Dit keer geen groene held die kobolden in elkaar rost. We gaan op pad met de helden van Fire Emblem. De RPG-kern van de Fire Emblem games wordt ditmaal gemengd met de actievolle gameplay uit Dynasty Warriors. Na eerder al The Legend of Zelda in een Dynasty Warriors-sausje te hebben gezien, mag Fire Emblem er nu ook aan geloven. Dit keer worden we meegenomen naar gevechten waarbij je voor een heleboel verschillende vijanden een kopje kleiner moet maken.

Je slaat je een weg door hordes badguys en doorstaat verschillende missies binnen een verhaal. Naast normale missies als het verslaan van vijanden, verschijnen er ook verschillende submissies die je kunt voltooien. Ook deze missies zijn zeker de moeite waard om je mee bezig te houden.

Fire Emblem Warriors Preview

Hersenloze hordes vijanden

Je wordt bij de missies geholpen door een minimap waarop je kunt zien waar jijzelf, medestanders, vijanden en objectives zich bevinden. Op die manier krijg je een duidelijk overzicht van de spelsituatie. Mocht je meer overzicht willen over je directe omgeving, dan kun je ook inzoomen, waardoor je maar ene klein deel van de minimap zult zien.

Een kritiekpuntje tijdens Hyrule Warriors was dat de vijanden erg levenloos aanvoelden. Je kunt in principe wat voor ze blijven staan en het duurt een flinke tijd voor ze je uiteindelijk aan zullen vallen. Ditzelfde gevoel lijkt vooralsnog met Hyrule Warriors het geval te zijn. Je kunt alle vijanden dan ook rustig aan te lijf gaan. De vraag is of dit in latere levels van het spel uiteindelijk wel uitdagender zal gaan worden. Want duizend herzenloze vijanden de kop in slaan. We willen wel meer toch?

Fire Emblem Warriors Preview

Helden organiseren

Van de Fire Emblem-games ben je vast wel gewend dat je erg tactisch te werk moet gaan. Iets wat moeilijk terug te brengen is in een game waarbij je eigenlijk domweg op wat vijanden slaat. Je probeert immers hele kuddes vijanden te doden die maar wat stil voor zich uit staan te kijken! Toch is het dit spel gelukt om ook tactische elementen aan te brengen.

Elke keer wanneer een level start, kun je de verschillende Fire Emblem-helden een comando meegeven. Zo kun je ze richting een bepaalde basis sturen om deze bijvoorbeeld aan te vallen. Dit geeft de mogelijkheid om vooruit te plannen en ook te strijden buiten je scherm om. Jouw bestuurbare karakter vecht tegen een hoop verschillende soldaten en ondertussen worden er ook nog een hoop in elkaar gerost door niet bestuurbare karakters.

Bij het creëren van een tactiek is het handig om te letten op het feit dat sommige vijanden zwaktes en sterktes tegenover bepaalde personages hebben. Zwaarden zijn bijvoorbeeld sterk tegen bijlen, bijlen zijn sterk tegen speren en speren zijn weer sterk tegenover zwaarden.

Fire Emblem Warriors Preview

Meerdere helden besturen

Naast genoeg wapen, kom je in Fire Emblem Warriors ook een heleboel verschillende Fire Emblem-personages tegen en de kans is groot dat jouw favoriet er ook tussen zit. Maar hier stopt het niet. Je kunt namelijk binnen een level ook meerdere verschillende helden besturen. Anders dan bijvoorbeeld Hyrule Warriors, kun je makkelijk switchen tussen verschillende personages op het strijdveld. Ook hier wordt weer een klein tactisch elementje aan het spel toegevoegd.

In de game kun je onder andere aan de slag met Marth, Chrom, Corrin, Ryoma en Xander. Ook zijn er nieuwe personages waaronder Rowan, Lianna, Darius en Yelena.

Fire Emblem Warriors Preview

Fire Emblem Warriors Preview - Smaakt naar meer

Fire Emblem Warriors lijkt vooralsnog een tof spel te worden dat zeker leuk is voor de Fire Emblem-fans. Daarentegen kan het spel ook mensen boeien die niet heel erg bekend zijn met het franchise. De hack and slash gameplay is ver verwijderd van de Fire Emblem roots, maar toch is het Dynasty Warriors-sausje interessant. Eerder heeft Hyrule Warriors al bewezen dat de combinatie werkte en na deze eerste impressie lijkt de formule ook bij Fire Emblem aan te slaan.