HEOS 5 review - Multi-room speaker van kwaliteit

  Wij hebben twee speakers van het merk HEOS by Denon op de proef genomen. XGN heeft de HEOS 3 en HEOS 5 van het merk dat synoniem staat voor geluidskwaliteit onder de loep genomen. Dit artikel gaat over de HEOS 5 review. De HEOS 3 review kun je ook bekijken om helemaal op de hoogte te zijn.

  Je koopt speakers natuurlijk voor het geluid dat eruit komt, en dit is dan ook het eerste wat we onder de loep gaan nemen in deze HEOS 5 review. De HEOS 5 beschikt over een kraakhelder geluid met een volwaardige bas. Qua geluidsprestatie doet de HEOS 5 wat je van Denon kunt verwachten, ook dit keer doet het merk zijn naam eer aan.

  HEOS 3 review en HEOS 5 review

  Speakers zijn moeilijk koppelbaar

  Om je favoriete muziek via de HEOS 5 speaker te kunnen beluisteren moet het apparaat allereerst gekoppeld worden aan bijvoorbeeld een smartphone. Volgens het bedrijf is het HEOS-systeem eenvoudig te installeren in iedere ruimte.

  Een mooie belofte, maar in de praktijk blijkt dit minder eenvoudig. Allereerst moet er een HEOS app gedownload worden om de apparaten te kunnen koppelen, zodat je in iedere ruimte muziek kunt luisteren.

  Volgens de gebruiksaanwijzing is dit een kwestie van een apparaat toevoegen en klaar. Dit bleek toch mooier op papier dan in praktijk werd ervaren. Zodra de HEOS app is gekoppeld aan het WiFi-netwerk kun je apparaten toevoegen. Wij ondervonden problemen met het koppelen van de HEOS aan de app.

  De apparaten moeten los van elkaar worden gekoppeld. Hierin ging redelijk wat tijd zitten voordat dit ook daadwerkelijk lukte.

  HEOS 3 review en HEOS 5 review

  Applicatie is niet altijd even handig

  Even terug naar de HEOS app, want dat is een mooie toevoeging aan het HEOS-systeem. Met de app kun je apparaten los van elkaar bedienen. Ideaal als je jezelf in een andere ruimte bevindt en daar wilt luisteren naar jouw favoriete muziek. De ruimtes zijn eenvoudig te selecteren in de app en kunnen aan elkaar worden gekoppeld of juist niet, deze keuze is geheel aan de gebruiker.

  Het mooie aan de HEOS app is dat deze direct toegang geeft tot je favoriete muziek. Je kunt muziek selecteren vanaf een apparaat of beluisteren via een muziekdienst. De app ondersteunt muziekdiensten als Deezer, Spotify, TuneIn en Napster.

  Een nadeel van de HEOS app is dat deze verplicht is om geluid te kunnen streamen naar de HEOS 5. Het geluid van je telefoon wordt buiten de HEOS app om niet ondersteund. Daarnaast is het niet mogelijk om muziek te streamen via Spotify als je niet beschikt over Spotify Premium. Een ander nadeel aan de HEOS app is dat er niet vooruitgespoeld kan worden in de applicatie.

  De app is beschikbaar voor iOS en Android.

  Heos 5 review

  Zeer degelijk design

  De speakers beschikken over een degelijk design en zijn een ware toevoeging aan je woonkamer, slaapkamer, kantoor etc. Het design van de speaker zorgt ervoor dat de speaker niet wordt gezien als een gebruiksvoorwerp, maar als een goede toevoeging aan het design van een verblijf.

  Aan het design en de geluidskwaliteit zit wel een flink prijskaartje. De HEOS 5 heeft een prijs van 299 euro.

  HEOS 3 review en HEOS 5 review

  Conclusie van de HEOS 5 review

  Voor muziekliefhebbers met een brede beurs is de HEOS 5 een aanrader. De geluidskwaliteit en het design zijn een waar genot. De prijs ligt wel aan de hoge kant met nieuwwaarde van 399 euro voor één speaker. De applicatie is een mooie toevoeging, het is alleen jammer dat de HEOS app verplicht is en nog niet over een uitgebreider aanbod beschikt.

  7

  De plus- en minpunten

  • Uitstekende geluidskwaliteit
  • Degelijk design
  • Multi-room systeem
  • Aan de dure kant
  • Verplichte applicatie
  • Moeilijk te synchroniseren

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.