Hitman Definitive Edition Review - Een bloederige wereldreis

  Hitman is terug van weggeweest. Onder de hoede van een nieuwe uitgever ligt de nieuwste titel binnen de serie nu opnieuw in de winkels, maar ditmaal met nog meer content. Of die extra speeluren de aanschaf van het pakket waarmaken, dat bespreken we in de Hitman Definitive Edition review. Dus knoop je stropdas en hou je wapens in de aanslag!

  Geen nieuw avontuur dus, maar we reizen terug naar al het moois dat Hitman ons in de afgelopen paar jaar heeft geboden, gebundeld in een allesomvattend pakket. Hitman Definitive Edition bevat namelijk naast het originele eerste seizoen van Hitman ook de content die later nog verschenen is. Hieronder valt alle DLC die voor seizoen een is uitgekomen, alsmede de Patient Zero campagne die later apart verschenen is.

  De eerstgenoemde content is dan ook bekend terrein voor fans van de serie. In dit pakket reis je wederom over de wereld om de meest belangrijke doelwitten uit te schakelen. Hoe je dat doet, dat is helemaal aan jezelf. De gameplay waar de serie bekend om staat schotelt je allerlei manieren voor om jouw tegenstander te doden. Het enige wat jij hoeft te doen, is een keuze maken uit dit uitgebreide assortiment.

  hitman definitive edition review

  Bekende elementen en frisse content gecombineerd

  Daarbij mag je de meest prachtige locaties een bezoekje brengen. Schep onrust tijdens een exclusieve modeshow in Parijs of geniet lekker van de spa in het Japanse Hokkaido. Zoals het een goede serie betaamt, worden alle actievolle levels aan elkaar geregen met een spannende rode draad die je zonder problemen naar meer laat snakken. Eerdere reviews laten al zien dat het basispakket goed in elkaar zit.

  Het grote verschil met de release van toen en de Hitman Definitive Edition die nu in de winkelrekken ligt, is dat er ditmaal nog meer content meegeleverd wordt. De grootste toevoeging hiervan is de Patient Zero campagne, die levels uit het eerste seizoen pakt en er een gloednieuwe lik verf over smeert. Dit nieuwe verhaal volgt Agent 47 als hij achter een moordlustige cult aangaat.

  Naast dit nieuwe avontuur kun je als speler ook rekenen op een aantal gloednieuwe outfits die IO Interactive in de game heeft gestopt om haar 20-jarig jubileum te vieren. Het is een kleinigheidje, maar zeker een leuke extra. Meer content is in de meeste gevallen sowieso een pluspunt.

  hitman definitive edition review

  Een warme douche voor nieuwkomers

  De hamvraag bij Hitman Definitive Edition blijft: voor wie is deze editie interessant? Fans van het eerste uur zijn naar alle waarschijnlijk ingesprongen toen de eerste Hitman episode uitkwam in 2016. Doordat alle content uit het pakket reeds digitaal te verkrijgen is, is de kans groot dat zij alle missies reeds voltooid hebben.

  Nee, deze definitieve editie van Hitman is voornamelijk bedoeld voor geïnteresseerde gamers die de titel tot op heden nog geen kans hebben gegeven. En zij kunnen zonder aarzelen flink wat plezier uit de bundel halen. Als je alle content bij elkaar optelt heb je namelijk flink wat uren actie en spektakel in handen.

  Een beetje sluipmoordenaar kan hier namelijk met gemak 20 uren uithalen met hele spelen van slechts de hoofdmissies. Hier zijn de uren die je spendeert in missies gemaakt door andere spelers nog niet eens bij opgeteld. Want de Contracts-modus geeft je toegang tot een gigantische database met missies die door de community zijn samengesteld. Op papier zorgt dat ervoor dat je een oneindige stroom aan content in hebt.

  hitman definitive edition review

  Nog steeds niet perfect

  Al zal je in de praktijk nooit zo lang door blijven spelen. Hoewel het concept van Hitman veel vrijheid weet te bieden, is de gameplay in elk level redelijk hetzelfde. Je sluipt wat rond, zoekt de juiste vermommingen en volbrengt je missie. Na verloop van tijd kan de eentonigheid dus enigszins toeslaan.

  Daarbij zijn oude kwaaltjes nog steeds niet helemaal opgelost. Zo zijn de laadtijden tussen levels in nog steeds aardig aan de lange kant. Hierdoor word je soms helemaal uit de sfeer gehaald, iets wat natuurlijk niet de bedoeling is. Daarbij is de framerate nog steeds niet perfect. Zelfs op een PlayStation 4 Pro kun je enkel kiezen uit een vaste 30 frames per seconde, of een losse framerate die tussen de 20 en de 45 schommelt. Een solide 60 frames per seconde zit er dus helaas niet in.

  Daarbij is de AI nog altijd heel wisselvallig. Waar personages soms logische en realistische beslissingen maken en reageren op jouw aanwezigheid, doen diezelfde karakters soms dingen waar je achter je oor van gaat krabben. Het zijn dit soort technische punten die Hitman Definitive Edition toch niet zo gestroomlijnd aan doen voelen dan gehoopt.

  hitman definitive edition review

  Hitman Definitive Edition Review - Compleet pretpakket

  Maar kun je door deze gebreken heen kijken, dan heb je een rijkelijk gevulde bundel met gevarieerde missies en interessante locaties in handen. Elk level oogt compleet anders dan de vorige en met alle uitbreidingen meegerekend ben je uren zoet met de game. Hitman Definitive Edition biedt alleen niet veel nieuws voor bestaande fans, waardoor de doelgroep voor deze editie aanzienlijk verkleind wordt.

  Gamers die Hitman tot op heden nog geen kans hebben gegeven of fans die de avonturen van hun kale held graag fysiek in de kast willen hebben liggen, dat zijn de mensen die dit pakket zonder aarzelen kunnen aanschaffen. De paar technische oneffenheden halen de ervaring gelukkig niet helemaal onderuit en onderaan de streep is Hitman Definitive Edition een pretpakket geworden voor iedereen die het stealth-genre een warm hart toedraagt.

  8

  De plus- en minpunten

  • Boordevol content
  • Enorm veel vrijheid
  • Diverse collectie locaties
  • Technische ongemakken nog steeds aanwezig

  Hitman: Definitive Edition

  Verkijgbaar vanaf 17 may 2018

  Meer over deze game

  ┬ę 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.