Game of Thrones trailer breakdown - Top 10 hoogtepunten

  De hype beleeft hoogtijdagen met slechts vier dagen te gaan tot het nieuwe seizoen van Game of Thrones. HBO weet deze hype nog een tandje op te voeren met een indrukwekkende trailer. Wij lichten de beste momenten uit de laatste Game of Thrones trailer uit in de Game of Thrones trailer breakdown.

  In deze Game of Thrones trailer breakdown analyse van de laatste trailer (kijk hem hierboven nog eens terug!), worden alle belangrijke scènes uitgelicht met daarbij in het kort wat de achtergrond is van de scène. De trailer brengt namelijk een aantal nieuwe vraagstukken op. Lees alles over de laatste Game of Thrones trailer en de beste momenten uit de trailer, voor jou verwerkt in een Game of Thrones trailer breakdown top 10!

  Voordat we het vergeten en allicht ten overvloede: spoilers, spoilers en nog meer spoilers. Als je seizoen 5 nog niet hebt gezien raden wij je aan dit artikel niet te lezen. Veel leesplezier!

  10.Tyrion zoekt hulp bij Viserion en Rhaegal

  Tyrion is achtergebleven in Meereen met een helse taak. Het leiderschap komt op een natuurlijke manier een beetje op onze favoriete Lannister te liggen. De Sons of the Harpy zijn echter nog steeds een probleem en ook komt er een nieuwe Red Priestress in Meereen.

  Genoeg zaken voor Tyrion om zijn briljante hoofd over te buigen. Want dat is immers wat Tyrion doet: ''That's what I do, I drink and know stuff''. Maar is het wel zo slim om de twee gevangen draken te bezoeken? Wij zitten er in ieder geval al klaar voor.

  Seizoen 6 zal vol met actie, veldslagen en politiek verraad zitten. We komen steeds dichter bij het einde van het verhaal en dat is te merken aan de spanning. Nooit eerder stond er meer op het spel voor onze favoriete personages. Wij zijn klaar voor meer Game of Thrones!

  9. Night's King en Bran's visioen

  Na de zeer indrukwekkende Hearthome episode van seizoen 5, zagen we de Night's King voor de eerste keer. In de meest recente Game of Thrones trailer zien we meer van deze indrukwekkende White Walker. Een leger van zombies achter hem, scènes vol met actie.

  Het is tijd om de popcorn te pakken en ervoor te gaan zitten. De Night's King is coming. En zoals Davos het mooi verwoordt: ''Make no mistake, the dead ARE coming.''

  8. Wraak van de Lannisters

  De eerste vier seizoenen waren de Lannisters heer en meester in Westeros. Na de dood van Tywin en de gebeurtenissen van seizoen 5 zijn de Lannisters rijp voor een beetje wraak. Cersei, Tommen en Jaime lijken zich te willen gaan verzetten. Het Lannister leger zal weer herrijzen en ze gaan een poging doen de macht weer terug te grijpen.

  Wat zijn de vervolgstappen voor Tommen, Jaime en Cersei? Onthoud: ''a Lannister always pays his debts.''

  7. Davos vs. Ramsay

  Met Stannis dood is zijn leger zo goed als vernietigd. Davos zit met een paar anderen nog op The Wall en lijkt zich klaar te willen maken voor een andere veldslag.

  De kans is aanwezig dat Sansa hier een belangrijke rol in gaat spelen. Want waar zou jij naartoe gaan als jij Sansa was? Juist, naar Jon. Reden voor Ramsay om dus The Wall aan te vallen.

  Misschien een beetje ver gezocht, maar wij voorzien een gevecht tussen Davos en Ramsay. Er gaat in ieder geval iets gebeuren tussen de Night's Watch, Jon Snow en Ramsay.

  6. Jorah Mormont en de Greyscale

  Jorah Mormont is wanhopig. Meerdere malen weggestuurd door Daenerys voor zijn eerdere verraad en nu zelfs aangeraakt door de Stone Men. Binnen aanzienlijke tijd zal Jorah dan ook gaan veranderen in een Stone Men, bedekt in Greyscale.

  Maar waar gaat zijn verhaal naartoe? Dani aan de andere kant van de wereld, een gebrek aan tijd en niemand om hem heen. Jorah zal naar alle waarschijnlijkheid het einde van seizoen 6 niet halen. Althans, als normaal mens.

  5. Sansa bijt van zich af

  Sansa lijkt succesvol ontsnapt te zijn. Sterker nog, ze zit op een paard en lijkt zich op te gaan maken voor een veldslag. Theon is overigens nergens te bekennen, maar onze grote vriend Littlefinger is er wel weer.

  Sansa heeft nog wel een appeltje te schillen met Ramsay en het lijkt erop dat seizoen 6 eindelijk wel eens het seizoen van Sansa kan gaan worden. De zet is nu eindelijk aan Sansa zelf, na 5 seizoenen overlopen te zijn. You go girl!

  4. Arya blind

  Arya lijkt een moeilijke, maar ook een zeer leerzame periode tegemoet te gaan. Na het stelen van een 'gezicht' aan het einde van seizoen 5, krijgt Arya nog een tweede kans in the House of Black and White. Ze is wel gestraft en zal vanaf nu (tijdelijk?) blind zijn.

  Maar hè, als één van je zintuigen wegvalt, worden andere beter. Een vaardigheid die goed van pas kan gaan komen. En de boeken duiden in deze fase zelfs op bovennatuurlijke krachten die Arya gaat gebruiken. Denk hierbij vooral aan wat Bran kan.

  3. Drogon geen baby-draak meer

  Dat de draken van Dani gegroeid zijn vanaf het eerste seizoen, dat is wel duidelijk. Maar het moment dat Drogon over een grote Khalasar vliegt, moeten menig Dothraki het toch in hun broek gedaan hebben.

  Het lijkt voor de hand liggend dat Drogon Dani gaat redden van de Dotraki, maar wanneer is iets in Game of Thrones nou voor de hand liggend? Wij denken in ieder geval wel dat de draken een grotere rol gaan spelen in seizoen 6.

  2. Jaime met de High Sparrow

  Na de verschrikkelijk pijnlijke dood van Myrcella afgelopen seizoen, is Jaime teruggekeerd naar King's Landing, alleen om daar nog meer chaos en pijn te vinden. Een logische vervolgstap zou zijn om eens een hartig woordje te spreken met de High Sparrow, die het leven van Cersei nogal lastig heeft gemaakt. Met een paar dreigementen hier en daar is het interessant om te zien hoe deze twee elkaar gaan confronteren in seizoen 6.

  1. Jon Snow's lichaam

  Geschokt eindigden wij seizoen 5 vorig jaar met de dood van Jon Snow. Het leven op The Wall lijkt echter gewoon door te gaan en er is een ware strijd gaande om het lichaam van Jon: De ene groep lijkt hem te willen beschermen, met daarin onder andere Davos, terwijl de andere groep wat minder defensief is ingesteld. De vraag die resteert is: komt Jon weer tot leven? En zo ja, hoe, als mens, of als Walker?

  Game of Thrones trailer breakdown - wat vind jij?

  Wat vinden jullie eigenlijk van de laatste trailer, waar kijken jullie het meest naar uit? Laat het ons weten in de comments, en onthoud één ding: Winter is coming.

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.