Top 10 ondergewaardeerde Netflix series - Deze moet je gezien hebben

  Netflix voegt op maandelijkse basis nieuwe content toe aan haar streaming dienst. Een hoop series die wij kunnen bekijken op Netflix, blijven vaak een beetje op de achtergrond vanwege het grote aanbod en dat terwijl die series vaak hoog scoren op bijvoorbeeld IMDb. Check hier de top 5 ondergewaardeerde Netflix series!

  NBC Universal

  Netflix is momenteel de grootste streaming dienst ter wereld. Het bedrijf voegt op maandelijkse basis nieuwe content toe, inmiddels zelfs zoveel dat veel geweldige series een beetje op de achtergrond blijven. Daarom zetten wij vijf van deze geweldige ondergewaardeerde Netflix series voor jou op een rijtje.

  De timing is overigens ook goed, want na het lezen van dit lijstje weet je wat je met de Kerst te doen staat. Je gaat natuurlijk niet buiten in het gras relaxen of zwemmen met vrienden, dus wil je wat te doen hebben in je vakantie? Check dan onze top 5 ondergewaardeerde Netflix series, dan kan je gewoon lekker in je bed blijven liggen.

  10. Z Nation

  Zombie babies, freak shows, humor, spanning en ga zo maar door. Z Nation is de gekke, grappige en sneller lopende versie van The Walking Dead.

  Z Nation wordt vaak overgeslagen omdat men denkt dat het een rip-off is van The Walking Dead, maar dat denkt men waarschijnlijk over elke serie waar zombies een rol in spelen vandaag de dag. Z Nation pakt het net even wat anders aan, met slow-motion effecten en ontzettend veel afwisseling in de gebeurtenissen.

  Daarnaast is het fijn dat Z Nation beschikt over een kop en een staart, al is het verhaal vrij simpel. Er heeft een zombie outbreak plaatsgevonden en een groep overlevenden probeert een doel te vinden in deze post-apocalyptische wereld. Gelukkig vinden ze dit doel snel en gaan ze ook daadwerkelijk aan de slag.

  De karakterontwikkelingen en achtergrondverhalen zijn ontzettend goed uitgewerkt, het is een erg spannende serie en soms lig je juist een hele aflevering in een deuk. De serie wordt heel anders gepresenteerd dan The Walking Dead, dus laat je daardoor niet tegenhouden om aan deze geweldige serie te beginnen.

  Z Nation scoort een IMDb cijfer van 6.6. Dit is voornamelijk gebaseerd op de weinige diepgang in het verhaal. Maar de entertainment waarde van de serie ligt zeer hoog en dat maakt het een hele toffe serie.

  9. Bloodline

  De warme klimaatomstandigheden in Bloodline komen misschien niet helemaal overeen met die van ons op dit moment, maar Bloodline is wel een koude en harde serie. Bloodline is een Netflix Original serie en scoort goed onder de critici, maar wordt niet zo snel gekozen uit de talloze hoeveelheid series op Netflix.

  Bloodline speelt zich af in de Florida Keys, waar je het verhaal van de familie Rayburn volgt. De Rayburn familie heeft een eigen Bed & Breakfast op een van de meest prachtige locaties die je maar kan bedenken. Het is een plek waar de kinderen hun jeugd met hun ouders hebben doorgebracht. De plek wemelt van mooie herinneringen, maar er zweven ook duistere geheimen rond die ze het liefst in de doofpot willen stoppen. Alleen gaat dat lastiger dan je denkt.

  Bloodline is een meeslepend verhaal met actie, drama, spanning en prachtige locaties. De serie beschikt momenteel over twee seizoenen waarvan er geen teleurstellend zijn geweest, het wordt juist alleen maar spannender wanneer je blijft kijken.

  Bloodline seizoen 1 scoort een 8.0 bij ons in de review.

  Starz

  8. Black Sails

  Flintlock pistolen, sabelzwaarden, piratenschepen en 18e eeuwse piraten slang. Dat zijn verschillende aspecten die je kan verwachten van Black Sails, maar het ontbreekt de serie ook absoluut niet aan diepgang, spanning en drama.

  Black Sails speelt zich af rond het jaar 1715 en vindt voornamelijk plaats op New Providence Island (Nassau), waar piraterij in volle gang was. Je volgt het verhaal van Captain Flint, de beroemde kapitein die opstaat tegen de grootmachten uit Spanje en Engeland. Maar naast de rode draad zit de serie ook boordevol bijverhalen en is het al met al een prachtig opgemaakte serie.

  Daarnaast heeft de serie het qua verhaal nog aardig bij het rechte eind en dat terwijl je ook vaak zat ontploffende schepen zal tegenkomen en meer dan genoeg vechtende piraten. Ook schuilt er een hoop mysterie achter de piraten, hun verhalen en uiteindelijke doelen. Het bijzondere aan deze serie is dat je bepaalde personen volgt waarvan de een slecht is en de ander nog slechter, maar je kan ze geen van allen haten.

  Fans van Assassin's Creed Black Flag zullen nog enige overeenkomsten tegenkomen in deze serie. Voornamelijk locaties, personages en een beetje verhaal. Black Sails scoort een 8,2 op IMDb en is een echte aanrader, zelfs al ben je niet zo'n fan van piraten.

