Sony hardware producten om tijdens IFA in de gaten te houden

Article
donderdag, 04 september 2014 om 12:12
xgn google image
Vanaf morgen vindt de IFA plaats in Berlijn, de grootste elektronicabeurs in Europa. Bijna een week lang zullen hardwarebedrijven van over de hele wereld hun nieuwste hebbedingetjes laten zien, en zo ook Sony. Het Japanse bedrijf is van veel markten thuis, en daarom beloven zij met een aantal mooie producten op de beurs te staan. Hier lees je vijf interessante stukjes hardware om in de gaten te houden.

High-Resolution Walkman

Sony vindt goed geluid belangrijk, en daarom brengt het bedrijf maar liefst zeven nieuwe high-res audioproducten op de markt, waaronder de nieuwe Walkman NWZ-A15. Dit is de ’s werelds kleinste digitale muziekspeler met een hoge kwaliteit audio.
Hij is uitgerust met een S-Master HX-versterker, wat zorgt voor een hoge kwaliteit in audio. Op de hoogste kwaliteit kan hij tot 30 uur afspelen, en op MP3-kwaliteit tot 50 uur. De walkman heeft een intern geheugen van 16 GB en kan worden uitgebreid met een microSD-kaart.
Het apparaatje komt in twee kleuren, namelijk zwart en zilver. Hij zal in oktober als eerste beschikbaar zijn in het zwart, en kost ongeveer €200,-.

Waterdichte Sport Walkman

Sporten is lekker met een muziekje op, en dat doe je ook gewoon als het regent. Daarom heeft Sony een waterdichte walkman gemaakt die makkelijk aan te sluiten is op je smartphone en bediend kan worden met een bijgeleverde ring.
De Walkman NWZ-WS610 maakt via Bluetooth verbinding met je telefoon waardoor je muziek kunt luisteren en kunt bellen. De bijgeleverde ring kun je om je vinger doen en hiermee je muziek bedienen of telefoontjes aannemen. Ook kun je muziek op de walkman zelf zetten, zodat je hem ook zonder smartphone kunt gebruiken. De headset klemt om je oren heen, zodat hij ook goed te gebruiken is tijdens het zwemmen. Hij is tenslotte waterdicht. De MP3-speler is in verschillende kleuren verkrijgbaar en gaat €150,- kosten.

Compacte Xperia Z3 tablet

De tabletlijn van Sony wordt uitbereid met een nieuw model, namelijk de Z3. Net als het vorige model is het apparaat water- en stofdicht, maar wat deze tablet interessant maakt voor ons gamers is de Remote Play-functie met de PlayStation 4.
Net als de PlayStation Vita kun je via wifi verbinding maken met de PS4 en zo alle content van je console naar een draagbaar apparaat streamen. Deze tablet gaat deze functie dus ook krijgen, en dient dan als een tweede TV in je huis. Je DualShock 4-controller is dan ook te gebruiken, en valt met de GCM10 Game Control Mount aan de Z3 te koppelen.
De Xperia Z3 Compact heeft een afmeting van 213 bij 123 mm, en is 6.4 mm dik. Hij weegt 270g en heeft een 8” full HD Triluminois LED-scherm. Ook is het ’s werelds snelste compacte tablet door de aanwezige processorkracht van de Qualcomm Snapdragon 801 Quad-core 2,5 GHz met 3GB werkgeheugen. Hij komt in drie verschillende versies uit, en is vanaf €399,- verkrijgbaar.

DSC-QX30 lens voor smartphones

Camera’s van een smartphones hebben vaak een vrij beperkte zoomfunctie, dus daarom brengt Sony verschillende draagbare lenzen uit die gemakkelijk met je telefoon te gebruiken zijn. Zo ook de DSC-QX30, een Sony G Lens met 30x optische zoom en Optical Steadyshot tegen wazige foto’s. De lens kan tot 40 meter inzoomen, en haalt zelfs 60 meter door het gebruik van Clear Image Zoom.
Naast het maken van foto’s kun je er ook mee filmen. Dit kan in Full HD met een framerate van 60 beelden per seconde. Je kunt de lens via wifi of NFC met je smartphone verbinden, en die is te besturen met Sony’s polsafstandsbedieningen RM-LVR1 en RM-LVR2. Hij zal voor ongeveer €300,- over de toonbank gaan.

Life Space LX

Geef je niks om al die draagbare hardware, maar ervaar je films en games liever thuis op een groot scherm en met dik geluid? Dan moet je eens kijken naar Life Space UX, het nieuwe project van Sony die de ervaring naar een hoger niveau zou moeten tillen.
Door middel van een setje projectoren die je in je kamer plaatst, krijgen normalen dingen zoals een witte muur, je plafond en de keukentafel nieuwe mogelijkheden. Zo wordt de lucht op een mooie lentedag op je plafond geprojecteerd, en veranderen tafels in tablets doordat het apparaat er beelden op laat verschijnen.
Als klap op de vuurpijl is daar de Ultra Short Throw Projector, die op korte afstand in 4K beelden op je muur projecteert. Een grote muur is dan het mooist, want hij kan een scherm van maar liefst 147” tevoorschijn toveren. Als je de hele Life Space UX aanschaft, kun je dus genieten van games of films onder een prachtige ‘sterrenhemel’.