Hitman: Sniper Challenge Review

  Nu Diablo II na twaalf jaar een vervolg krijgt, lijkt een wachttijd van zes jaar niet zo veel, maar wat hebben we lang moeten wachten op een nieuwe Hitman-game. Natuurlijk begint het feest pas echt zodra Hitman: Absolution in de winkels komt te liggen, maar we mogen alvast even warmdraaien met Hitman: Sniper Challenge. Het is een downloadbare game die ons moet overhalen aan boord te gaan van de hypetrein. Maar rijden we vrolijk mee tot 20 november of stappen we het eerst volgende station alweer uit?

  We zullen met goed nieuws beginnen: Hitman: Sniper Challenge is helemaal gratis! Wanneer je Hitman: Absolution reserveert bij bepaalde winkelketens krijg je na een kleine aanbetaling een code waarmee je helemaal voor niets Sniper Challenge binnen kunt halen. Je kunt de game (nog) niet gewoon los downloaden, dus dit is de enige mogelijkheid om het spel te spelen. Xbox 360- en PlayStation 3-gamers kunnen meteen aan de slag terwijl PC-gamers moeten wachten tot 1 augustus. Wij zijn er al flink mee aan de slag geweest en ons oordeel lees je hier.

  Het doelwit
  Hitman: Sniper Challenge is kort gezegd een enkele missie waarin hoofdpersoon Agent 47 een belangrijk persoon moet afleggen. Iedereen die wel eens een Hitman-game gespeeld heeft zal meteen doorhebben dat dat niets bijzonder is voor Agent 47. In Sniper Challenge mag je echter niet rondsluipen maar ga je de aanval aan met een scherpschuttergeweer, een sniper. Agent 47 heeft zich op het dak van een hoog gebouw genesteld en heeft een mooi uitzicht over het dak aan de overkant van de straat. Hier is een feestje gaande en het doelwit, Richard Strong Jr., komt hier ook even langs. Het is nu de bedoeling dat je Strong en al zijn bodyguards uitschakelt.

  Creatief moorden
  Heb je Strong te pakken dan is de missie al geslaagd, maar wil je het goed doen dan moeten ook al zijn bodyguards het loodje leggen. Hier komt de uitdaging naar boven. Schiet je iemand neer te midden van een feestje, dan valt dat op en begint iedereen in paniek weg te rennen. Het is een kunst om iedereen van de kaart te vegen zonder dat ook maar één feestganger doorheeft wat jij met de beveiliging aan het doen bent.
  Dat het nog niet zo simpel is om iedereen geruisloos om te leggen, blijkt al snel. Je kunt iemand die alleen is wel ongezien neerschieten, maar als er dan een dood lichaam achterblijft op het balkon kom je gegarandeerd in de problemen. Creatief denken is de oplossing.

  Na een aantal keer de missie gespeeld te hebben krijg je een bepaalde finesse voor het omleggen van iedereen en vallen ze met de bosjes neer. Die ene bodyguard leunt nu over de reling, dus met één goed schot vermoord je hem en valt zijn lichaam ongezien naar beneden. Vervolgens ga je meteen door naar het volgende slachtoffer dat voor een vijver staat. Even wachten tot niemand kijkt en boem. Die slaapt met de vissen vannacht zonder dat iemand het merkt. Een voor een zal iedereen sneuvelen en breng je de missie tot een goed einde.

  Niet slordig zijn
  Ruimte om slordig te zijn is er niet. Laat je een lichaam achter in een open ruimte, dan kan daar zomaar iemand tegenaan lopen en iedereen waarschuwen. Zodra dat gebeurt, heb je heel kort de tijd om de alarmroeper om te leggen om veilig te zijn. Alleen liggen er nu twee dode lichamen en moet je nog beter in de gaten houden of er nog iemand langs komt. De vijanden reageren echter niet altijd even slim. Als je iemand mist dan zal hij blijven staan en om zich heen kijken waardoor jij gemakkelijk nog een kans krijgt. Geen enkele bodyguard denkt eraan om dekking op te zoeken nadat hij beschoten is.

  Hoge scores
  Heb je de missie voltooid dan ben je nog niet klaar met Sniper Challenge. Je krijgt namelijk punten voor alles wat je doet. Wil je echt goed scoren dan zijn er een tiental speciale uitdagingen die je kunt proberen te voltooien. Denk hierbij aan alleen maar headshots maken of alle duiven vermoorden. Het geeft de game net even dat beetje extra om ook daadwerkelijk te blijven spelen. Voordat je iedere uitdaging hebt volbracht ben je namelijk wel even bezig. Al die punten die je krijgt, worden ook nog bij elkaar opgeteld zodat je dingen kunt vrijspelen voor Hitman: Absolution. Het geweer en een silencer krijg je sowieso cadeau, maar echte doorzetters kunnen ook doorspelen voor perks voor sneller herladen of een hogere vuursnelheid.

  Als een echte huurmoordenaar
  Al met al is Hitman: Sniper Challenge een leuke voorbereiding op Hitman: Absolution. De eerste keer zul je je misschien nog wat onwennig voelen, maar al snel zul je vol zelfvertrouwen de techniek beheersen. De vijanden vallen steeds sneller neer en hun lichamen zullen nooit meer gevonden worden. Je voelt je meteen een echte huurmoordenaar en dat is het beste wat Sniper Challenge kan doen. Je wilt hierdoor namelijk meer actie met Agent 47. Als Absolution hetzelfde plezier weet te leveren dan boeken wij vast een eerste klas ticket voor 20 november.

  8

  De plus- en minpunten

  • Creatief mensen omleggen
  • Machtige gevoel als niemand jou opmerkt
  • Er is ongelooflijk veel te doen
  • Vijanden zijn niet al te snugger

  Hitman: Sniper Challenge

  Verkijgbaar vanaf 1 august 2012

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.