LEGO DC Super Heroes - Justice League vs Bizarro League Recensie (DVD)

  De LEGO films en games doen het altijd erg goed. Ze nemen bekende franchises en combineren daar actie, avontuur en een flinke dosis humor met elkaar. LEGO Justice League vs Bizarro League doet exact datzelfde en in de LEGO Justice League vs Bizarro League Recensie lees je hoe succesvol dat deze keer is.

  LEGO DC Super Heroes – Justice League vs Bizarro League is de nieuwste korte animatiefilm in de LEGO – DC Super Heroes serie. Het is een vervolg op de TV Special Batman Be-Leaguered. Batman sluit zich in dit verhaal aan bij de Justice League, een team superhelden dat net gevormd is.

  Het team bestaat uit Superman, Wonder Woman, Green Lantern, Plastic Man, Flash, Cyborg en als nieuwste lid Batman dus. Echter zit Batman niet bij de Justice League voor de criminelen. Nee, hij wil graag Superman in het oog houden, aangezien hij buitenaards is en daarbij volgens Batman niet te vertrouwen.

  Justice League vs Bizarro League Recensie

  Een kloon en een andere planeet

  Intussen weet alleen Superman dat er een kloon van hem is, gemaakt door Lex Luthor. Deze kloon is exact het omgedraaide van Superman en heet Bizarro. Bizarro zorgde voor een enorme ravage in de stad als hij iemand probeerde te redden en dat kon niet langer.

  Superman heeft Bizarro daarom naar een onbewoonde planeet gebracht en deze tot Bizarro World gedoopt. Bizarro World is ook het omgedraaide van de aarde. Zo is de planeet bijvoorbeeld vierkant en zijn er allerlei rotsen aanwezig die straling afgeven.

  Dit gaat ongeveer een jaar goed en de Justice League bevecht het kwaad met succes. Ineens is er een 'Trouble Alert' en ziet Justice League hoe Bizarro het pand van Lex Luthor binnendringt. Tijd voor actie!

  Justice League vs Bizarro League Recensie

  Goed versus achterlijk in Justice League vs Bizarro League

  Eenmaal daar aangekomen gaat alles voor de Justice League mis, want dan worden ze door Lex Luthors Duplicator Ray getroffen, het wapen waardoor Bizarro ook is ontstaan. Het gevolg: de geboorte van de Bizarro League, een team achterlijke varianten van de Justice League.

  We stellen je voor aan Bizarra (Wonder Woman), Cyzarro (Cyborg), Batzarro (Batman) en GreenZarro (Green Lantern). Een team klonen dat prima uitgewerkte tegenpolen van de Justice League bevat. En wat anders dan een hilarische situatie kan het achterlijke duplicaat van de Justice League nu opleveren?

  Nou, dat gaat je enigszins teleurstellen. Verwacht niet het niveau van humor zoals in The LEGO Movie of de LEGO games te zien is. Natuurlijk zijn er de nodige hilarische resultaten en opmerkingen tijdens LEGO Justice League vs Bizarro League, maar daar blijft het ook bij.

  Justice League vs Bizarro League Recensie

  Kwalitatief een stuk minder dan de echte LEGO film

  Als je het avontuur van de Justice League tegen de LEGO Movie aan houdt merk je ook een gigantisch verschil. Het lijkt de tijdsduur (de film duurt slechts 45 minuten) van deze film de humor tegenhoudt, die je in de LEGO Movie wel voorgeschoteld krijgt.

  Grafisch gezien is de film ook wat minder. Als je bedenkt dat alles in de LEGO films en dergelijke gemaakt is van LEGO en er wordt in de film van alles gemold verwacht je de kenmerkende blokjes veel te zien. En dat is niet het geval in Justice League vs Bizarro League.

  Je ziet de blokjes wel her en der, maar lang niet zoveel als dat je zou moeten zien. Het voelt allemaal net niet als een LEGO productie aan en dat is jammer.

  Toch is het een leuke film die je blijft vermaken. LEGO Justice League vs Bizarro League biedt je namelijk geen moment rust. En dat moet ook wel, aangezien het een film is gericht op kinderen. De film is dan ook, zoals al gemeld, niet al te lang met 47 minuten.

  Behoorlijke extra's

  Bij de film, in dit geval op DVD, krijg je zoals het een goede film betaamt, ook een aantal extra's. Deze extra's beginnen in dit geval al buiten de doos. LEGO Justice League vs Bizarro League bevat namelijk naast de film ook een figuurtje van Batzarro in de doos.

  Daarnaast is er natuurlijk de disc zelf met naast de film ook de oorspronkelijke TV Special Batman: Be-Leaguered. Ook vind je de special over de Bizarro League, waarin het team achterlijke helden toegelicht wordt en krijg je een leuke sessie met bloopers voor je kiezen. Natuurlijk zijn de bloopers pure opzet, maar wel behoorlijk leuk om te zien.

  Justice League vs Bizarro League Recensie

  Leuke film, maar mist iets

  LEGO Justice League vs Bizarro League is een leuke film, maar deze mist iets. De afwerking zoals bij The LEGO Movie en de puntjes op de i zijn niet zo aanwezig in dit verhaal. En dat is erg jammer. De humor en hilariteit is ook een stuk minder aanwezig dan in andere LEGO avonturen.

  Wat betreft extra's is de film die zelf wat kort is (45 min) wel goed voorzien. Je krijgt namelijk het eerste deel erbij en ook nog een stukje extra materiaal om je te vermaken.

  6

  De plus- en minpunten

  • LEGO blijft leuk
  • Leuke extra's
  • De puntjes op de i missen
  • Humor is wat afgevlakt

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.