LEGO Dimensions fun packs en teampakket besproken

  Als je het startpakket van LEGO Dimensions in huis hebt, zul je zien dat je al snel verslaafd raakt aan LEGO. En dus wil je al snel meer. Er zijn level-pakketten, team-pakketten en fun packs te koop. We gingen vooral aan de slag met veel LEGO Dimensions fun packs!

  Zelf bouwen en met LEGO spelen in een game is alsof je jeugd samensmelt met de persoon die nu volwassen is geworden. Tenminste, dat is als je volwassen bent. Want LEGO Dimenions is voor jong en oud!

  Voor dit artikel zijn we aan de slag gegaan met: Het Jurassic World team-pakket, het Wonder Woman pret-pakket, het Emmet pret-pakket en het Legolas pret-pakket. Deze gaan we nu stuk voor stuk bespreken.

  Legolas fun pack

  Het Legolas fun pack kost 15.99 euro en daarvoor krijg je de man met de lange blonde haren uit The Lord of the Rings: Legolas. Legolas is de elf met pijn en boog die menig fantasiewezen naar het rijk der doden stuurt. Eerlijk is eerlijk: hij is goed herkenbaar. En wat is het fijn om Gandalf en Legolas bij elkaar te kunnen hebben!

  Naast dat je hem als poppetje krijgt, krijg je ook nog een arrow launcher. Dit wapen is een bruut ding. Je 'm overal in levels neerzetten en erachter plaatsnemen. Vervolgens kun je wat grof geschut afvuren. Het mooie is dat je ook echt het gevoel hebt dat je met al je verzamelde LEGO-blokjes iets nuttigs kunt doen. Want één optie is om je arrow launcher te upgraden. Upgraden kan op vijf niveaus: Speed, power, weapons, extras en colours.

  Wonder woman fun pack

  Net zoals bij het Legolas fun pack betaal je ook voor het Wonder woman pakket 15.99 euro. Hiervoor krijg je twee dingen: Wonder woman en Invisible Jet. Wonder Woman is een van de oudste vrouwelijke heldinnen uit strips. Haar herkenbare wapen, de lasso, is ook van de partij.

  Wat opvalt zijn de prachtige kleuren die het poppetje gekregen heeft: rood met gouden tinten. Dus dat is leuk. Maar wat nog leuker is, is haar voertuig. Zodra je plaatsneemt in de Invisible Jet, ben je echt onzichtbaar en dat is natuurlijk fantastisch. Want opeens kun je onopvallend door LEGO gebieden vliegen. Overigens kun je als Wonder Woman zelf ook vliegen en daardoor op hoger geleden gebieden komen. Ze is een aangename toevoeging aan het LEGO Dimensions assortiment.

  Emmet fun pack

  Ook het Emmet fun pack gaat over de toonbank voor 15.99 euro. Voor dat bedrag krijg je twee dingen: Emmet en zijn excavator, zijn voertuig dus. Emmet zal bij veel mensen bekend zijn door The LEGO Movie Videogame (weet je het nog: 'Everything is awesome'?). Je moet van deze rouwdouw houden. Het is nou niet bepaald de meest charmante lego-figuur, laat staan om ermee te spelen in de game.

  Al moet gezegd worden dat je zijn gereedschap goed kan gebruiken waar geboord moet worden en zijn voertuig is ook niet verkeerd. Het ziet er wat groot en lomp uit, maar je kan in levels wel flink even rond rijden en ravage aanrichten. En dat betekent maar één ding: snel veel LEGO-blokjes verzamelen!

  Jurassic World Team Pack

  Tot slot gingen we aan de slag met het Jurassic World teampakket. Voor dit pakket betaal je iets meer dan de LEGO Dimensions fun packs, namelijk 27.99 euro. Maar dan heb je ook iets meer. In plaats van twee items, krijg je er vier. Je krijgt twee karakters: Owen en een ACU (Asset Containment Unit). Daarnaast krijg je nog een velociraptor en een gyrosphere.

