De 10 beste Smooth McGroove video's die je moet kijken

  Max Gleason, beter bekend als Smooth McGroove, is al ruim 2,5 jaar actief op Youtube en heeft inmiddels meer dan een miljoen volgers op zijn kanaal. Smooth McGroove maakt a capella-versies van bekende soundtracks uit klassieke games en doet dit op briljante wijze. Wij zetten de 10 beste video's van zijn kanaal voor je op een rijtje!

  10. Smooth McGroove - The Moon Theme (DuckTales)

  Ah, de tijd waarin Capcom nog met regelmaat Disney-games ontwikkelde; DuckTales voor de NES was een geweldige platformer game met Dagobert Duck in de hoofdrol en ook de onlangs geremasterde versie speelt enorm fijn weg. In één van de levels reist Dagobert naar de maan en Smooth McGroove maakte een a capella-versie van de theme die op de achtergrond speelt tijdens dit level.

  9. Smooth McGroove - Guile Theme (Street Fighter II)

  Volgend jaar zullen we er weer flink op los kunnen meppen in Street Fighter V, maar het rammen op de straat begon voor veel mensen natuurlijk bij de legendarische game Street Fighter II. Smooth McGroove bewijst in deze video dat Guile's Theme in een a capella-versie nog steeds EPISCH klinkt.

  8. Smooth McGroove - Overworld Theme (Super Mario World)

  Natuurlijk kan de Italiaanse loodgieter niet ontbreken in dit lijstje! Super Mario World is een ware classic en de overworld theme uit deze fantastische SNES-game is één van de meest vrolijke themes uit de volledige Mario-reeks en daarom is deze a capella-versie van Smooth McGroove dan ook een genot om naar te luisteren!

  7. Smooth McGroove - Aquatic Ambience (Donkey Kong Country)

  Wie heeft er geen goede herinneringen aan het eerste avontuur waarin Nintendo's eigen banaanliefhebbende aap Donkey Kong de hoofdrol speelde? Hoewel onderwaterlevels over het algemeen niet heel geliefd zijn, waren deze levels in Donkey Kong Country juist enorm leuk om te spelen en bovendien werden ze voorzien van ontzettend fijne en ontspannende achtergrondmuziek.

  6. Smooth McGroove - Spark Mandrill (Mega Man X)

  Mega Man X was een revolutionaire game die alle goede elementen uit de originele Mega Man-reeks meenam en daar nog een hoop awesomeness aan toevoegde. Bovendien zorgde de soundtrack van Mega Man X ervoor dat je altijd op het puntje van je stoel bleef zitten, wat ook zeker het geval was in de Spark Mandrill stage.

  5. Smooth McGroove - Dark World Theme (The Legend of Zelda: A Link to the Past)

  The Legend of Zelda: A Link to the Past wordt door velen gezien als een hoogtepunt in de reeks. De afwisseling tussen de Light World en Dark World was een belangrijk gameplay-element en deze twee werelden hadden ieder hun eigen overworld-muziek. Smooth McGroove maakte een geweldige versie van de overworld-muziek uit de Dark World.

  4. Smooth McGroove - Vampire Killer (Castlevania)

  Bestaat er iets wat meer voldoening geeft dan vampiers, skeletten, geesten en andere monsters vernietigen met een zweep? Wij kunnen zo gauw niets bedenken, maar Smooth McGroove's versie van Vampire Killer uit Castlevania komt in ieder geval aardig in de buurt.

  3. Smooth McGroove - Corridors of Time (Chrono Trigger)

  Chrono Trigger is één van de beste JRPG's aller tijden en de soundtrack, die volledig door Yasunori Mitsuda werd gecomponeerd, speelde hier een grote rol in. De Smooth McGroove-versie van Corridors of Time roept bij ons dan ook enorme gevoelens van nostalgie op.

  2. Smooth McGroove - One Winged Angel (Final Fantasy VII)

  One Winged Angel uit Final Fantasy VII is één van de meest fantastische muziekstukken in de gamegeschiedenis en Smooth McGroove weet de sfeer van het origineel in zijn a capella-versie als geen ander neer te zetten. Deze video had dan ook bijna op de eerste plaats gestaan, maar er is één andere video die bij ons een gevoelige snaar raakt...

  1. Smooth McGroove - Onett Theme (EarthBound)

  Eén van de meest recente video's van Smooth McGroove is toegewijd aan de pas overleden Satoru Iwata. Deze hommage aan de president van Nintendo en zijn meesterwerk EarthBound, ook bekend als Mother 2, staat voor ons dan ook zonder twijfel op de eerste plaats.

  Earthbound

  Verkijgbaar vanaf 18 july 2013

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.