Top 10 beste gaming commercials - Dankzij hen kocht jij de games

Article
woensdag, 04 januari 2017 om 17:40
xgn google image
50 jaar geleden kwamen de eerst reclames op de Nederlandse televisie. Sinds die tijd zijn er heel wat verschillende gaming gerelateerde reclames op de buis geweest. Wij hebben de 10 beste voor je op een rijtje gezet in de top 10 beste gaming commercials.
In 50 jaar tijd hebben we heel wat meegemaakt als het gaat op reclames. We gingen van de simpele beeldbuistelevisie naar de 4K flatscreens van nu. In deze tijd hebben we heel wat gaming reclames gezien, hier vind je de beste.
Dit is de Top 10 beste gaming commercials:

10. Playstation - Kevin Butler

PlayStation had in de periode van de PlayStation 3 een figuur zoals de Albert Heijn de supermarktmanager hadden, zijn naam was Kevin Butler. Butler was Vice President voor alles. Een van zijn titels was dan ook Vice President van geruchten.
Butler zorgde voor veel hilarische momenten op de televisie. Zelfs de vorige baas van PlayStation, Jack Tretton, was te zien in een van de Kevin Butler Reclames. En dat allemaal om de vragen van de PlayStation fans te beantwoorden.
103924 1

9. Xbox 360 - Standoff

De Xbox 360 standoff is een van de meest vreemde commercials die Xbox heeft uitgebracht. In de reclame wordt de nadruk gelegd op de grootte van de Xbox community. Iedereen kan tegen elkaar spelen en iedereen is een mogelijke vijand.
De commercial laat ons namelijk zien hoe er een gigantische shootout ontstaat, nadat twee personen elkaar onder schot nemen (met vinger pistolen wel te verstaan). We zien iedereen in een station meedoen, zelfs bouwvakkers en taxichauffeurs zijn niet veilig in het gevecht. De reclame is uiteindelijk nooit echt op televisie uitgezonden, dat kwam waarschijnlijk vanwege de gewelddadigheid en omdat de naam Xbox helemaal niet wordt genoemd.
103926 1

8. World of Warcraft - Ozzy Osbourne

Een tijdje geleden deed World of Warcraft veel reclames met celebrities. Tijdens de “What’s your game” periode zagen we onder andere Chuck Norris en MR.T schitteren in zowel hun levensechte, maar ook hun digitale versie.
Een van de beste reclames uit deze periode is de Ozzy Osbourne variant. We zien hoe de Prince of Darkness het opneemt tegen de Prince of Darkness. Welke Prince is nou de beste? Daar kwam Ozzy erg snel achter.
Tijdens zijn ondergang weet hij nog wel de iconische woorden uit te schreeuwen, namelijk:
103927 1

7. PlayStation - Marcus, Step Your Game Up

Om de PSP te promoten gebruikte Sony een gelijkwaardig persoon als ze eerder deed met Kevin Butler. Marcus wist alles af van de PSP en werd daarom aangenomen als ambassadeur van de PSP. Hij zou namelijk met zijn kennis van de PSP de handheld naar een hoger niveau tillen.
Hoewel de PSP een van de best verkopende consoles is, is eigenlijk wel zeker te zeggen dat dit niet dankzij Marcus komt. Wel hebben de reclames voor grappige momenten gezorgd. Bekijk de reclame zelf en oordeel of Marcus de verkopen van de PSP heeft beïnvloed.
103928 1

6. Dead Island Riptide - The Boat

Dead Island staat bekend om het neerzetten van hele aangrijpende trailers. Zo heeft de eerste game een trailer waarin we zien hoe een gezin wordt overspoeld door zombies. Het gezin vecht hard terug om weer in vrijheid te komen.
Dead Island Riptide kwam met een gelijksoortige trailer. Ditmaal kunnen we een koppel zien op een boot die is aangespoeld. Het schip wordt vervolgens omringd door zombies, waardoor er voor het koppel geen andere oplossing is dan zelfmoord plegen.
Het laatste is ook de reden geweest dat de reclame niet in Australië uitgezonden mocht worden. Wij hebben gelukkig niet zo een strenge overheid en dus was hij hier gewoon te zien. Nu we het internet hebben is het kijken makkelijker dan ooit.
103929

5. Super Smash Bros - Nintendo 64

Deze Super Smash Bros slaat echt alles, letterlijk. Om de game te promoten besloot Nintendo vier karakters uit de game als levensechte figuren neer te zetten. We zien hoe Yoshi, Pikachu, Mario en Donkey Kong door een weide huppelen.
Helaas blijft het allemaal niet zo vredig. We zien namelijk hoe de vier personages elkaar helemaal de grond in slaan. Dit werd gedaan om de game na te doen.
De reclame is echter wel wat verouderd, maar nog steeds is hij echt super grappig.
103931

4. The Legend of Zelda: Ocarina of Time - Robin & Zelda Williams

Robin Williams was een van de bekendste The Legend of Zelda fans. Hij hield echt zoveel van de games dat hij zijn dochter Zelda heeft genoemd. Deze band is heel goed te zien in de reclame voor The Legend of Zelda: Ocarina of Time.
In de reclame zien we namelijk Williams praten over zijn dochter alsof zij de prinses is uit de videogame. De commercial die al redelijk wat gevoelens op kan roepen bij sommigen, zal zeker na de dood van Robin Williams veel mensen emotioneren.
103935

3. SEGA Genesis - Genesis does

Het is al een hele tijd geleden dat SEGA zijn eigen consoles uit heeft gebracht. Vooral de concurrentie met Nintendo werd de ontwikkelaar te veel. Met deze reclame probeerde SEGA gamers te overtuigen een Genesis te kopen in plaats van een Super Nintendo.
Tegenwoordig kennen we natuurlijk de concurrentie tussen Xbox en PlayStation, maar zoals het er in de jaren 90 aan toe ging zal tegenwoordig niet meer gebeuren. Door verschillende games aan te prijzen en Nintendo is het slechte daglicht te zetten probeerde SEGA de gamers over te winnen.
103936

2. The Last of Us - Live-action trailer

Emotionerende reclames zijn de beste reclames, dat moet Sony gedacht hebben toen ze deze The Last of Us trailer maakte. De waarin de stem van actrice Ashley Johnson, die Ellie speelt, te horen is. Ze vertelt een heel aangrijpend verhaal over het maken van beslissingen.
Tijdens de trailer zien we hoe een man langzaam verandert in de digitale versie van Joel. Ook krijgen we verschillende momenten te zien uit de game, die allemaal terug worden gekoppeld door het verhaal van Ellie. Dat alles maakt deze reclame een van de beste gaming reclames die er zijn.
103937

1. Gears of War - Mad World

De Gears of War Mad World trailer is volgens velen nog steeds de beste commercial die we ooit hebben gehad. Hoewel de beelden die we zien alles behalve ontroerend zijn, voegt de muziek (Mad World - Gary Jules) een compleet nieuwe laag aan de beelden toe. Hierdoor ben je bijna aan het huilen wanneer de trailer is afgelopen.
De trailer is nu al 10 jaar oud, maar heeft nog steeds dezelfde impact als hij jaren geleden had. Vanwege het jubileum heeft Microsoft de trailer opnieuw gemaakt, deze versie is heel anders dan het origineel en werd daarom minder goed ontvangen. Bekijk beide trailers en oordeel zelf welke de beste is.

Populair Nieuws