  Met name dat laatst is fantastisch. Iedereen die Jurassic World heeft gezien, zal de 'bol' meteen herkennen. De gyrosphere is namelijk het voertuig waarin de twee kids in de film het park verkennen. Dankzij LEGO kun je nu zelf plaatsnemen in deze bol, helaas niet met z'n tweeën. Maar ondanks dat dit in je uppie is, mag het de pret niet drukken.

  Het is fantastisch om erin rond te rijden door LEGO landschappen en iedereen die ook maar een beetje van Jurassic houdt, zou dit team pakket moeten aanschaffen. Het is te leuk! Ook de dino zit er prachtig uit in LEGO. En het is heel tof om hem te upgraden. Zorg ervoor dat hij nog sneller kan lopen, of nog meer schade aanricht: de keuze is aan jou.

  Aquaman fun pack

  Het DC Comics Aquaman fun pack kost 15.99 euro en daarvoor krijg je een Aqua man die je in elkaar kan zetten en daarbij een Aqua Watercraft. Het mooie is dat je dat vaartuig op drie verschillende manieren kan bouwen. Je krijgt dus drie voor de prijs van één. Je kunt namelijk ook een Seven Seas Speeder in elkaar zetten en een Trident of Fire. Dus doe vooral wat je leuk vindt!

  De Aquaman is bovendien heerlijk om tijdens diverse levels te gebruiken. Met je drietand wapen kun je flink wat vijanden klappen verkopen. En soms vuurt die zelfs een soort kogels af. Hartstikke leuk dus en één die niet in je collectie mag ontbreken!

  Midway Arcade Level Pack

  Fun packs zijn leuk, maar wat pas écht leuk is, zijn de level packs. Want daarmee krijg je een extra level. Daar is het prijskaartje ook naar. Voor 32.99 heb je het Midway Arcade Level Pack. Dat is even relatief diep in de buidel tasten, maar dan heb je ook wat. Niet alleen krijg je een nieuw LEGO-poppetje (Gamer Kid), ook krijg je een nieuw voertuig en iets extra’s!

  Zodra je LEGO Dimensions opstart, kun je vrijwel meteen gaan bouwen als een nieuw gebied zichtbaar wordt. Je moet dan een arcade machine gaan construeren! Het is echt geniaal bedacht. Als je het LEGO materiaal opent, denk je eerst: hoe dan? En dan krijg je de instructies op het scherm en dan is het echt fantastisch. Binnen enkele minuten heb jij een uiterst schattige arcade machine gebouwd. Die kun je dan op een plek in de game neerzetten en spelen. Je begint met Spy Hunter.

  Maar het level pack biedt uiteindelijk toegang tot meer dan 20 klassieke arcade games. Een greep uit het aanbod: Seven Twenty, Badlands, Blasteroids, Championship Sprint, Defender, Defender II, Gauntlet, Gauntlet II, KLAX, Joust, Joust 2, Marble Madness, Paperboy, Rampage, Road Blasters, Robron, SuperSprinter, Timber, Toobin, Cyberball, Vindicators en Xybots!

  Verwacht niet dat die games er goed uitzien, maar leuk is het wel! Voor 33 euro krijg je dan ook echt waar voor je geld. En ook kun je het voertuig, de G-6155 Spy Hunter waarombouwen tot iets anders. Je kan er naast een auto namelijk ook een The Interdiver of een Aeril Spyhunger van maken! Heb je niet met retro, dan is dit geen level pack voor jou. Maar als je houdt van én retro en LEGO Dimensions, dan is dit jouw level pakket!

  Kortom, het voegt wat toe om extra's in huis te halen voor LEGO Dimensions. Je moet er wel voor in de buidel tasten, maar dan heb je wel wat. Het is geweldig om te zien hoe eenvoudig alles werkt. Een LEGO-poppetje heb je binnen luttele seconden in elkaar gezet en via een druk op de knop, wordt meteen een handleiding gegeven. Deze loodst je stap voor stap door het LEGO-gepuzzel heen. Een kind kan dus de was doen.

  Laat weten wat jij er van vindt!

  Laat jij ons weten wat jij al aangeschaft hebt van LEGO Dimensions en hoe je ervaringen zijn?

  LEGO Dimensions

  Verkijgbaar vanaf 29 september 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.