Fallout 4 Nuka World Review - Een plezierig dagje pretpark

Review
vrijdag, 02 september 2016 om 14:56
xgn google image
De stroom aan DLC voor de post-apocalyptische RPG is ten einde gekomen. De ontknoping van de extra content heeft deze week plaats gevonden. Of de add-on een waardige afsluiter is of toch nog een spatje op de game weet te brengen, lees je in de Fallout 4 Nuka World review.
Na mechanische revoluties en spookachtige gebieden, komt de reeks aan Fallout 4 DLC wel met een heel vrolijk einde. In Nuka World maak je kennis met de wereld van het iconische drankje Nuka-Cola en dat is niet de minste plaats om te zijn. Nuka World is namelijk een enorm pretpark waar je je weer even kind kan voelen.

Als een kind zo blij

Het prettige aan de Fallout 4 DLC is dat het altijd vrij duidelijk is hoe je deze moet opstarten. Ook Nuka World is hier geen uitzondering op en stuurt je door middel van een radio transmissie naar één van de begingebieden, waar je waarschijnlijk al langs gekomen bent. Als je alleen al inschakelt op de Nuka Cola radio, weet je al gelijk waar je aan toe bent. Het gevoel van pure enthousiasme overspoelt je, zodra je de eerste vrolijke deuntjes hoort.
Het begin van Nuka World is zonder meer spectaculair te noemen. Zo word je door een enigszins louche uitziende persoon gevraagd of je zijn familie wilt zoeken in het themapark, maar het is natuurlijk al snel duidelijk dat hij andere plannen voor je heeft. Een monorail kar staat voor je klaar om je richting de DLC-omgeving te leiden. Deze rit geeft je een eerste blik op de immense locatie waar je de komende tien uren gemakkelijk in kwijt kan.
Fallout 4 Nuka World review monorail

Voor het hele gezin wat te doen

Deze eerste impressie is kenmerkend voor de DLC, want waar je ook kijkt en heen gaat, overal is Nuka-Cola aanwezig. Voor mensen die zich verdiept hebben in het verhaal achter het iconische drankje van Fallout, is het verfrissende themapark dan ook een feest van herkenning. Toch zullen de spelers die niet veel geven om de lore van Fallout zich goed weten te vermaken. Er valt namelijk genoeg te zien om vol genot door de content heen te struinen.
Van een safaripark tot een gigantisch kinderparadijs. Fallout 4 kent geen locatie die zo divers is als Nuka World. Het park bestaat uit een vijftal aan heel verschillende gebieden, die ieder hun eigen thema kennen. De afzonderlijke gedeeltes zijn divers en kunstig in elkaar gezet, waardoor je nooit het gevoel krijgt voor de zoveelste keer in dezelfde ruimte te wandelen.
De omvang van de content valt dan ook niet tegen. Alhoewel het totale oppervlak kleiner lijkt te zijn dan Far Harbor, valt er wel meer te zien. Dit geldt alleen voor het grondgebied van het park zelf, aangezien de DLC ook grote stukken grond bevat, buiten de attracties om, waar niet veel te beleven valt. Het omliggende terrein heeft, op enkele quests na, niet genoeg charme om je van hetzelfde enthousiasme te voorzien.
Fallout 4 Nuka World review galactic zone

De wachtrij voor de attracties

Aan quests gaat het bij de Nuka World DLC vooral om het feit dat het zo uitgebreid is als je het zelf wilt maken. De rode draad die je volgt biedt een aantal opdrachten die je door alle afzonderlijke thema’s heen slepen, maar repetitief overkomen. Het voelt na een tijdje alsof je de hele tijd hetzelfde doel hebt, maar voortgedreven wordt door de nieuwsgierigheid naar de locaties. De verhaallijn van de Nuka World DLC mag dan wel niet bijster interessant zijn, maar zorgt er wel voor dat je zowel het attractiepark als de Commonwealth vorm kan geven.
Waar je eerst kennis maakt met alle hoeken en gaten van Nuka World en deze over de verschillende Raider facties verdeeld, word je daarna op reis gestuurd om het vertrouwde post-nucleaire landschap te veroveren. De Nuka World DLC zorgt dan ook voor een enorm welkome afwisseling, waarbij je eens niet de held hoeft uit te hangen. Je speelt als leider van een coalitie aan Raiders een ultieme badguy wiens doel het is om kleine gemeenschappen op hun knieën te brengen. Het concept is erg interessant, maar de uitwerking ervan helaas iets minder.
Om de Commonwealth te veroveren moet je namelijk dorpen overnemen, als je dat al niet had gedaan. Dit kan op een vriendelijke maar ook agressieve manier, waarna je ervoor kan kiezen om één van je Raider bendes te positioneren. Vanaf dat punt is er eigenlijk helemaal geen verschil meer met de normale manier waarop je settlements bestuurt. De gebruikelijke taak van het voorzien in de behoeftes van de inwoners, compleet met handelroutes en verdedigen tegen vijanden, begint weer van voor af aan.
Fallout 4 Nuka World review The Pack

