Hitman 3 Seven Deadly Sins: Greed Review – De een zijn dood is de ander zijn brood!

  De nieuwste trilogie van Hitman mag dan wel zijn afgerond met Hitman 3 (wat wij in onze review een prima game vonden), IO Interactive is nog niet klaar met Agent 47. Middels de Seven Deadly Sins DLC zal je terugkeren naar de iconische locaties om wederom aan het moorden te gaan. In onze Hitman 3 Seven Deadly Sins: Greed review lees je of IO Interactive hiermee goud heeft geraakt of zelf een zonde begaat!

  Geld maakt zeker gelukkig

  Hoewel de trailer van de zonde Greed misschien deed vermoeden dat je net als in Hitman: Blood Money weer écht geld verzamelt door te moorden en daarmee uitrusting kan kopen, is dat in de eerste dodelijke zonde niet het geval. Je keert terug naar Dubai (het level uit Hitman 3) om daar in stijl meerdere personen van hun leven te beroven. Elke kill levert je een aantal Greed Coins op die je kan inwisselen voor gouden wapens of kan bewaren om challenges af te tikken.

  Aangezien bepaalde doelwitten een specifieke moordwijze vereisen en het wapen dat te koop ligt precies aan de eisen voldoet, is het verleidelijk om de verzamelde muntjes uit te geven; de startuitrusting is immers beperkt. Voor de doorgewinterde Agent 47 is het uiteraard ook mogelijk om de kennis van locaties van wapens door het level te gebruiken en alle muntjes te behouden: challenges leveren immers xp op en dat staat weer gelijk aan een hogere score!

  In het verleden gevonden muntjes…

  Greed is eigenlijk weinig anders dan een iets beter aangeklede Escalation Contract. Hierin reis je terug naar een al voltooide locatie, maar met andere doelwitten en specifieke wapens om te gebruiken. Elke keer dat je de missie voltooit speel je de volgende, lastigere uitdaging vrij met aan het einde van de derde uitdaging een toffe beloning.

  In het geval van Greed neem je de verzamelde muntjes uit de vorige trede mee: elk doelwit levert vijf muntjes op en dus zal je goed moeten sparen én alle drie de challenges achter elkaar moeten spelen om in de buurt te komen van de benodigde 60 muntjes voor één van de achievements. Een leuke bijkomstigheid, maar eigenlijk niet meer dan dat.

  Leuk, maar prijzig

  ‘Hebberigheid’ is de derde van de zeven dodelijke zonden (fans van Crusader Kings zullen de andere ongetwijfeld kunnen dromen) maar de eerste in de DLC-reeks; Lust, Gluttony, Sloth, Wrath, Envy en Pride zullen nog volgen. Vanuit die gedachte, zeven nieuwe toevoegingen als 1 DLC, klinkt het misschien aantrekkelijk. Ware het niet dat elke user zelf ook escalations kan maken en die van anderen kan spelen. Weliswaar niet met een beloning (een toffe nieuwe outfit voor Agent 47) aan het einde, maar toch.

  Het is dan ook ietwat ironisch dat IO Interactive met hebberigheid als eerste ‘DLC’ komt voor wat in feite niets meer is dan iets dat al mogelijk is in Hitman 3. Geheel onverwacht is het niet, aangezien de developer eerder al had laten weten wél met content voor de titel te willen komen, maar dat de focus niet lag op nieuwe levels. Ietwat teleurstellend als je kijkt naar voorganger Hitman 2.

  Ook (tegenwoordig) niet meer verrassend maar toch opmerkelijk: de Deluxe Edition van Hitman 3 bevat de nieuwe DLC niet. Wie die editie kocht met de gedachte daarmee ook toekomstige content te zullen krijgen, wordt dus teleurgesteld. En met een prijskaartje van dertig euro moet IO Interactive wel hard aan de bak met de toekomstige challenges wil het niet zelf de zonde Greed begaan.

  Hitman 3 Seven Deadly Sins: Greed Review – Verguld zilveren muntje

  De eerste deadly sin voor Hitman 3 is een leuke toevoeging, maar voelt toch hebberig aan: escalations zijn niets nieuws. Dat gezegd hebbende is het duidelijk dat IO Interactive een beduidend betere uitdaging weet neer te zetten dan menig Community Escalation Contract, wat ook wel verwacht mag worden. Nu valt alleen te hopen dat de studio net zoveel moeite stopt in de andere zes zonden en hebberigheid niet de hoofdgedachte blijft.

  6.5

  De plus- en minpunten

  • Stevig staande Escalation Contract
  • Glanzend thema
  • Nieuwe outfit zeer tof
  • Prijzig voor content zonder nieuwe maps
  • Erg kort

  Hitman 3

  Verkijgbaar vanaf 20 january 2021

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.