Far Cry 4 DLC Escape from Durgesh Prison Review - Tactiek en uitdaging

  Far Cry 4 is alweer bijna 2 maanden uit en sinds deze week is eindelijk de eerste DLC uit waar we van kunnen gaan genieten. De DLC, genaamd Escape from Durgesh Prison, biedt ons een ontsnapping uit de gevangenis Durgesh, maar hoe leuk is dit?

  Zodra de Far Cry 4 DLC is opgestart begint het gelijk al met een bijzondere intro in een toren, waar je Pagan Min te horen krijgt. Om maar gelijk even met de deur in huis te vallen, de DLC kun je gewoon spelen zonder de game te hebben uitgespeeld en is zowel alleen als in co-op te spelen. De Far Cry 4 DLC start je namelijk vanuit het hoofdmenu, waar je kan kiezen of je online gaat spelen of alleen.

  De Far Cry 4 DLC speel je met Ajay en Hurk en zodra je beint, zie je een timer van 30 minuten. Dat is de tijd die je krijgt om van de plek waar je begint naar het extraction point te komen. Dat extraction point is een helikopter die je uit het gevaarlijke gebied zal weghalen. Maar voordat je daar aankomt, staat er eerst nog een lastige klus te wachten.

  Far Cry 4 DLC

  Het concept van de Far Cry 4 dlc

  Het concept van de Far Cry 4 DLC is er leuk, want de tijd zorgt ervoor dat je constant gefocust bent en je niet laat afleiden door andere dingen in de wereld van Far Cry 4. Op weg naar het extraction point, spelen zich allerlei extra missies af en random activiteiten en karma events die je kan spelen. Karma events zorgen bijvoorbeeld voor wat extra tijd, net zoals het verzamelen van de propaganda posters van Pagan Min. En extra missies zorgen ervoor dat het verslaan van het kamp voor het extraction point makkelijker wordt door extra beloningen.

  Dan vraag je jezelf misschien af, makkelijker? Ja, want door het behalen van extra missies op weg naar het extraction point kun je dingen vrijspelen zoals explosieven, een gyrocopter, en een gevangen dier. Dit alles maakt de gameplay aanzienlijk makkelijker, al is de DLC nog altijd leuk en vooral tactisch.

  Ook leuk voor de hardcore spelers

  Voor de echte hardcore spelers is het wel aan te raden de missies te doen, maar hoeft men niet per se de extra vrijgespeelde dingen te gebruiken. Je kan er ook gewoon voor kiezen om lekker te schieten op alle NPC's en dan maak je het jezelf een stuk lastiger dan met vrijgespeelde extra's.

  Naast het niet hoeven gebruiken van extra's is het al lastig genoeg met Permadeath. Permadeath houdt in dat als je doodgaat tijdens deze DLC je altijd weer helemaal opnieuw moet beginnen. Er zijn dus geen checkpoints en nadenken is zeker handig voordat je iets gaat doen. Ook begin je zonder je skills uit de hoofdgame en heb je dus niks meer.

  Far Cry 4 DLC

  De co-op geeft een leukere ervaring

  De DLC is erg gericht op co-op. Als je alleen speelt krijg je een NPC mee die je zal helpen, maar is het aan te raden om Escape from Durgesh Prison met een echte speler te spelen. Dat is gewoon veel leuker, als je de mogelijkheid hebt om headesets te gebruiken en bovendien levert dat ook echte tactische aanvallen op.

  Zoals we al eerder hebben gezegd is niks verplicht en kun je net zoals de hoofdgame ook gewoon alleen spelen. Aan het einde van de DLC krijg je een scherm te zien waar je highscore in staat. Vind je jezelf niet hoog genoeg staan, dan kun je gewoon nog een poging wagen om je eigen highscore te verbeteren.

  Leuke Far Cry 4 DLC, maar wel kort

  Deze Far Cry 4 DLC is erg leuk en biedt een apparte ervaring. De tijd legt de focus echt op het opschieten, en de extra activiteiten en missies zorgen voor leuke beloningen waarmee de DLC iets gemakkelijker gemaakt kan worden. Wel bieden de beloningen een extra stukje content.

  Het Permadeath gedeelte is erg leuk en bezorgt je tactische gameplay, aangezien je er niet zomaar op los kan slaan. Wel jammer dat de extra missies net als in de hoofdgame Far Cry 4 ook weer de random saaie missies zijn: van een kamp uitmoorden of gijzelaars bevrijden. Dat is hier ook gewoon doorgetrokken, maar dat neemt niet weg dat dit voor een enorm tactische en uitdagende ervaring zorgt! De Far Cry 4 DLC is nu te koop op Xbox 360, Xbox One, PC, PS3 en PS4 voor 9,99 euro of is gratis te downloaden als je de Far Cry 4 Season Pass hebt aangeschaft.

  8

  De plus- en minpunten

  • Permadeath
  • Veel tactiek
  • Veel uitdaging
  • Herspeelbaar
  • Extra missies zijn random
  • Korte DLC

  Far Cry 4

  Verkijgbaar vanaf 18 november 2014

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.