Destiny heeft alles in huis om te knallen!

Article
donderdag, 04 september 2014 om 16:07
xgn google image
Destiny is de nieuwste first-person shooter van Bungie en belooft veel actievol schietplezier te bieden. Wij kijken hier bij XGN dan ook erg uit naar deze titel, die 9 september in de winkel ligt. Daarom geven we jou 9 redenen waarom je de game zou moeten halen.

Uitgebreid verhaal

Destiny speelt zich 700 jaar in de toekomst af, in een totaal andere wereld dan die wij nu kennen. De mensheid is de ruimte in getrokken en heeft allerlei planeten in ons Melkwegstelsel gekoloniseerd, totdat een grote gebeurtenis genaamd de Collapse de mensheid bijna heeft uitgeroeid.
Bijna, want een grote groep werd gered door de Traveler, die grote witte bol die boven de Aarde hangt. Dit ding gaf de mensheid de technologie om diep de ruimte in te reizen, en geeft nu een energie af waardoor de Guardians of the City (die de mensheid beschermen) een mysterieuze kracht bezitten.
Jij bent zo’n Guardian en gaat erop uit om de vijandige rassen in de voormalige kolonies te verdrijven, en te zorgen dat de mensheid niet alsnog wordt uitgeroeid. Tijdens dit avontuur krijg je ontelbare missies voor je kiezen, en bepaal je zelf hoe het verhaal zich ontvouwt.
24122

Prachtig universum

Zoals de Planet View al liet zien, wordt het universum in Destiny heel groot en heel interessant. In totaal zijn er zeven planeten te ontdekken, ieder met zijn eigen verhalen, cultuur en landschap. Je hebt de totale vrijheid om elk hoekje van deze locaties te bekijken, en dat maakt de sci-fi wereld één grote speeltuin van lore en avontuur.
Hierin kom je veel spelers en NPC's tegen waarvoor je missies en opdrachten kunt gaan doen. Overal is wel wat te beleven, overal ligt wel een missie voor je klaar.
Welke locaties je absoluut moet bezoeken, lees je in de special die Mariëlle hierover schreef. Voor alvast een voorproefje op de planeten kun je terecht bij de Planet View die Bungie deze week heeft onthuld.
24123

Groot wapenarsenaal

Bungie is altijd goed geweest in het maken van unieke wapens, en dat doet zij in Destiny weer. Van simpele pistolen tot legendarische sniper rifles, zwaarden, granaten, noem het maar op en het zit in de game. Het is in totaal dan ook het grootste arsenaal aan wapens dat Bungie ooit in een game heeft gestopt.
Wapens kun je overal in de game vinden, in elk hoekje of gaatje kan wel iets moois liggen. Het uiterlijk kan per planeet verschillen, en dus is het straks mogelijk om aan de wapens van je medespelers te zien waar zij allemaal geweest zijn en wat zij hebben meegemaakt. Ook vind je zeldzame wapens, die ieder hun eigen specialiteit en uiterlijk met zich meedragen.
Sommige wapens werken effectiever in combinatie met een bepaalde class of met de uitrusting die je draagt. Gelukkig maakt het niet uit in welke klasse je speelt, want alle wapens zijn door iedereen te gebruiken.
24124

Random events

Zoals gezegd zal Destiny veel missies en gebeurtenissen bevatten, en deze zullen overal waar je gaat of staat kunnen opduiken. Zo ben je op het ene moment met een groepje rustig aan het looten, het volgende moment vliegt er een gigantisch schip over je heen dat enkele meters verderop landt. Hieruit stappen hordes aliens, en het is aan jouw groep om deze even flink aan te pakken.
Dit maakt de game altijd onvoorspelbaar, en er zullen dus dingen gebeuren die de ontwikkelaar niet eens per se op dat moment had gepland; het universum gaat echt leven.
24125

Samen sta je sterk

Hoewel Bungie de game niet omschrijft als een Massive Multiplayer Online (MMO) game, speel je wel met veel mensen tegelijk en ontdek je samen het universum van Destiny. Zelf noemt de ontwikkelaar het een shared-world shooter, waarin het elk moment van een singleplayer game kan omslaan in een multiplayer ervaring. Net zoals Borderlands of Journey dat al deden, is het namelijk mogelijk om elk moment in de game te stappen en je verhaal voort te zetten.
In verschillende verhaalgedreven modi zoals Strike en Raid speel je samen met een klein groepje medespelers levels door, waar je nieuwe uitrusting vindt en levels omhoog kunt gaan. Ook kun je ervoor kiezen om het tegen elkaar op te nemen in de speelmodus Crubicle, en voor degenen die daar geen zin in hebben is er de modus Explore, waar je alles vrij kunt ontdekken, missies aanneemt en vijanden verslaat.
24126

Je eigen personage creëren

Aan het begin maakt iederen zijn eigen speler aan, waarbij je kunt kiezen uit drie verschillende klassen: de Hunter, een stealth personage die het liefst op afstand vecht, maar net zo goed is met messen. Een Titan, die dient als de tank: met veel bepantsering kan hij veel schade incasseren en hij vecht terug met zware wapens. Als laatste is daar de Warlock, die veel magische krachten bezit en zijn vijanden hiermee bestrijdt. Alle klassen zijn qua uiterlijk naar eigen smaak aan te passen.
Daarnaast heb je keuzen uit verschillende rassen, waaronder de Exo, de Awoken en de oude vertrouwde mensen. Elk ras en elke klasse heeft zijn eigen speciale vaardigheden die je goed kunt gebruiken in je gevechten tegen de diverse vijanden.
24127

Diverse vervoersmiddelen

Door de enorme omvang van de game is het maar goed dat je gebruik kunt maken van verschillende voertuigen. Zo kun je in jouw persoonlijke ruimteschip stappen om over de verschillende planeten te reizen. Je bestuurt dit schip niet zelf, maar krijgt de mogelijkheid om je wapens en uitrusting even aan te passen terwijl je onderweg bent.
Wel kun je plaatsnemen in verschillende gevechtsvoertuigen, waaronder de Sparrow; een klein, snel voertuig dat je naar eigen smaak kunt aanpassen. Ook is er de Pike, die twee kanonnen aan boord heeft voor de nodige schade. Deze voertuigen bieden een mooie afwisseling met de vele first-person shooter elementen in de game.
24128

Actie, actie, actie

De first-person actie die je gewend bent uit bijvoorbeeld Halo komt nu nog beter tot zijn recht door de nieuwe generatie consoles. Granaten ontploffen in felle kleuren, immense ruimteschepen scheren over je heen en kogels vliegen om je oren; de actie spat werkelijk van je scherm terwijl jij je een weg knokt door aliens, eindbazen en andere monsters.
24129

Nog maar eventjes...

...en dan kunnen we eindelijk los in de wereld van Destiny. Nog maar vijf nachtjes slapen, en dan is het 9 september; de dag dat de game eindelijk in de winkels ligt voor PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 en Xbox One.
Heb je nog geen next-gen console, en zit je eraan te denken om de overstap naar de PS4 te maken, dan biedt Sony de uitkomst. Er komt namelijk een speciale Destiny-bundel met daarin niet alleen de game, maar ook een witte PS4. Je moet wel snel zijn, want voor je het weet is-ie uitverkocht.
En als stiekeme tiende reden: Peter Dinklage spreekt de stem in van Ghost, dat ding hierboven. Nu weet je helemaal genoeg, toch?