Fairy Tail Review - De magie spat van je scherm!

Review
donderdag, 30 juli 2020 om 1:01
fairy tail1f1595868654
Anime fans opgelet! Het Fairy Tail gilde is open for business op PlayStation 4, PC en Nintendo Switch. De serie van Hiro Mashima heeft eindelijk zijn eigen game gekregen in de vorm van een RPG. Alle leden van het gilde komen bij elkaar in een enorm avontuur dat barst van de magie. De game biedt je een berg aan fanservice, maar mist soms wel een beetje variatie.
Demonen, tovenaars in alle vormen en maten, katten, draken en een overkoepelend toernooi, waarin alles op alles gezet wordt: het is het recept voor de anime die jaren geleden begon als manga in Shonen Magazine. De manga werd al snel een animeserie die razend populair werd. Logisch dan ook dat Fairy Tail uiteindelijk de trend van animeseries als One Piece en Dragon Ball volgt met een eigen game. De RPG volgt zoals de serie dat doet het Fairy Tail Mage Guild in Fiore, waarbij jij elk karakter volgt op zijn ruim 20 uur durende queeste om tot de beste magiërs ooit te horen.

Van zero tot hero

De game opent vlak voor de start van het magische toernooi, de Grand Magic Games, waarbij je in een arena strijdt om je gilde uit het slop te halen. Je bent namelijk een heel aantal jaren weg geweest, waarin je populariteit tot een nulpunt gedaald is. Niemand weet wie of wat Fairy Tail is en het is tijd om dat te veranderen! Met onder andere Natsu de Fire Dragon Slayer, Lucy de Celestial mage en Gray de Ice-make mage ga je de strijd aan met andere gildes in Fiore. Het doel is duidelijk: populair worden onder het publiek en uiteindelijk de grote prijs pakken als beste gilde in Fiore.
Alleen dat is nog niet zo makkelijk als je denkt. Tijdens je afwezigheid is de huur niet betaald en je gilde is bankroet. Dus moet er geld in het laatje komen. Onder leiding van Guild Master Makarov Dreyar. Hij vertelt je steeds wat er nodig is om verder te komen in de game en ‘geeft je als het ware missies’ die je op het Quest Board kunt accepteren.
fairy tail 2f1595869033

Van boodschappenjongen tot redder van de wereld

Die missies lopen in het begin van de game uiteen van het zoeken van een belangrijk ingrediënt voor iemand tot het redden of ondersteunen van een personage. Het zijn een soort zijmissies die de rode lijn van de game aan elkaar lijmen en het toernooi in de game voortstuwen. Gaandeweg de game vordert merk je dat de populariteit van je gilde toeneemt. De missies worden ook steeds lastiger als ze toenemen in rang van D tot S. Alleen blijven de zijmissies in de game, hoe essentieel ze ook zijn om verder te komen als gilde, telkens hetzelfde. Gelukkig is in de zijmissies ook de typische humor uit de serie aanwezig, wat alles een beetje luchtiger maakt én oor de nodige fanservice zorgt.
Intussen ben je druk bezig om geld te verdienen om je gilde uit te breiden en terwijl je rang in de gildewereld toeneemt, wordt de hoofdverhaallijn steeds een chapter voortgestuwd. In totaal biedt Fairy Tail je negen hoofdstukken die telkens uit een paar episodes bestaan. Waar alles begint met een eenvoudige opdracht (trainen voor het toernooi), mondt het uit op de enorme verantwoordelijkheid die op je schouders rust als er donkere wolken zich samenpakken boven Fiore en er mysterieuze krachten blijken te spelen in de wereld. Aan jou en je gilde om erachter te komen wat en daar korte metten mee te maken!
Voor iedere missie in Fairy Tail moet je de wijde wereld in die bestaat uit negen gebieden, waaronder het bekende Magnolia en Crocus uit de serie. In de gebieden begint alles nog redelijk rustig met wat eenvoudige vijanden zoals vogels en de locale militie. Al snel merk je dat er nieuwe vijanden bij komen die een stuk sterker zijn. Zo zijn er op een gegeven moment enorme wolven en zeemeerminnen in de game en krijg je met ook nog eens met demonische vijanden te maken. Jammer genoeg zijn er niet al te veel verschillende vijanden die écht nieuw zijn, maar krijg je regelmatig een vijand in een andere kleur voor je kiezen die dan net wat sterker is. Alle vijanden in de wereld vallen wat betreft kracht in het niet tegen de magiërs waarmee je de strijd aanbindt.
fairy tail 3f1595869120

