Huawei Freebuds 3i Review – Haarscherp geluid in je oor

  Draadloze oortjes zijn bijna niet meer weg te denken uit ons leven. Waar we eerst nog met een kabel aan het rommelen waren is dat nu verleden tijd en gaan we geheel zonder draden over straat. Huawei komt nu met de Freebuds 3i draadloze in-ear. De koptelefoon is ijzersterk qua audio, maar kent tijdens gesprekken nog een kleine kink in de kabel.

  Als je een smartphone hebt, dan is de kans groot dat je dagelijks over straat wandelt met draadloze oordopjes of een draadloze koptelefoon. Als je dit doet, wil je dat het er wel een beetje stijlvol uitziet en dat je goede geluidskwaliteit in je oorschelp geleverd krijgt. Daarbij moeten de oordopjes ook lekker zitten en niet de hele tijd vanuit je oor op straat donderen. Huawei weet dit als geen ander en brengt precies dat met de Huawei Freebuds 3i, het goedkopere alternatief voor de Freebuds 3 dat je slechts 99 euro kost.

  De Huawei Freebuds 3i koop je voor 99 euro bij bol.com

  Stijlvol design met een goede pasvorm

  De Huawei Freebuds 3i worden, net als de Freebuds 3, geleverd in een doosje met een opbergbox, vier verschillende siliconen tips voor ieder oorformaat, een USB-C laadkabel en een opbergdoosje dat tevens als mobiele lader fungeert. Een lekker compleet pakket dus!

  Een sticker op de buitenkant van de headset geeft aan dat beide oordopjes aan te raken zijn voor de bediening. Er zijn geen knopjes of andere dingen zichtbaar op de oordoppen zelf. Wat direct opvalt aan de oordopjes is dat ze kegelvormig zijn en dat ieder oordopje stijlvol afgewerkt is met een zilverkleurig randje onderaan. Door die kegelvorm en de siliconen tips sluit de headset prima aan op je oorschelp, waardoor deze comfortabel aanvoelt en niet de hele tijd uit je oor valt. Iets dat bij andere headsets van dit type nog wel eens wil gebeuren.

  Altijd inzicht in je accu

  De Freebuds 3i koppel je via bluetooth aan je telefoon. Als je in de Google Play Store, Huawei App Gallery of via de Apple App Store de Huawei AI Life app downloadt, krijg je daarbij een pop-up op je scherm met de melding dat er gekoppeld is en meteen inzicht in de batterijstatus van ieder oordopje. Daarbij kun je in de app ook meteen zien hoeveel spanning er nog in de opbergcase zit.

  Beide oordopjes geven je ongeveer 3,5 uur muziekgenot wat ervoor zorgt dat je zonder zorgen van A naar B kunt reizen zonder opladen. De muziekcase zorgt er daarbij voor dat je de oordopjes nog minimaal twee keer volledig kunt opladen, waardoor je je daar niet druk om hoeft te maken. Daarnaast kun je de opbergcase opladen via een USB-C verbinding waardoor deze weer binnen no-time vol zit. Na ongeveer een uurtje zit de case namelijk alweer halfvol.

  Een klein nadeel dat voorbij komt zodra de accu van je oordopjes bijna leeg is, is dat er telkens in je oor een toontje klinkt. Hoewel het een goede zaak is dat die toon er is, komt deze niet op hetzelfde moment in beide oren voorbij, waardoor de audio verstoord wordt op regelmatige basis. Daarbij klinkt dat toontje vanaf ongeveer tien procent accuspanning elke paar minuten, wat op een gegeven moment vervelend wordt.

  Aanpasbare bediening

  Voor de bediening van de Freebuds 3i kun je kiezen om je telefoon telkens uit je broekzak te halen. Je kunt de headset ook eenvoudig bedienen door op de oorschelpen te tikken. Een (verwijderbare) sticker op beide oordopjes geeft het aanraakgebied aan. Als je bijvoorbeeld twee keer op het rechtse oordopje tikt pauzeer je de muziek of start je deze weer. Het linker oordopje zorgt standaard bij twee tikken voor de spraakassistent van je telefoon. De functies van de oordoppen zijn aan te passen in de AI Life App. Zo kun je naar wens de commando's veranderen naar bijvoorbeeld het overslaan van nummers.

  Ditzelfde geldt voor het vasthouden van een oordopje. Hier kun je kiezen voor actieve ruisbeheersing waarmee je schakelt tussen volledige ruisonderdrukking, gedeeltelijke ruisonderdrukking of geen ruisonderdrukking. Je kunt er ook voor kiezen om het vasthouden van een oordopje niets te laten doen.

  Geweldige audio met noise cancelling

  Los van dit toontje bieden de Huawei Freebuds 3i geweldige audio die vooral tijdens muziek om van te smullen is. Door de 10 millimeter dynamische drivers wordt een krachtige bas geleverd, terwijl de heldere tonen niet in de weg gezeten worden. De in-ear oordopjes zijn daarbij voorzien van noise cancelling waarbij een naar buiten gerichte microfoon omgevingsgeluid detecteert en voor een groot deel weg filtert. Een naar binnen gerichte microfoon pikt het restgeluid op dat vervolgens ook weg gefilterd wordt.

  Een derde microfoon pikt vervolgens je stem op om zo te zorgen dat een beller je goed verstaat tijdens een gesprek. Ook hier zorgt de noise cancelling functie van de headset ervoor dat een groot deel van het omgevingsgeluid niet bij je gesprekspartner terecht komt. Een klein minpuntje tijdens het bellen van de Freebuds 3i is wel dat soms het geluid niet optimaal doorkomt in beide oordopjes. Tijdens een gesprek komt dit heel af en toe voor, maar het wordt nooit heel storend.

  Huawei Freebuds 3i Review – Dansend de dag door!

  De Huawei Freebuds 3i in-ear oordopjes kennen een paar kleine nadelen zoals het –af en toe- storen tijden een gesprek en een terugkerend ‘laad mij op’-toontje, maar voor de rest is het een dikke aanrader. De oordopjes zitten bijzonder comfortabel in je oor. Daarbij leveren ze een gebalanceerde en krachtige audio en worden ze ondersteund door een erg goede en eenvoudige app. Huawei heeft dan ook de spijker op zijn kop geslagen met deze headset waardoor jij niet alleen stijlvol, maar ook dansend de dag door kunt!

  8

  De plus- en minpunten

  • Goed gebalanceerde audio
  • Stijlvol ontwerp
  • Lange standby tijd
  • Ondersteuning door een vriendelijke app
  • Soms storing tijdens een gesprek
  • 'Laad mij op'-toontje iets te opdringerig
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.