Deze nieuwe functies krijgen de AirPods binnenkort

  Binnenkort komen er nieuwe functies voor de AirPods en AirPods Pro uit. Dit werd samen met iOS 14 en andere Apple producten aangekondigd tijdens het WWDC. De nieuwe functies zullen een grote toevoeging vormen aan de AirPods.

  Nieuwe AirPods

  Tijdens het WWDC dit jaar werd er van alles aangekondigd, van iOS 14 tot de nieuwste Apple Smart Watch. Ook werden de nieuwste AirPods aangekondigd die allerlei nieuwe functies zullen krijgen. De grootste vernieuwing zit hem in het geluid van de draadloze oortjes.

  De nieuwe functies zullen uiteindelijk beschikbaar zijn voor iedereen met AirPods. Het hoeven dus niet de nieuwste AirPods te zijn. Als je al wat oudere AirPods zijn kun je alsnog de nieuwe functies binnenkort verwachten. De exacte datum voor de nieuwe functies is nog niet bekend. Er gaan geruchten rond dat de update van de AirPods rond het najaar zal uitkomen.

  Surround sound

  Voor mensen met AirPods Pro zal het geluid met de nieuwe functie enorm vooruit gaan. De AirPods Pro zullen namelijk Spatial Audio bevatten. Dit zorgt voor een surround sound effect waarbij het geluid van alle kanten te horen is. Geluiden van muziek of video's kun je dan bijvoorbeeld vanaf de achterkant of bovenkant horen.

  Spatial Audio bevat onder andere surround audio zoals 5.1 surround, 7.1 surround of Dolby Atmos.Spatial en wordt gezien als een soort 3D geluid met allerlei effecten. Spatial Audio zal alleen beschikbaar zijn voor de AirPods Pro. Wat ook een effect is bij Spatial Audio is dat als je je hoofd beweegt dat het geluid als het ware ook mee beweegt.

  Geoptimaliseerd opladen

  Net als bij de iPhone zullen de AirPods een nieuwe functie voor geoptimaliseerd opladen bevatten. Ook de Apple Watches krijgen deze functie binnenkort. Wanneer de update beschikbaar is voor de AirPods zal de functie van geoptimaliseerd opladen standaard geactiveerd worden.

  De AirPods zullen berekenen hoelang het duurt voordat ze zijn opgeladen. Wanneer de tijdsduur is bepaald en de AirPods een batterij hebben behaald van 80% zullen de AirPods stoppen met opladen. Omdat de AirPods hebben berekent hoelang het duurt om op te laden zullen ze ook berekenen hoe lang het nog duurt voordat ze helemaal zijn opgeladen tot 100%. Door deze nieuwe functie zal de batterij van de AirPods optimaal blijven en gaan ze langer mee.

  Toegankelijkheid

  Er zullen op de AirPods nieuwe toegankelijkheidsfuncties komen. Zo heb je een functie genaamd ‘Headphone Accomodations’ waardoor er rekening gehouden wordt met extra zachte geluiden. Deze functie is vooral bedoeld voor slechthorenden.

  Met de Headphone Accomodations worden de frequenties aangepast waardoor zachte geluiden worden versterkt voor bijvoorbeeld muziek, films, telefoongesprekken en podcasts. Samen met de transparantiemodus op de AirPods Pro zullen zachte stemmen en omgevingsgeluiden beter te horen zijn. Kortom, alle geluiden worden met deze functie een stuk helderder.

  Wisselen van AirPods

  Het wisselen tussen apparaten zal een stuk sneller gaan terwijl je er zelf niet veel voor hoeft te doen. Je kan bijvoorbeeld makkelijk snel verwisselen van een Apple TV naar je iPhone. Het verwisselen tussen de apparaten gaat namelijk allemaal automatisch.

  Voor deze nieuwe functie heb je minimaal de AirPods 2 nodig. De apparaten moeten ook met dezelfde iCloud account ingelogd staan. Met deze nieuwe functie kun je bijvoorbeeld makkelijk wisselen als je je AirPods gebruikt voor je MacBook terwijl je wordt gebeld. Je AirPods zullen dan automatisch gekoppeld worden aan je iPhone.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.