Gioteck HC2 Review - Is oke voor de prijs

  Wil jij één headet voor je console, PC en je mobiel? En wil je daar niet te veel aan uitgeven? Dan zit je met de Gioteck HC2 Stereo headset goed. Hij kost niet heel veel en werkt (bijna overal) op. Lees snel meer in de Gioteck HC2 Review.

  Gioteck heeft al een hele serie hedsets in het assortiment zitten. Gedraad en draadloos, bluetooth, in-ear, surround, moet het maar op. Natuurlijk zijn de headsets dan ook in verschillende soorten en maten en vooral prijsklassen te vinden. Het bedrijf komt nu met een instapmodel met een erg aantrekkelijke prijs op de markt.

  De Gioteck HC2 Stereo Gaming Headset, zoals het apparaat volledig heet, kost namelijk maar 40 euro. Daarmee zit de headset aan de onderkant van het segment gaming headsets. Helemaal als je bedenkt dat het segment waar deze headset in valt een stuk groter is dan alleen de PC of console.

  De Gioteck HC 2 kan namelijk gebruikt worden op zowel de consoles als de PC en zelfs op je mobiele telefoon. Maar wat biedt de headset je eigenlijk?

  Gioteck HC2 Review

  De Gioteck HC2 niet overal meteen compatibel mee

  Als je de verpakking van de Gioteck HC2 openmaakt merk je eigenlijk al meteen dat je niets bijzonders, maar juist iets simpels in huis gehaald hebt. En dat is iets goeds als je niks met toeters en bellen zoekt. De doos bevat namelijk alleen de headset en een paar briefjes over hoe je het ding gebruikt op verschillende apparaten.

  Daar kunnen we echter heel kort over zijn, want de headset werkt met een 3.5mm jack plug. En daardoor kun je deze ook gelijk voor de meeste apparaten gebruiken. Je iPhone of iPad, je Android apparaat, PlayStation 4, je PC en je Xbox One bijvoorbeeld. Lekker makkelijk.

  Let wel, voor de Xbox One en sommige PC's moet je even een kabeltje bijkopen, omdat je anders de microfoon van de Gioteck HCniet kunt gebruiken. Dit had Gioteck op kunnen lossen door simpelweg twee kabeltjes mee te leveren, want ja, wat kost dat nou?

  Eenvoud siert je bol

  De Gioteck HC2 is dan ook wel echt een eenvoudige headset. Er zit zoals aangegeven, niets bijzonders op. De koptelefoon is geheel van plastic gemaakt. De hoofdbeugel is één geheel met aan de bovenkant groot Gioteck erop. Het plastic van de beugel is, net als het grootste gedeelte van de headset, in het midden geheel glanzend.

  De zijkanten van de headset zijn mat zwart, wat ervoor zorgt dat de headset er net niet te goedkoop uitziet. Daarnaast zorgen de kussens aan de binnenkant ervoor dat je ook een stukje comfort ervaart als je de headset opzet. Je moet met die kussens trouwens wel opletten, aangezien deze niet vastzitten aan de headset.

  Het gevoel dat je op moet letten krijg je ook van de kabel van de headset. Dit is namelijk een platte kabel, wat op zich een voordeel is (dan gaat deze niet zo snel in de knoop). Echter is de kabel van de Gioteck HC2 zo dun dat je maar één keer hoeft te blijven hangen voor blijvende schade. Of tenminste, dat idee krijg je er een beetje bij.

  Gioteck HC2 Review

  De audio is prima, maar kon beter

  Aan die kabel dit de enige manier om via de headset het geluid te regelen. Een klein kastje met een wieltje. Naast dat wieltje is er ook een schuifknop te vinden waarmee je het microfoon op mute zet. Ook weer erg simpel, maar het werkt prima. Nadeel is wel dat het wieltje echt dóór het kastje zit, waaroor je soms het geluid harder in plaats van zachter zet.

  Het geluid van de headset zit natuurlijk al in de naam. Gioteck HC2 Stereo Gaming Headset. Juist, het is een stereo headset. Het mooie is dat de audio van deze headset verbazingwekkend helder klinkt. Tenminste, totdat je het wieltje naar de maximale stand draait, dan vervormt de hele boel en blijft er niets over. Dat zou eigenlijk niet meer mogen bij een headset tegenwoordig.

  De microfoon van de headset is een draaibare, maar vaste variant. Op zich is dit erg prettig, maar het brengt ook een nadeel met zich mee. Als je deze namelijk op de juiste manier versteld hebt buigt hij langzaam weer terug naar de originele stand. Gevolg: Je blijft ermee aan de gang, tot in den treuren toe.

  Daarbij is het geluid van de microfoon niet spectaculair te noemen. Het is absoluut niet slecht, maar verwacht geen noise cancelling of kraakhelder geluid. Het is een acceptabel geluid.

  Acceptabel, maar niet spectaculair goed

  De Gioteck HC2 is een simpele headset die niet op alle vlakken heel goed scoort, maar middelmatig presteert. Dit maakt het een acceptabele headset voor de euro's die je eraan uitgeeft. Goed geluid, een stabiele headset, geen toeters en bellen sieren het apparaat, maar meer mag je ook niet verwachten.

  Voor een tientje of drie meer heb je een headset die wat beter in elkaar zit, zoals de Roccat Kave xtd Stereo, maar als dit je budget is en je zoekt een headset die overal mee werkt, dan zul je hier zeker content mee zijn.

  6

  De plus- en minpunten

  • Prima prijs-kwaliteit verhouding
  • Zit comfortabel
  • Eenvoud siert de headset
  • Werkt overal mee
  • Geen spectaculaire geluidskwaliteit
  • Kabel voelt fragiel
  • Toch nog extra kabels nodig

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.