Zweinstein keer 1000

Fairy Tail draait echt om magie en dat merk je vanaf moment één. Tijdens de vele gevechten, die zich in een turn-based stijl voltrekken, kun je voor gewone aanvallen kiezen. Dit doet wel schade, maar dat is verwaarloosbaar als je het vergelijkt met je magische aanvallen. Deze optie zit echt voor de vorm in de game, want je zult de hele tijd met spreuken werken. Deze zijn niet alleen krachtiger, maar zien er ook nog eens ontzettend tof uit! Harry Potter kan hier nog een lesje van leren.
Vanaf het begin is de actie in de game al behoorlijk bombastisch. Natsu gooit met vlammen alsof het niets is (als hij ze niet opeet) en Gray tovert de ene na de andere ijsberg het strijdtoneel op. En dan hebben we het nog niet eens over de andere magiërs Lucy, Wendy, Juvia, Ultair en de anderen die je ook in je team zult krijgen. Elk karakter focust zich op een ander element, waardoor je een unieke mix in je team kunt krijgen om de vele vijanden te lijft te gaan. Elke aanval kost je wel wat Magic Power (MP), maar daarvan heb je over het algemeen genoeg in de game.
fairy tail 4f1595869195

Magiërs met een band

Fairy Tail draait niet alleen maar om het toernooi in de game of om indrukwekkende magie die sterker wordt naarmate je gevechten wint en XP verzamelt. Het XP-systeem is niet heel uitgebreid. Zo is er bijvoorbeeld geen skill-tree in de game, maar speel je op vastgezette momenten nieuwe aanvallen, pakjes en andere dingen vrij. Het tofste dat je vrij kunt spelen is de Awakened State van een karakters. Bij sommige karakters zorgt dit namelijk voor een compleet nieuw uiterlijk en krachtige nieuwe aanvallen. Helaas zorgt het bij andere karakters alleen voor iets sterkere aanvallen.
Naast het sterker worden in de game is de band tussen karakters minstens net zo belangrijk. Gaandeweg het verhaal vordert wordt jij steeds sterker en dat geldt voor alle magiërs in je gilde. Maar de echte kracht schuilt in het feit dat je de band tussen je teamgenoten kunt versterken door met ze te praten in de steden, verhaalmissies van de specifieke karakters te volgen en door je gildehuis te verbeteren. Als je deze elementen goed voor elkaar hebt speel je een aantal voordelen vrij tijdens gevechten.
Zo zorgen upgrades van je gildehuis voor meer HP, MP en snelheid en zorgt een betere band voor de mogelijkheid om je karakters te ‘in rang upgraden’. Hoe hoger de rang, hoe meer aanvallen mogelijk zijn. Dit levert toffe taferelen op, gezien karakters met een sterke band uitblinken in kettingaanvallen die als het ware magische combo’s vormen. Bovendien kunnen deze karakters vaak een gezamenlijke aanval uitvoeren doe nóg krachtiger (en indrukwekkender) is. Dit systeem nodigt je uit om naast de verhaallijn alle andere missies en elementen op te pakken die je maar kunt, want de beloning tijdens gevechten is ontzettend tof!
fairy tail 5f1595869241

Fairy Tail Review - Krachtige RPG vol fanservice

Fairy Tail blijft je dan ook de hele weg vermaken. Waar de game begint met een toernooi is er een hele verhaallijn die de anime voor iedereen interessant weet te maken. Voor fans van de serie is er de nodige fanservice en voor mensen die Fairy Tail nog niet kennen is dit de ideale introductie. De game geeft je namelijk bijna een garantie dat je daarna op het platform Crunchy Roll de titel in zult tikken.
Hoewel de game er gelikt uitziet en vooral tijdens gevechten bombastisch is, zijn er wel een paar minpunten. Zo wordt de game op het gebied van zijmissies redelijk eentonig en mis je wat variatie qua vijanden. Als Fairy Tail je eenmaal in zijn greep heeft, verbreken deze kleine minpunten de betovering gelukkig niet en blijf je spelen tot het bittere eind!
Cijfer: 7.5

Populair Nieuws

Laatste Reacties