  Netflix

  7. Sense8

  In Sense8 volg je een groep van in totaal 8 verschillende mensen. Elk van deze personen moet met hun eigen problemen in het dagelijks leven omgaan. Maar op de een of andere manier zijn de geesten van deze personen met elkaar verbonden, hun gedachten worden één. De eenwording van de gedachten van deze mensen is met een reden, die wordt duidelijk door het kijken van deze geweldige serie.

  Alle acht personen zijn verdeeld over de wereld en evolueren zo ver dat ze met elkaar kunnen spreken. Later word het zelfs mogelijk om elkaar specialiteiten met elkaar uit te wisselen.

  De karakters hebben een ontzettend goede chemie en het acteerwerk is ontzettend goed. De serie is op een bepaalde manier gefilmd waardoor er geen eens special effects of CGI aan te pas komen.

  Sense8 heeft bij ons een 7.5 behaald in de review.

  NBC

  6. Hannibal

  De serie Hannibal is een spin-off serie van de welbekende Hannibal Lecter franchise. Je denkt misschien al snel dat je na die franchise alles wel zo'n beetje gezien hebt van de kannibalistische seriemoordenaar. Als dat zo is, dan raden wij je aan om de uitdaging toch aan te gaan met deze ontzettend meeslepende, diepgaande, maar vooral spannende thrillerserie.

  Er wordt een serie aan moorden gepleegd en een geniale maar mentaal onstabiele detective wordt door het onderzoeksbureau gevraagd deze op te lossen. Maar om zijn mentale staat zoveel mogelijk gezond te houden moet hij ondertussen naar een psychiater. Deze psychiater heet Dr. Lecter (gespeeld door Mads Mikkelsen). Fans die de originele filmreeks gezien hebben, weten wel wat er speelt.

  Laat je niet weerhouden door de gedachte dat de serie je niets meer kan brengen vanwege de films, want de serie staat daar los van en heeft zijn eigen geweldige verhaal. Een serie die je in één keer uitkijkt.

  Hannibal scoort een cijfer van 8,6 op IMDb en dat cijfer is welverdiend.

  Netflix

  5. Dear White People

  Deze serie is gebaseerd op de gelijknamige film uit 2014. Sam White heeft een programma bij een lokaal radiostation van de Winchester University, waar zij problemen waar minderheden mee te maken hebben en hoe er met deze mensen omgegaan wordt aankaart. Dit onderwerp blijft heel actueel, vooral omdat er ook veel mee gebeurd in Amerika op dit moment.

  In deze serie worden echte problemen besproken terwijl er alsnog een stukje satirische humor in mee speelt. De humor past misschien iets meer in de Amerikaanse cultuur, maar je kan de serie nog heel goed serieus nemen door de heftige confrontaties met de mensen uit de serie.

  Dear White People kreeg het cijfer 6,3 op IMDb.

  Netflix

  4. The OA

  The OA gaat over de blinde vrouw Prairie, die vermist werd. Zeven jaar later duikt ze opeens weer op. Ze kan op mysterieuze wijze weer zien en is hier erg verbaasd over, maar niet iedereen vind dit even bijzonder. Prairie is erg veranderd en begint zichzelf The OA te noemen.

  In de serie The OA worden we meegenomen naar de tijd waarin Prairie vermist werd. Ze leefde in gevangenschap van een wetenschapper die veel experimenten op haar deed waardoor ze verschillende keren bijna is overleden. Prairie is ontsnapt, maar ze wil de rest van de gevangenen ook nog helpen.

  The OA kreeg het cijfer 7,3 op IMDb.

  Netflix

  3. Between

  De serie Between gaat over de zwangere Wiley Day. Wiley is de dochter van een pastoor en woont in het dorpje genaamd Pretty Lake. Pretty Lake is de ideale plek om te wonen tot een mysterieuze ziekte het dorpje treft. Door de ziekte gaat iedereen die ouder is dan 22 jaar dood, waarom weet niemand. Al snel wordt er een quarantine zone opgezet om Pretty Lake, wat de dorpsbewoners aan hun lot over laat.

  Deze Canadese dramaserie was te zien op de zender City in 2015. Er is een tweede seizoen van de serie verschenen in het jaar erna. Nu kun je de serie Between bekijken op Netflix.

  Between kreeg een 6,0 op IMDb.

  British Broadcasting Corporation

  2. Peaky Blinders

  Peaky Blinders speelt zich af net na de Eerste Wereldoorlog. Dit verhaal vindt plaats in Birmingham, waar Thomas Michael Shelby het centrale figuur is en de leider van een van de meest angstaanjagende bendes van de stad, de Peaky Blinders.

  Deze serie verscheen voor het eerste in het jaar 2013 en is een succes bij de mensen die hem gezien hebben. Toch krijgt deze serie nog niet de waardering die hij volledig verdient en lijken velen de show nog niet ontdekt te hebben.

  Peaky Blinders kreeg een welverdiende 8,8 op IMDb.

  BBC

  1. Orphan Black

  Ophan Black is een Canadese serie die gaat over Sarah Manning. Sarah heeft niet het ideale leven; ze drinkt veel, dealt soms drugs en ze ziet haar dochtertje Kira bijna nooit. Op een dag staat Sarah op de trein te wachten, maar ziet dan iemand die precies op haar lijkt voor de trein springen.

  Sarah neemt daarop de tas van haar dubbelganger mee en neemt ook haar identiteit aan. Wat volgt zijn heel veel mysteries over deze vreemde dubbelgangers.

  Orphan Black kreeg het cijfer 8,3 op IMDb.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.