EDGE 201 Mechanical Gaming Keyboard Review - Ijzersterk en betrouwbaar

  Gisteren kwam de Hori EDGE 201 Mechanical Gaming Keyboard ons kantoor binnen wandelen. Volgens de makers de snelste en dunste mechanisch toetsenbord wat vandaag de dag te verkrijgen is. Of dit ook heeft geresulteerd in een goed toetsenbord lees je in de EDGE 201 Mechanical Gaming Keyboard review.

  Of je nou lekker casual in Minecraft je huis aan het bouwen bent, of dag in, dag uit, non-stop de hoogste positie op het leaderboard in Battlefield wilt halen: zonder toetsenbord kom je nergens. Daarom is het voor de meeste gamers belangrijk dat hun toetsenbord goed en snel reageert, betrouwbaar is en het liefste ook nog kan worden aangepast voor verschillende games. Of dit alles kan met de EDGE 201 Mechanical Gaming Keyboard, lees je hieronder.

  Sexy en slank

  Laten we bij het begin beginnen: dit toetsenbord ziet er ongelofelijk sexy uit. De mooie slanke vorm van het toetsenbord staat in goed contrast met de verhoogde mechanische toetsen, de hoge toetsen voelen fijn aan in je handen en ze zitten op precies de goede hoogte om overal makkelijk en snel bij te kunnen. De bijgeleverde polssteun geeft hier nog extra kracht aan.

  Kortom, het toetsenbord zit visueel goed in elkaar en werkt prima voor de dagelijkse werkzaamheden (zoals het typen van deze review).

  EDGE 201 Mechanical Gaming Keyboard review

  Gaming toetsenbord? Zeker wel!

  HORI, de makers van het toetsenbord, noemen het een Mechanical GAMING Keyboard. Of dit ook zo is, hangt af van jouw definitie van een gaming keyboard. De EDGE 201 Mechanical Gaming Keyboard bezit namelijk een ander soort Micro Switch onder elke toets waardoor de afstand tussen toets en ontvanger is gereduceerd van 3 mm naar 1,5 mm.

  Dit zorgt voor een kortere reactietijd van het toetsenbord op de commando's van de gebruiker. Dit zorgt er op zijn beurt weer voor dat jij als gamer een kleine voorsprong hebt op je tegenstanders met een traditioneel toetsenbord.

  Op de EDGE 201 Mechanical Gaming Keyboard zit ook nog een speciale knop om het toetsenbord in gamingmode te zetten: dit schakelt de Caps Lock, Windows toets en de combinatie alt + tab en alt + F4 uit.

  Om er voor te zorgen dat de reactietijd ook snel blijft, zijn de toetsen op de EDGE 201 Mechanical Gaming Keyboard verhoogt in vergelijking met andere toetsenborden. Dit zorgt ervoor dat de onderkant van de toetsen en behuizing makkelijk schoon te houden zijn en je dus weinig last hebt van toetsen die niet of slecht reageren doordat de switch onder de Redbull en kruimels zitten. Hierdoor blijft het toetsenbord langer betrouwbaar en altijd snel reageren.

  De duurzaamheid van de EDGE 201 Mechanical Gaming Keyboard is ook een sterk punt. De behuizing bestaat namelijk uit een aluminium frame en sterk ogend plastic aan de onderzijde. De polssteun onderaan het toetsenbord oogt en voelt wel wat goedkoop.

  EDGE 201 Mechanical Gaming Keyboard review

  Software voor je hardware

  Bij de EDGE 201 Mechanical Gaming Keyboard hoort een software programma wat gedownload kan worden vanaf de website. Met deze software is het mogelijk om het toetsenbord volledig in te stellen naar jouw voorkeur. Zo is het onder andere mogelijk om je toetsen een andere functie te geven en kan je er voor kiezen bepaalde toetsen uit te schakelen.

  In het speciale lichtmenu kan er ook eindeloos gesleuteld worden aan de lichtinstellingen van het toestenbord. Je kan bijvoorbeeld de verlichting van elke individuele toets uitschakelen, of ervoor te kiezen de toetsen pas te laten aangaan bij het indrukken van de toets. Bij de software zitten nog veel meer functionaliteiten, een compleet overzicht vind je hier.

  Er zijn ook wat minpunten aan het toetsenbord. Zo is de kabel met 180 cm aan de korte kant, zijn de grotere toetsen een stuk zwaarder om in te drukken door het mechanische systeem, is het toetsenbord een stuk zwaarder dan een standaard toetsenbord, wat niet ideaal is voor gamers die graag hun eigen toetsenbord en muis meenemen naar toernooien en/of LAN parties, en zoals al eerder aangegeven is de polssteun het zwakke punt van het toetsenbord.

  En dan is er nog de prijs, die valt zwaar in de maag; het kost je namelijk $169,99 om er eentje uit de V.S. over te laten komen. Zeker als je hem vergelijkt met de SteelSeries Apex M800, die met meer mogelijkheden 'maar' €199,- kost.

  EDGE 201 Mechanical Gaming Keyboard Review

  EDGE 201 Mechanical Gaming Keyboard review

  Al met al, is de EDGE Mechanical Gaming Keyboard een zeer goed en degelijk toetsenbord voor dagelijks gebruik, en een snel en betrouwbaar toetsenbord voor gaming. De grootste nadelen zijn de prijs en het gewicht, maar die doen niks af aan de klasse van dit stukje techniek. Nog niet helemaal overtuigd, of is de prijs toch te hoog? check hier onze top 5 gaming toetsenborden voor andere suggesties.

  8.5

  De plus- en minpunten

  • Sterke behuizing
  • Aanpasbare toetsen
  • Aanpasbare verlichting
  • Micro Switch
  • Gewicht
  • Prijs

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.