De 5 beste Mario Kart 8 Deluxe items - Reken af met je tegenstanders

Article
dinsdag, 02 mei 2017 om 12:05
xgn google image
Mario Kart is Mario Kart niet zonder de vreemde wapens die je kan oppikken uit de kubussen met een vraagteken erop. Dit is een lijstje van de beste Mario Kart 8 Deluxe items in deze topgame.
Mario Kart staat naast te gekke tracks, kleurrijke personages en een test voor vriendschappen bekend om de rare en vette items die een race hectisch, onvoorspelbaar en typisch Mario Kart maken. Waar sommige items misschien niet zo heel erg veel effect hebben (zo verhoogt een muntje je maximum snelheid bijna onmerkbaar), kunnen anderen een gigantische invloed hebben op de uitkomst van de race.
In Mario Kart 8 Deluxe zitten twee nieuwe items ten opzichte van Mario Kart 8 voor de Wii U, de veer en Boo. De veer is soms handig in de vernieuwde battle mode maar in essentie maak je alleen een sprongetje. Boo (het spook) is soms handig omdat je een item steelt van een andere speler. Dat is heel prettig als het een goed item is, maar dit gaat compleet willekeurig, dus het kan ook net zo goed toch alleen een munt zijn.
Wil je weten wat de beste items zijn om te krijgen in deze game van Nintendo die wij bekroonden met het cijfer 9 in onze Mario Kart 8 Deluxe review? Dat kun je dan hier lezen!

5. De Ster

De ster is misschien wel één van de bekendste items uit Mario games. In het Super Mario universum staat een ster voor (tijdelijke) onoverwinnelijkheid.
Je kunt met een ster een aanvallende strategie proberen uit te voeren en door je tegenstanders heen rijden, die hierdoor een crash zullen maken. Een andere optie is het vinden van geheime routes om stukken af te snijden. Je gaat met een ster namelijk niet alleen sneller, je vertraagt ook niet op stukken waar anderen dat wel doen (bijvoorbeeld op zand) waardoor je makkelijk snellere routes kunt vinden
Je moet wel uitkijken dat je door je verhoogde snelheid niet van de baan afkukelt, want op sommige parcours zal jij je toch enigszins als een ongeleid projectiel voelen. De ster is een klassieker, en voor ons heeft dat meerdere goede redenen.
110561

4. Crazy Eight

Dit item is relatief nieuw in Mario Kart, het werd in Mario Kart 8 op de Wii U geïntroduceerd. Met de Crazy Eight krijg je acht verschillende items voor de prijs van één.
Eén van deze items is de eerdergenoemde ster. Verder krijg je een munt om wat harder te gaan, een groen schildje om tegenstanders mee te raken, ook een rood schildje waardoor ze automatisch een tegenstander raken, een blooper om je tegenstanders hun scherm te bedekken met inktvlekken, een banaantje om te gooien of achter je te leggen of te laten hangen, een paddenstoel voor een rappe snelheidsspurt en een bob-omb bom voor het veroorzaken van een grote explosie.
Deze items zweven allemaal in een draaiende cirkel om je heen en je kan ze inzetten als ze recht voor je verschijnen. Nu lijkt dit misschien een tikkeltje overweldigend, en dat is ook wel zo. Toch biedt de crazy eight je in ieder geval wel veel opties als je dit item onder controle kan krijgen. Als je niet weer wat je aanmoet met de crazy eight hebben wij een kleine tip: zet eerst je ster in, dan kan je jezelf in ieder geval niet opblazen
110562

3. Super Horn

De Super Horn lijkt misschien niet zo krachtig in eerste instantie. Door het inzetten van deze toeter laat je tegenstanders die dichtbij jou rijden crashen met een krachtige geluidsstoot. Waarom dit item de lijst heeft gehaald, is omdat de Super Horn nog een andere functie heeft.
Je kan met deze toeter namelijk schildjes die op jou afkomen afstoten als je goed timed wanneer je de Super Horn inzet. Dit zijn niet alleen groene en rode schildjes, maar ook blauwe schildjes. Deze blauwe schildjes raken de speler die op de eerste plaats ligt met een gigantische knal en crash die daarop volgt. Er was voorheen geen manier om deze blauwe schildjes te blokkeren maar de Super Horn biedt hier een optie toe.
Het is dus een goed idee om een Super Horn te bewaren en hem niet zomaar in te zetten. Dan kan het wel zo zijn dat je hem kwijt raakt bij een donderschok, of dat je item gejat wordt door een Boo. Balen!
110563

2. Bliksem

We noemde hem zojuist al eventjes, de bliksemschicht. Dit item raakt al je tegenstanders (tenzij ze beschermd zijn door een ster). Je tegenstanders crashen, verliezen al hun items en worden gereduceerd tot miniscule versies van zichzelf. Doordat ze zo klein zijn rijden ze superlangzaam en zijn ze erg kwetsbaar, je kan dan vervolgens zo over ze heen rijden en dan worden ze zo plat als een pannenkoek (en crashen ze nogmaals).
Deze bliksemschicht kan echt een groot verschil maken als je eventjes niet zo goed ligt qua positie. Overigens is dit ook het enige moment dat je dit item aangeboden krijgt.
110564

1. Bullet Bill

Op nummer één op de lijst van beste Mario Kart 8 Deluxe items staat de Bullet Bill. Door de Bullet Bill in te zetten verander je in een gigantische kogel die over het parcours naar voren raast. Bij het inzetten van dit item kan je eventjes ontspannen want Bill stuurt zelf. Elke tegenstander die op het pad van Bullet Bill komt wordt keihard overreden.
Wel moet je eventjes opletten wanneer je ritje als kogel weer over is, want je kan nog wel eens in een vreemde bocht uitkomen. Bullet Bill is hét item wat je wilt om jouw positie in de race van dramatisch naar fantastisch te veranderen.
Mario Kart 8 Deluxe is nu verkrijgbaar voor de Nintendo Switch. Je mag deze game niet missen en wij leggen uit waarom!

Populair Nieuws