Waarom zou je Battle Royal games spelen?

  Met meer dan twee miljoen gelijktijdige spelers is PlayerUnknowns Battlegrounds de nieuwe leider in de lijst met hoogste spelersaantallen op Steam. Maar wat is de aantrekkingskracht van dergelijke games? Waarom zou je Battle Royal games spelen?

  20th Century Fox

  Vermaak met vrienden

  Natuurlijk kan je spellen in je eentje spelen. Het probleem met tactische games is alleen dat je op jezelf bent aangewezen en dus geen fouten mag maken. Zodra je met een groepje speelt, kan je gelukkig altijd op steun van de rest rekenen. Toch?

  De magie van Battle Royal games is dat je potjes hebt waarin het perfecte teamwerk zorgt voor een ‘A-team’-achtige ervaring, waarbij alles samenvalt. Om vervolgens in het daaropvolgende potje er helemaal niets van te bakken.

  Zelfs als het teamwerk opeens als een kaartenhuis in elkaar stort, dan nog weten Battle Royal spellen interessant te blijven. Want het hoeft niet altijd goed te gaan om plezier te hebben. Samen met vrienden spelen is sowieso al een plezier!

  Wapenfanaten komen aan hun trekken

  Waar een Battle Royal spel als H1Z1 maar een karige selectie aan wapens kent, is het meer dan genoeg om de spelers keuzes te laten maken. Ga je voor de revolver die iemand in twee schoten naar de andere wereld kan helpen, maar waar je echt raak moét schieten? Of kies je toch een Kalashnikov met een groot magazijn?

  Voor wie die keuze niet genoeg is, is er ook de mogelijkheid om te worden ondergedompeld in het arsenaal van spellen als Fortnite en PlayerUnknowns Battlegrounds. Met tientallen soorten geweren, pistolen, granaten en wapenmodificaties zit er voor iedereen wel wat leuks bij!

  Tactisch inzicht vergaren

  Geinen met vrienden is natuurlijk hartstikke leuk, maar uiteindelijk wil iedereen natuurlijk de boodschap ‘winner winner, chicken dinner!’ op het scherm zien; het bericht dat je ontvangt als je de laatste overlevende bent. Je zal al snel merken dat de mensen met wie je speelt een stuk serieuzer worden, naarmate jouw team verder komt in het spel.

  Zie je dat iemand in de verte een huis binnenloopt, dan zal je er de eerste paar keer als een mak schaap achteraan lopen. Hoe meer je leert, hoe sneller je vervolgens met jouw team het huis omsingelt en voorzichtig als een SWAT-team de vijand om het leven brengt. Om dat gevoel te ervaren, moet je Battle Royal games spelen.

  Trashtalken

  Een vuurgevecht waarbij jouw team het opneemt tegen een andere groep zorgt voor ontzettend veel adrenaline. Als je vervolgens als winnaar uit de bus komt, is het natuurlijk een goed moment om de ratten, die je zojuist overhoop hebt geschoten, nog even te kleineren.

  Hetzelfde zal met jou gebeuren als iemand je van achteren weet te besluipen . ‘’Git gud guy’’ is geen onbekende uitspraak in de potjes van Battle Royal games. Dus voel je niet slecht als je jezelf betrapt wanneer je iemand voor rotte vis uitmaakt.

  Geen potje is hetzelfde

  Waarom zou je Battle Royal games spelen als elk potje een herhaling is van de voorgaande? Daarom is het goed om te weten dat geen één potje in de praktijk hetzelfde aanvoelt. Want zelfs al kom je aan het begin terecht op een plek waar je reeds eerder begon, dan nog zijn de omstandigheden altijd anders.

  Want wapens en uitrusting liggen nooit op dezelfde plek en ook spelers gaan de ene keer met een grote boog om een gebouw heen, terwijl anderen juist hun zinnen zetten op ‘jouw’ pand. En wat te denken van de startplaats van jouw teamgenoten. De ene keer zal je elkaar binnen mum van tijd vinden, terwijl je andere keren de eerste minuten op jezelf aangewezen bent!

  Battle Royal games spelen – Waarom spelen jullie ze?

  In deze lijst willen we je een voorproefje geven van wat je kan verwachten in de vele Battle Royal games die op dit moment te spelen zijn. Maar met de hoge spelersaantallen ligt het voor de hand dat veel van jullie dat al doen. Onze vraag aan jullie is dan ook: waarom spelen jullie Battle Royal games? Laat het ons weten in de comments!

  PlayerUnknown's Battlegrounds

  Verkijgbaar vanaf 23 march 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.