InFamous: First Light Review

  Meer InFamous. Is dat niet wat alle PlayStation 4 gebruikers willen zien? Wij denken van wel en ook uitgever Sucker Punch is het met die redenatie eens. Vandaar de stand-alone DLC op InFamous: Second Son: InFamous: First Light.

  In First Light volg je Fetch, een opstandig meisje met een leven vol problemen. Haar broer is haar steun en toeverlaat. Hij beschermt haar tegen de buitenwereld en zorgt dat ze haar krachten zo weinig mogelijk gebruikt. Het loopt uiteindelijk helemaal fout. Op zoek naar wraak en vastgehouden in een gevangenis gaat ze verder.

  Fantastische opstap

  Wellicht heb je nog nooit een InFamous-game gespeeld, wellicht vind je het gewoon helemaal niks. InFamous: First Light is echter een perfecte opstap voor deze groep mensen. Voor slechts twintig euro krijg je een mini-InFamous met alles erop en eraan. Er zit uitleg in, een compleet trainingsprogramma en de volledige game InFamous: Second Son is niet eens nodig om First Light te spelen.

  InFamous: First Light heeft oneindige gameplay. Na de vier tot vijf uur durende verhaallijn kun je nog uren kwijt in het trainingsprogramma. Fetch kan hier allerlei oefeningen doen en via de leaderboards zo goed mogelijke scores neerzetten. Mocht je InFamous: Second Son toch in je bezit hebben, dan krijg je ook de beschikking over Delsin Rowe in de training.

  Veel van hetzelfde, maar is dat slecht?

  Naast dat InFamous: First Light dus een prima opstap is in de franchise, zullen ook de liefhebbers van de franchise geen problemen ondervinden. De DLC brengt niet veel nieuws, maar is desondanks zeer vermakelijk. Bezitters van InFamous: Second Son zullen de DLC dan ook zeker in hun armen sluiten. InFamous: Second Son werd goed beoordeeld, dus enkel meer is altijd beter.

  Ook de kleine aanpassingen, zoals het (nog) sneller kunnen rennen en de verbeterde battle arena, breken geen potten. Wel is dit trainingsprogramma, dat dus ruimte biedt voor uren aan plezier, veel uitdaging. Het relatief lage niveau van het verhaal word ruimschoots gecompenseerd door het hoge niveau van de gesimuleerde oefeningen.

  Verhaal nog steeds niet boeiend

  Kritiek op InFamous: Second Son was dat het verhaal van hoofdpersoon Delsin Rowe niet bepaald boeiend was. Het kwam niet over tot de gamers. Bij First Light is dit nog vele malen erger.

  Pijnlijk genoeg is het personage van Fetch niet goed neergezet. Het is allemaal een beetje standaard. Ze probeert met haar broer Brent te overleven. Eerst doen ze dit door het slechte pad op te gaan, dan besluiten ze om het goede pad op te gaan, maar je raadt al: dat gaat fout. Kom op zeg...

  Fantastische gameplay

  Gelukkig ben je niet veel over het verhaal aan het nadenken als je InFamous: First Light aan het spelen bent. Je kunt lekker je neon-krachten gebruiken om door de stad te razen, vijanden helemaal kapot maken of gewoon plezier hebben. Er is veel mogelijk in InFamous en dat zie je terug in First Light. Vlekkeloze gameplay compenseert de mindere kanten van de game.

  Verder zijn er nog genoeg extra moves om vrij te spelen en is er genoeg te doen in de stad. Het verzamelen van neon zal niet snel vervelen als je met zoveel spectaculaire acties door de stad rent, springt, vliegt en vecht. Jammer alleen dat het weinig tot geen moeite kost om weg te komen van vijanden. Je bent tamelijk over-powered.

  PS4-pareltje leeft voort

  Naast de fantastische en zeer soepele gameplay, is deze stand-alone DLC visueel een pareltje. Zelfs met de techniek van tegenwoordig en de nieuwe consoles, sta je bij deze game nog steeds versteld. Geen volledige game nodig als basis, de helft van de map uit Second Son, fantastisch werkende gameplay en zeer goede visuals. En dat voor 'slechts' vijftien tot twintig euro.

  InFamous: First Light mag er zijn en Sony doet met deze DLC goede zaken. Microsoft brengt de Xbox One de komende maanden namelijk naar Nederland met een sterke line-up aan exclusives. InFamous is een sterke concurrent voor Microsoft en First Light brengt dat nog lekker even onder de aandacht.

  Weinig nieuws, toffe DLC

  InFamous: First Light brengt in vergelijking met InFamous: Second Son weinig nieuws. De kleine aanpassingen zijn te verwaarlozen en het is veel van hetzelfde betreffende gameplay en verhaal. Toch is deze DLC zeker de moeite waard om te halen. Vooral als opstap in de franchise is deze game uitermate geschikt.

  Stand-alone is sowieso een ultiem voordeel op het gebied van Downloadable content. Voor slechts vijftien tot twintig euro heb je uren aan extra gameplay van een geweldige franchise. First Light verdient dan ook de naam InFamous met fantastische gameplay en zeer sterke visuals.

  7.5

  De plus- en minpunten

  • Stand-alone
  • Sterke gameplay
  • Sterke visuals
  • Goede voortzetting franchise
  • Verhaal niet boeiend
  • Weinig vernieuwing

  InFamous: First Light

  Verkijgbaar vanaf 27 august 2014

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.