Diverse thema's, diverse monsters

Net als bij het verdedigen van je dorpen, moet je in Nuka World zelf ook heel erg op je hoede zijn met de nieuwe tegenstanders. Je komt in aanraking met monsters die geheel aan het thema van desbetreffende gedeelte voldoen en zeker niet de gemakkelijkste zijn om te verslaan. Zo biedt de Galactic Zone robots in de stijl van Nuka-Cola machines en weet Dry Rock Gulch te verrassen met rondkruipende zandwormen. Over het algemeen geldt dat al deze wezens behoorlijk dodelijk zijn.
Het bezoeken van Nuka World met al deze variërende monsters kan best een lastige taak zijn. Ook moet je altijd goed op de hoede zijn voor valstrikken, waar je in het begin van de DLC al uitgebreid mee in confrontatie komt. Het niveau is dan ook redelijk uitdagend, waarbij je voorbereid moet zijn op wat je voorgeschoteld krijgt. Gelukkig kent de wereld van Nuka World hier een aantal unieke werktuigen voor, om heelhuids uit het attractiepark terug te keren.
Fallout 4 Nuka World review power armor

Nuka-Cola is meer dan een drankje

Dat het visuele aspect de belangrijkste factor speelt in het bieden van plezier, is ook te zien aan de verzamelbare gear. Het brein achter Nuka-Cola schijnt andere plannen gehad te hebben dan het goedje alleen maar als drankje op de markt brengen. Je komt steeds weer tot de ontdekking van nieuwe soorten van deze vloeistoffen, met uiteenlopende effecten en offensieve toepassingen.
Zo kan je speciale Nuka-Cola power armors scoren en in aanraking komen met een paar nieuwe schietijzers. Knotsgekke wapens als een waterpistool en een Paddle bord, voorzien van rubberen bal, zijn aanwezig, en bijvoorbeeld te winnen door spellen te spelen in de speelhal. De meeste van deze uitrustingen zijn te personaliseren en tonen de ware kracht van waar Nuka-Cola allemaal toe in staat is, met verrassende aanpassingen tot gevolg.

Storing in het park

Wat bepaald niet als een verrassing komt, is het feit dat ook de Nuka World de gebruikelijke Fallout pijntjes kent. Zo zijn er wederom bugs te vinden, waarbij het verstandig is om meerdere save files te bewaren. Bepaalde NPC’s lopen vaak vast en missies willen niet altijd voortgang boeken, al heb je de vereiste doelstellingen wel behaald. Het meest storende, waar de DLC ruim tekort schiet, heeft te maken met de audio.
De audio van de Nuka World content is totaal niet goed gemixt. Één op één conversaties zijn vaak niet te verstaan aangezien achtergrondgeluiden alles overstemmen. De radio komt overal bovenuit en geluiden vallen ook vaak weg. Helaas doet dit af aan de ervaring, aangezien het verhaal van de DLC zelfs nog meer naar achteren geschoven wordt.
Fallout 4 Nuka World review overview

Fallout 4 in zijn puurste vorm

De Nuka World DLC biedt gelukkig precies wat de titel beloofd. Zo weet het een overtuigende maar ook vooral interessante wereld neer te zetten, waarin dit chemische goedje de hoofdrol speelt. Nuka World biedt een uitgebreide hoeveelheid aan content met betrekking tot omgevingen, vijanden en arsenaal.
Alhoewel het een welkome afwisseling is om voor eens niet de barmhartige Samaritaan uit te hoeven hangen, biedt de verhaallijn niet veel boeiends. Ook de quests zijn vooral gebaseerd op wat er te zien is, in plaats van wat er te doen is. Tel hier de storende bugs bij op en je komt tot de conclusie dat deze fantastische setting, technisch gezien, een betere uitwerking verdiend heeft. Nuka World is daarmee een ode aan de sfeer van Fallout 4, maar ook een samenvatting waarin alle content tekort schiet.
Cijfer: 7.5

Populair Nieuws

Laatste Reacties