De top 5 beste games van 2015 volgens Rick Dijs

Article
vrijdag, 01 januari 2016 om 18:00
xgn google image
Rick is een drukbezet persoon. Hij is bezig met een Masteropleiding, hij werkt, hij sport, hij houdt van lezen, films, tv-series én games! Slaap is volgens hem dan ook overrated. Waarom slapen als je kan gamen?! Dit is de top 5 beste games van 2015 volgens Rick!

5. Batman: Arkham Knight

Ik ben een groot liefhebber van alles rondom The Dark Knight en ook ik keek verlekkerd uit naar het derde officiële deel uit de reeks van Rocksteady. Arkham Asylum en Arkham City sleepten mij mee in een geweldig verhaal met fantastische puzzels en natuurlijk die mooie bad-guys uit het Batman-universum. En wat heb ik mij ook ontzettend goed vermaakt met Arkham Knight zeg! Het verhaal uit Arkham Knight behoort tot één van mijn favoriete verhaallijnen uit de Batman-wereld.
Deel één blijft voor mij overigens wel dé beste uit de hele franchise, maar Arkham Knight volgt hem op de voet. Van het rondrijden in de Batmobile, naar het zweven over een verlaten Gotham op zoek naar slechteriken en alle verstopte Riddler-trophies. Ik genoot enorm van de game en ga hem zeker nog een keer opnieuw spelen.
83530

4. Bloodborne

Zoals collega Theo al zegt: “Bloodborne. Je houdt ervan of je haat hem vanuit het diepst van je hart.” Ik val gelukkig in die eerste categorie, want ook Bloodborne loopt nog steeds door mijn gamende leven heen. Een genadeloze game, die je telkens een gedeelte van het spel opnieuw laat doen omdat je een klein foutje maakt.
Net zoals de Dark Souls games is de titel pittig, maar iets minder dan Dark Souls en Dark Souls II. Dark Souls heeft mij, helaas, nooit echt kunnen bekoren. Maar de sfeer en de hele wereld van Bloodborne interesseren mij ontzettend, dat ik de game blijf spelen. Op het moment van spreken heb ik de titel helaas nog niet uitgespeeld, maar ik weet dat ik ontzettend dicht bij het einde zit.
83531

3. Fallout 4

‘Welcome home’. Ja, ook ik zat als een gek te gillen toen Fallout 4 toentertijd werd aangekondigd. Toen Fallout 3 uitkwam had ik nog niet van de serie gehoord en de game op de gok toe gekocht, maar hij veroverde ontzettend snel mijn hart en al snel had ik er meer dan 300 uur inzitten.
Fallout 4 heeft een soortgelijk effect, maar toch staat hij niet bovenaan mijn top 5-lijstje. Er zijn dit jaar namelijk gewoon twee games die een grotere impact op mij hebben gehad dan Fallout 4 en daar gaat het bij mij om tijdens deze top 5. Impact. Desalniettemin is deze telg uit de Fallout-serie fenomenaal en zal ik er nog wel erg, erg lang mee bezig zijn.
83532

2. Tales from the Borderlands

Telltale heeft mij vorig jaar al verbaasd met The Wolf Among Us en natuurlijk The Walking Dead games. Toch is Tales from the Borderlands absoluut mijn favoriet van alle Telltale-titels. Die kenmerkende Borderlands-humor wordt gecombineerd met een weergaloos verhaal wat zich in vijf afleveringen volledig ontvouwd, waardoor ik elke aflevering volop genoot.
Het vingerpistolengevecht wat Rhys in aflevering vier heeft met enkele kantoorklerken is hét moment waarop ik wist: dit is een fantastische game, en misschien wel game van het jaar voor mij. Het is vooral het moment waarop ik 100% wist dat Telltale precies weet wat ze doet. Ik heb de afleveringen namelijk allemaal al twee keer gespeeld en dat getal zal vast nog wel hoger uitvallen.
83533

1. The Witcher 3: Wild Hunt

Er zijn dit jaar echt weinig games geweest waar ik zoveel tijd in heb gestoken als The Witcher 3: Wild Hunt. Mede door mijn bijzonder drukke leven, maar ook omdat niet veel games mij zo goed bij de strot kunnen grijpen en mij dwingen om elke sidequest te doen en elk hoekje van de kaart te ontdekken.
Mede daardoor is The Witcher 3 voor mij de game van het jaar. Een fantastische wereld, die tjokvol zit met elementen om te doen en een gigantische impact heeft achtergelaten op mij. Het verhaal van Geralt met Triss, Yennefer, Dandelion en alle andere memorabele personages dwingt mij om nog eens terug te keren naar die wereld. En dat ga ik zeker doen met de uitbreiding Hearts of Stone.
83534

Eervolle vermelding

Natuurlijk heb ik meer dan deze vijf games gespeeld, maar dit is wel mijn top 5 met beste games van 2015. Ook Telltale's Game of Thrones serie heeft mij geïmponeerd, evenals de puzzelgame The Talos Principle en Grim Fandango Remastered.
Ik wilde dan ook van mezelf geen remastered titels in deze lijst stoppen en mede daarom heb ik ervoor gekozen om Uncharted: The Nathan Drake Collection, en het eerdergenoemde Grim Fandango Remastered, niet aan mijn top 5 toe te voegen. Uncharted heb ik helaas nooit kunnen spelen, aangezien ik nooit een PlayStation heb gehad - tot aan vorig jaar. Nu heb ik al een tijdje een PlayStation 4 en daarmee bereid ik me voor op het vierde avontuur van Nathan Drake, want met de collectie ben ik erg, erg tevreden.

Populair Nieuws