Controllers zijn er in verschillende soorten en maten. Natuurlijk heb je de standaard Sony Dualshock controller, maar deze is voor veel mensen niet altijd optimaal en die mensen zijn dan liever op zoek naar een ander (goedkoper) model. De Dragon War Shock 4 met een prijskaartje van veertig euro moet voor de persoon zijn die niet veel geld te besteden heeft een perfecte optie zijn, maar is dit wel zo? Onze ervaring met de controller lees je in de Dragon War Shock 4 review.

Dragon War Shock 4 review

Bekend uiterlijk

Op het oog is de Dragon War Shock 4 geen vernieuwing. De controller heeft namelijk qua vorm wat weg van de PlayStation 4 controller, maar dan met een aantal aanpassingen. Zo heeft de controller een combinatie van zwarte en blauwe kleuren. De Dragon War Shock 4 is geen officieel PlayStation 4 licensed product, dus bevat niet de officiële knoppen.

De Dragon War Shock 4 beschikt over een drie meter lange kabel en is dus niet draadloos te gebruiken. Wat direct opvalt aan de Dragon War Shock 4 is dat het touchpad er niet op zit. In plaats daarvan zijn er twee enter-knoppen die dienen als vervanging. Deze knoppen hebben wel gewoon de functies die een touchpad ook heeft, al kun je er natuurlijk niet met je vinger bepaalde patronen op tekenen.

De controller beschikt daarnaast niet over een ingang voor een koptelefoon. Dit is wel een gemis, al helemaal omdat de standaard PS4 controller het wel heeft. Tot slot is het licht van de controller verplaatst naar de menu knop gebracht en zit hij dus niet aan de achterzijde van de controller.

Dragon War Shock 4 review

Voelt heerlijk aan

De Dragon War Shock 4 ligt direct heerlijk in de hand. Je kunt het een beetje vergelijken met de standaard PS4 controller, want ze hebben ongeveer hetzelfde formaat en qua gewicht scheelt het ook niet veel. De Dragon War Shock 4 is wel compacter, zo is hij net iets kleiner waardoor hij steviger in de hand ligt.

De joysticks van de controller bieden veel grip en voelen heerlijk aan dankzij de ‘non-slip’. De joysticks bevatten namelijk ribbels waardoor je vingers weinig verschuiven tijdens het gamen en waardoor je veel meer controle hebt. Dit is natuurlijk ideaal tijdens het spelen van bijvoorbeeld shooters.

Een andere goede eigenschap van de Dragon War Shock 4 zijn de triggers. Deze zijn namelijk een stuk gevoeliger, wat er voor zorgt dat je veel meer controle over de triggers hebt. Dit is perfect voor de raceliefhebbers die precies willen bepalen met hoeveel snelheid ze door een bocht willen gaan. Daarnaast voelen de triggers een stuk steviger aan dan die van de normale Dualshock PS4 controller.

Dragon War Shock 4 review

Geen toeters en bellen

In vergelijking met sommige andere controllers biedt de Dragon War Shock 4 geen extra functies. Er zijn geen extra knoppen of modi die je naar jouw voorkeuren kunt afstellen. Er is ook geen software die de controller ondersteunt of de mogelijkheid geeft om bepaalde dingen te veranderen. De controller is plug & play en daar blijft het ook bij.

Dit is ook niet nodig als je de controller casual gaat gebruiken. De Dragon War Shock 4 is namelijk al erg goed afgesteld en heeft geen extra aanpassingen nodig. Dit is pas echt nodig als je een competitieve speler of eSporter bent en alles naar jouw wensen wilt aanpassen, maar daar is de controller niet op gericht.

Lage prijs

Het opmerkelijkste aan de Dragon War Shock 4 is de prijs-kwaliteitverhouding. De controller kun je namelijk al binnenslepen voor 40 euro, wat zeker niet duur is voor een casual PlayStation 4 controller. De prijs voor een standaard PS4 Dualshock controller ligt rond de 55 euro.

Veertig euro voor deze controller is een prima bedrag. Je krijgt namelijk wat je van een controller van dit budget kunt verwachten en misschien nog wel meer. De kwaliteit van de controller zit namelijk op een verrassend hoog niveau, dat je wellicht niet verwacht van een controller van 40 euro.

Dragon War Shock 4 review

Dragon War Shock 4 review – Prima controller voor een prima prijs

De Dragon War Shock 4 is een heerlijke controller. Hij ligt lekker in de hand, beschikt over goede joysticks door antislip en heeft hoge kwaliteit triggers die een stuk gevoeliger zijn dan de standaard PlayStation 4 controller.

Er zitten geen toeters en bellen op de controller, maar die heb je als casual gamer ook helemaal niet nodig. De Dragon War Shock 4 biedt een topper van een controller voor de juiste prijs, waardoor deze ideaal is voor de spelers die niet teveel geld uit hoeven te geven voor een PlayStation 4 controller. Voor hen maakt het ook niet uit of het een officiële licensed PlayStation product is, het enige wat dan telt is de prijs en de kwaliteit en dat zit zeker goed in deze controller.