Tokyo Game Show 2016 - Wat kunnen we verwachten?

Article
dinsdag, 13 september 2016 om 11:22
xgn google image
XGN.nl reist deze week af naar Tokio om de Tokyo Game Show 2016 te bezoeken. het vierdaagse festijn barst 15 september los in Japan. De focus van de show ligt voornamelijk op Japanse games, maar er zullen ook enkele internationale ontwikkelaars te vinden zijn.
De beurs behoort tot de grootste ter wereld en de stands zijn verspreid over zeventien verschillende areas. Genoeg om te beleven dus! Een groot aantal verschillende ontwikkelaars die allemaal willen pronken met hun games en hardware strijken elk jaar weer neer op de Tokyo Game Show. Wat we dit jaar verwachten van de Tokyo Game Show 2016 zetten we voor jou op een rijtje.

Tokyo Game Show 2016 - General Exhibition Area

Het hart van de Tokyo Game Show is de General Exhibition Area. Deze area is verreweg het grootst en dit is ook de plek waar ontwikkelaars staan met showcases van hun games en hardware. Grote ontwikkelaars als Bandai Namco, Capcom, Sony en Square Enix zijn hier te vinden met de tofste demo's.
In deze area kan men aan de slag met de demo's van deze ontwikkelaars. Verwacht dus ook een groot aantal hands-on sessies en previews op XGN.nl naar aanleiding van de Tokyo Game Show 2016. Naast demo's van games kunnen nieuwe producten van Alienware, MSI, Steelseries en DXRacer getest worden.
Naast al die demo's worden er in de General Exhibition Area veel trailers getoond. Op de Tokyo Game Show 2016 kunnen we een aantal vette nieuwe trailers verwachten van aankomende titels als Final Fantasy 15, Dragon Ball Xenoverse 2 en Kingdom Hearts HD 2.8. Uiteraard houden we al dat moois niet voor onszelf, dus houd XGN.nl in de gaten!

Tokyo Game Show 2016 - De Areas

Naast de grote General Exhibition Area zijn op de beurs ook een aantal andere toffe areas te vinden. Onder andere een Merchandise Area, VR Area en een Indie Game Area zijn te bezoeken. Binnen deze areas wordt aandacht besteed aan de meer specifieke producten en kleinere titels. Wat dacht je bijvoorbeeld van een Romance Simulation Game Area?
Op de Smartphone Game Area / Social Game Area zijn ontwikkelaars te vinden die zich richten op games voor smartphones en social media. Wie weet gaan we hier dus wel de game vinden die Pokémon GO van de troon stoot!
En dan die Romance Simulation Game Area, voor onze Westerse oren klinkt dat natuurlijk een beetje apart. Deze games zijn in Japan echter mateloos populair, dat blijkt wel uit het feit dat het genre een eigen area heeft gekregen op de Tokyo Game Show 2016. Ontwikkelaars Eitarosoft, Okko en Voltage brengen allemaal hun nieuwste games mee, met veelzeggende titels als Office Lover 2.
Op de e-Sports Area komen verschillende ontwikkelaars voorbij die software-applicaties maken, zoals TeamSpeak en GameOn. Ook Nexon, van de Nexon Arena in Seoul, is aanwezig. Wat zij in deze area gaan laten zien is op het moment van schrijven nog niet duidelijk.
Topre, een ontwikkelaar van mechanische keyboards en Tobii Technology, een bedrijf dat zich specialiseert in eye tracking zullen te vinden zijn op de Game Device Area. Tobii gaat een showcase geven van hoe hun apparatuur ingezet kan worden bij games. Tom Clancy’s The Division en Assassin’s Creed Syndicate kunnen uitgeprobeerd worden op de MSI GT72 Tobii, de allereerste consumentenlaptop met eye tracking.
Voor merchandise is een Merchandise Area ingericht. Hier staat een groot aantal ontwikkelaars met goodies en merchandise van hun games. Verwacht dus goodies van onder andere Bandai Namco, SEGA, Capcom en Square Enix. Ongetwijfeld zullen hier veel vette goodies voorbij gaan komen van Final Fantasy, Monster Hunter, Dragon Ball en al die andere toffe franchises.
Voor gamers die van plan zijn hun kinderen mee te nemen naar het evenement is er een speciale Family Area ingericht. Ontwikkelaars SEGA, Bandai Namco, Capcom, Bushiroad en Happymeal hebben hun beste titels voor de hele familie meegenomen die hier uitgeprobeerd kunnen worden.
De Indie Game Area is er om indie developers een platform te geven waar zij hun games kunnen tonen. Meer dan 100 verschillende onafhankelijke ontwikkelaars kunnen hier laten zien wat ze in huis hebben. Hier zullen vast en zeker verrassende games voorbij komen.
Virtual Reality is booming. Op de VR Area gaan er dus ook zeker hele vette dingen getoond worden. Maar liefst 34 verschillende ontwikkelaar staan te springen om hun visie op Virtual Reality te tonen op de Tokyo Game Show 2016. Verwacht hier de nieuwste snufjes op het gebied van virtual en augmented reality.
Nog meer technologische snufjes zijn te vinden op de AI Area. Microsoft Japan komt langs om Rinna, the AI high school girl te tonen. Deze eigenzinnige tiener die zich verschuilt in een app is inmiddels erg populair in Japan. Wat wij er van gaan vinden, zien we komende week op de Tokyo Game Show 2016.

Tokyo Game Show 2016 - De games

Wat is een gamebeurs zonder de games? Tokyo Game Show 2016 belooft een mooie editie te worden, met showcases van mooie titels. Verschillende ontwikkelaars staan met een groot aantal games op de Tokyo Game Show. We verwachten veel moois te gaan zien dit jaar dus.
Sony heeft woensdag op de PlayStation Meeting natuurlijk al grote aankondigingen gedaan, maar dat weerhoudt het bedrijf er niet van om flink wat moois te tonen op de Tokyo Game Show.
Sony brengt een groot aantal titels mee voor de PlayStation 4, de PlayStation Vita en de PlayStation VR. Gamers kunnen aan de slag met titels als Final Fantasy 15, Horizon: Zero Dawn en Dragon Ball Xenoverse 2. Natuurlijk zijn er veel meer games te checken bij de Sony booth en reken maar dat we elke kans aangrijpen om er mee aan de slag te gaan!
Tokyo Game Show 2016 FF15
Ongetwijfeld zullen er op de Tokyo Game Show nieuwe details onthuld worden over de games van onder andere Bandai Namco, Square Enix, Capcom en Sony. De ontwikkelaars zullen de kans aangrijpen om te laten zien wat we van ze kunnen verwachten. Een overzicht van alle games die getoond worden door deze ontwikkelaars is hier te lezen. Houd onze website goed in de gaten om op de hoogte te blijven.
Van welke games die getoond worden tijdens de Tokyo Game Show hoop jij meer te zien? Laat het ons weten in de comments!