat is geweldig om te ervaren. Op de vraag of het goed zit met de prijs-kwaliteitverhouding is het antwoord volmondig ja.

  Want net als in de hoofdgame en alsook het geval was bij Ghostbusters mag je weer bouwen met LEGO. Dus je bouwt weer een complete set waardoor het Fantastic Beasts verhaal tot leven komt. En moet je opletten hoe goed het poppetje eigenlijk op Eddie Redmayne lijkt. Het is wonderbaarlijk. Bijna kunst. En Niffler, het beest dat je als extra poppetje erbij krijgt, ziet er alleraardigst schattig uit.

  LEGO Dimensions Fantastic Beasts Review

  Gebruik ook je andere poppetjes

  En natuurlijk kun je al je andere poppetjes uit eerdere sets ook gebruiken. Want dat is een van de sterkte punten aan LEGO Dimensions, allerlei werelden van diverse franchsies kunnen gewoon samenkomen in een level. Dus wil je (offline) co-op spelen, dan kan de een met Newt Scamander aan de slag en de ander met Legolas bijvoorbeeld, wat je maar in huis hebt.

  Hoewel je de game alleen kan spelen is het absoluut het leukst om met twee personen te spelen. Lekker samen bouwen en de hele film opnieuw beleven. Waarbij het een goed punt is dat niet alles één op één gekopieerd is. Soms zit je opeens in een stukje leven en heb je door dat die uitgebreider is dan de film. En zo vormt Niffler helemaal geen hoofdrol in de film, maar heb je hem nu steeds bij je en is die nodig voor het oplossen van puzzels. Bovendien kun je hem nog ombouwen tot wat anders.

  LEGO Dimensions Fantastic Beasts Review

  De LEGO Dimensions gameplay

  Toch is het veruit het leukst om met Newt Scamander te spelen in het prachtige Harry Potter universum. Hij tovert er op los en via diverse spreuken, zoals Diffindo, Reparo en Lumos waan je je een weg door de levels. Concreet betekent dat vijanden verslaan (kleintjes en bazen), allemaal LEGO-stukjes kapot maken, bouwen en puzzelen. Natuurlijk allemaal via interactie van de toypad.

  Zo zijn er diverse stukken waarbij je even moet nadenken door welke kleuren je loopt om verder te komen in de game en ook door interactie via de toypad heb je opeens de beschikking over krachten als vuur, water en stroom. Dingen die je nodig hebt om die ene baas te verslaan en een stukje verder te komen.

  LEGO Dimensions Fantastic Beasts Review

  Eerst nog wat downloaden

  Dat klinkt allemaal als zeer leuk en dat is het ook. Veel minpunten zijn er niet, behalve dat je de content eerst nog weer apart moet downloaden. Dat is jammer als je in enthousiasme dit pakket koopt en meteen zou willen beginnen. Dat downloaden duurt namelijk wel even (afhankelijk van je internetverbinding). En jammer is dat je ‘maar’ zes levels krijgt.

  Lekker toveren!

  Maar dat is eigenlijk een goed teken. Omdat de story pack zo goed in elkaar steekt dat het simpelweg naar meer smaakt. Heb je deze film gezien, dan wil je dit spelen. Ook als je eerder LEGO Harry Potter games hebt gespeeld, geldt dat je dit wilt spelen. Het is niet dat je per se de film gezien moet hebben. Dan tast je even in de buidel en kun je lekker toveren. Wat wil een mens nog meer?

  9

  De plus- en minpunten

  • Soms meer dan de film
  • Hele filmverhaal spelen
  • Oogt geweldig
  • Eerst nog content downloaden
  • Smaakt naar meer dan 6 levels

  LEGO Dimensions

  Verkijgbaar vanaf 29 september 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.