Dragon Quest 7 Fragments of the Forgotten Past Review - Terug in de tijd

  Stel je voor: je bent de zoon van een schipper en leeft op een planeet dat enkel jouw eilandje en voor de rest zee kent. Natuurlijk kent het verhaal van Dragon Quest 7 een stuk meer diepgang dan alleen de eilandbewoner en daarover lees je in deze Dragon Quest 7 Fragments of the Forgotten Past review.

  De nieuwste telg uit de Dragon Quest franchise die naar het Westen komt brengt een volledig nieuw verhaal in de mix. Hoewel Dragon Quest 7 al ruim 16 jaar bestaat en van origine uitkwam op de eerste PlayStation, is de game dan voor het eerst speelbaar op de Nintendo 3DS en in de Westerse wereld.

  Trage start maar geen straf

  En het lijkt erop dat het het wachten waard is geweest. Vanaf het moment dat je de game opstart wordt je in een sprookjesachtige wereld gestort die voor de fans van de serie als een warm bad zal voelen. De animaties, de monsters, de personages, alles voelt heerlijk thuis in de Dragon Quest franchise.

  Maar verwacht niet dat je direct bij het opstarten van de game middenin de actie wordt gestort. Hier gaat namelijk nog wel enige tijd overheen. Voordat je daadwerkelijk de welbekende monsters uit de Dragon Quest games kunt bevechten is er al een paar uur aan verhaal aan je voorgelegd.

  Deze opstart van het verhaal dient vooral als een introductie van de verschillende karakters. Op deze manier heb je alvast een band opgebouwd met de andere personages uit de game voordat je daadwerkelijk in de actie wordt gestort.

  dragon quest 7 fragments of the forgotten past review

  Een berg tijd

  Voor de een zal deze trage start misschien afschrikwekkend zijn, maar laat je dat niet gebeuren. Wanneer je jezelf namelijk door de eerste tien uur heen hebt gewerkt (om en nabij) barst er een wereld van avontuur voor je los waar je zeker een berg aan tijd in kunt steken.

  De actie begint namelijk pas wanneer jouw held en zijn vrienden erachter komen dat het eiland waarop zij leefden vroeger helemaal niet de enige was. De andere eilanden zijn in het verleden verloren gegaan door verschillende kwaadaardige krachten. Voor de helden van Dragon Quest 7 is dit natuurlijk de uitgelezen kans om deze eilanden te redden en zo de wereld weer van nieuwe eilanden te voorzien.

  Deze eilanden kun je niet zomaar heen. Je moet voordat je een eiland hebt vrijgespeeld namelijk eerst fragmenten verzamelen, die fragmenten brengen je naar een eiland uit het verleden en vervolgens heb je de mogelijkheid om dat vergeten eiland te redden. Het mag inmiddels duidelijk zijn waar de titel van deze game vandaan komt.

  dragon quest 7 fragments of the forgotten past review

  Alle fragmenten verzamelen

  Die fragmenten krijg je aan het begin van de game zomaar uitgereikt en zo hoef je er niet veel moeite voor te doen om de wereld en de eilanden te redden. Maar naarmate de game vordert en je wereld uitgebreider begint te raken, wordt het ook lastiger om te onthouden waar je nou ook alweer een fragment kon halen.

  Dit draagt in eerste instantie natuurlijk zeer goed bij aan de speelduur van de titel, immers ben je lang op zoek naar de fragmenten en daardoor ben je ook langer met de game zelf bezig. Maar wanneer het weer een tijdje heeft geduurd voor je een nieuw fragment hebt gevonden raak je wel steeds minder gemotiveerd om de wereld te redden.

  Maar gelukkig zijn de fragmenten niet alles wat de game vooruit drijft. De verschillende eilanden die de wereld van Dragon Quest 7 rijk is hebben allemaal hun eigen gevoel meegekregen. Van het accent van de inwoners van het eiland tot aan de monsters en de omgeving waarop je zult stuiten. Alle eilanden voelen net weer even iets anders.

  dragon quest 7 fragments of the forgotten past review

  In de flow naar het einde

  Hierdoor ben je ook sneller geneigd om de inwoners van het eiland te helpen wanneer zij in de problemen zitten. Hoewel ze je in de toekomst niet meer zullen herkennen (op een enkeling na), zijn de avonturen op de verschillende eilanden dusdanig tof dat je vanzelf de motivatie voor het vinden van de fragmenten weer terugvindt.

  Hierdoor zal je dan misschien ook een beetje verbaasd opkijken wanneer je na 60 á 70 uur de eindcredits over je beeldscherm ziet rollen. Want Dragon Quest 7 Fragments of the Forgotten Past speelt werkelijk heerlijk weg. Zodra je eenmaal in de flow zit van het redden van de wereld en het verzamelen van fragmenten ben je er voor je gevoel zo doorheen.

  En hoewel het verhaal dan misschien niet het meest hoogstaande is dat je ooit in een RPG hebt gezien, hoeft dat voor de Dragon Quest games ook niet echt. De wereld wordt namelijk niet alleen gedragen door het verhaal, die wereld is ook rijk met verschillende koddige monsters en toffe gevechten. De grafische stijl die we inmiddels gewend zijn van de Dragon Quest games draagt natuurlijk ook bij aan de toffe ervaring.

  dragon quest 7 fragments of the forgotten past review

  Dragon Quest 7 Fragments of the Forgotten Past review - Erg toffe turn-based RPG

  De gemiddelde Dragon Quest fan zal zeker warmlopen voor de nieuwe titel binnen de franchise en de remake van de originele game. Van het grafische stijltje tot aan de verschillende toffe avonturen, alles ademt weer Dragon Quest. De gevechten gaan soepel en de verschillende monsters bieden je ook een goede uitdaging.

  Het verhaal mag dan niet hoogstaand zijn, maar dat zal de meeste mensen niet veel uitmaken. De turn-based RPG’s komen tegenwoordig niet zo heel vaak meer uit. Wanneer je dan een nieuwe titel als Dragon Quest 7 voorbij ziet komen, dan zou je die zeker niet aan je neus voorbij moeten laten gaan. Verzamel de fragmenten en ga op avontuur, want dit avontuur is wel heel erg tof.

  8

  De plus- en minpunten

  • Veel verschillende avonturen
  • Bekende art style
  • Toffe eilanden met een eigen feel
  • Leuke personages
  • Speelt vrij makkelijk weg
  • Fragmenten vergen soms veel tijd
  • Komt langzaam op gang

  Dragon Quest VII

  Verkijgbaar vanaf 16 september 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.