Darksiders Warmastered Edition Review - Op oorlogspad

Review
zondag, 04 december 2016 om 15:05
xgn google image
2016 lijkt wel meer het jaar van de remakes en remasters dan ooit. Dit keer is het tijd voor de Darksiders Warmastered Edition review, een game die alvast een punt scoort voor de originele naam. Maar is de game zelf ook nog steeds leuk?
Het origineel, Darksiders, kwam begin 2010 uit. Een game die we in de recensie destijds een 8.6 gaven en ophemelden vanwege de frisse combinaties: een soort God of War meets The Legend of Zelda. Dat is het nog steeds. Aan de game zelf is namelijk niets veranderd. Enkel is er nu ondersteuning voor Full HD en draait de het spel op 60 frames per seconde. Er is zelfs 4K-ondersteuning voor de PlayStation 4 Pro. En dat is goed nieuws!
darksiders warmastered edition review

War is op zoek naar wraak

Voor de rest is de hack en slash game nog exact hetzelfde gebleven, en is ook het verhaal dus onveranderd. Voor de nieuwkomers onder ons: je kruipt in de schoenen van War, die deel uitmaakt van de vier ruiters van de Apocalyps. Plots breekt er een oorlog uit tussen de Hemel en Hel, en War wordt er onterecht van beschuldigd de aanstichter te zijn.
Je wordt naar Aarde gestuurd en je hebt maar één missie: op zoek naar de waarheid, om vervolgens degene die jou in deze shit heeft geloodst hard, maar dan ook ongenadig hard aan te pakken! Tevens ben je meteen al je krachten kwijt en begin je dus als een soort tabula rasa op Aarde. Al is dat blad niet zo heel erg onbeschreven, gezien je flink kont wil schoppen en huis wil houden!
darksiders warmastered edition review

Een aangename combinatie van puzzels en geweld

Dat kan gelukkig in de diverse kerkers en gebieden die de game te bieden heeft. Niet voor niets maakten we destijds de link met de kerkers uit de Zelda-games. Want steeds met je zwaard allerlei vijanden een enkeltje te bieden naar het hiernamaals (of de hel, haha) is niet je enige bezigheid. Zo ben je ook kleine puzzeltjes aan het oplossen, en op zoek naar opties om verder te geraken naar een eindbaas.
En juist die afwisseling in de gameplay en het onder ogen komen van zowel kleine monstertjes als echte grote wezens maken de Darksiders Warmastered Edition een genot om te spelen. Wel is het zo dat qua vechtopties het duidelijk een oudere hack en slashgame is. Zes jaar lijkt niet zo lang, maar toch is het wel zo als je gaat spelen de gameplay enigszins achterhaald aanvoelt. In zes jaar tijd kan er veel gebeuren, en met de kennis van nu weet je dat een hack en slash’er meer kan bieden dan Darksiders dat destijds deed.
darksiders warmastered edition review

Weet constant te boeien

Natuurlijk word je steeds sterker en krijg je er meer opties bij – dat is maar goed ook -, maar Darksiders is niet de beste in zijn genre. Overigens ook niet de minste. Als je bovendien beseft dat de game voor maar 20 euro in de winkelschappen ligt, valt er überhaupt al niets te klagen. Want dat is natuurlijk een zeer aangename prijs.
Leuk feitje is bovendien dat de stem van The Watcher, de persoon die jou tijdens jouw avontuur in de gaten houdt, wordt ingesproken door niemand minder dan Mark Hamill (je weet wel: Luke Skywalker uit Star Wars en The Joker in de Batman games!). Alleen dat maakt de game al de moeite waard om eens in je console te stoppen. Want dankzij fantastische voice-acting wordt het hele avontuur meeslepender, en daar slaagt de Darksiders Warmastered edition nog steeds in. Het boeit van begin tot eind.
darksiders warmastered edition review

Darksiders Warmastered Edition review - Een heerlijk tussendoortje

Houd er alleen wel rekening mee dat de game vrij rechttoe rechtaan is. De keuze om erg van het verhaal af te wijken is er niet. Al is dat natuurlijk ook niet het geval bij de vergelijkbare God of War-serie. Maar goed, je moet niet verwachten om voor een dubbeltje op de eerste rij te zitten. Ben je op zoek naar een toffe actie-avonturengame, dan is de Darksiders Warmastered Edition zeer de moeite waard.
Een ideale game voor nieuwkomers. Puzzel, vecht en beleef het avontuur van War, iets wat niet zal vervelen. Tenzij je het al zes jaar terug beleefd hebt. Voor die mensen is het niet de moeite waard de game nogmaals te spelen, ondanks de verbeterde graphics. Daarvoor zit er te weinig tijd tussen toen en nu. Al is 20 euro natuurlijk geen geld en kun je ‘m altijd toevoegen aan je huidige console-verzameling!
Cijfer: 8

Populair Nieuws

Laatste Reacties