Call of Duty Advanced Warfare - Supremacy DLC Review

  Met de aankondiging van Black Ops 3 zitten veel Call of Duty-liefhebbers weer op het puntje van hun stoel. In de tussentijd kunnen ze volledig losgaan in de derde DLC van Advanced Warfare: Supremacy. Of de DLC de moeite waard is om te kopen, lees je in deze Supremacy DLC review.

  In de nieuwe Supremacy DLC kun je genieten van vier nieuwe maps en een nieuw deel van de Exo Zombies Saga. Ook de Exo Grapple mode zit in de Supremacy DLC. Een minpunt aan deze DLC is dat er momenteel slechts twee multiplayermodi zijn, namelijk Team deathmatch en Moshpit.

  Call of Duty Advanced Warfare Supremacy DLC Review

  Skyrise

  Bij echte Call of Duty-veteranen gaat misschien al een belletje rinkelen bij de naam Skyrise. En ze zitten dan ook op het juiste spoor, want Skyrise is de naam van de vernieuwde Highrise-map uit het populaire Modern Warfare 2.

  Deze map alleen al zou een goede aanleiding kunnen zijn voor echte Call of Duty-fans om de Supremacy DLC aan te schaffen. Maar de DLC biedt natuurlijk veel meer dan één map, al komen we daar later op terug. Eerst eens kijken naar Skyrise.

  Skyrise biedt je de old school Call of Duty-ervaring in een nieuw jasje. De map voelt dan ook hetzelfde aan als zijn oude tegenhanger Highrise. Bij de Call of Duty-veteranen onder ons zal een vraag oprijzen: kan je boven op daken en hijskranen klimmen?

  Ja, dat kan! Hier zijn wel minder skills voor nodig dan in Modern Warfare 2, want nu kun je met twee keer boost-jumpen al bovenop het befaamde dak terechtkomen en de map vanaf grote hoogte beheersen. Oh ja, de teddybeer is niet aanwezig op het dak.

  Call of Duty Advanced Warfare Supremacy DLC Review

  Parliament

  De map Parliament speelt zich af op een militair vrachtschip in de rivier de Theems, nabij het parlementsgebouw in London. De map oogt vrij druk en kan dan ook beschouwd worden als de minst leuke map in de Supremacy DLC. Met de map-based scorestreak kun je een spervuur aan raketten ontketenen om je vijanden te vernietigen.

  Call of Duty Advanced Warfare Supremacy DLC Review

  Kremlin

  Het is de laatste tijd rustiger rondom Vladimir Poetin en zijn vriendjes. Gelukkig maar, want wij zitten niet te wachten op een Derde Wereldoorlog. Wil jij toch het gevoel van een moderne oorlog ervaren in Rusland, dan kan dit in de map Kremlin.

  De grote map speelt zich af bij het regeringsgebouw van Moskou, het Kremlin. De map is bedekt met een dikke laag sneeuw en beschikt over de bekende drie wegen uit Call of Duty. Aan de noord- en zuidkant van de map bevinden zich twee gebouwen, met allebei een machinegeweer waarmee je de map kunt domineren en iedereen op de tussengelegen brug kunt neermaaien.

  De map Kremlin voelt niet aan als een Call of Duty: Advanced Warfare map, doordat er weinig verticaliteit zit in de map en vrijwel alles zich in de map op één niveau of in de twee gebouwen afspeelt. Na verloop van tijd worden er landmijnen in het midden van de map geactiveerd, die je meteen doden zodra je er op stapt. Een tip: gebruik Blind Eye om veilig over de mijnen heen te kunnen lopen en haal hier je voordeel uit.

  Call of Duty Advanced Warfare Supremacy DLC Review

  Compound

  De map Compound is overduidelijk de kleinste map uit deze DLC en staat garant voor close-corner gevechten. De map is zeer compact en bevat veel mogelijkheden om de boost jumps te gebruiken. Als je een echte rusher bent in Call of Duty, dan wordt je zeker verliefd op deze map. Nog een tip van 't huis: probeer rondom de map te lopen, zo vermijd je gevechten van alle kanten.

  Call of Duty Advanced Warfare Supremacy DLC Review

  Exo Zombies part 3: Carrier

  Het derde deel van de Exo Zombies Saga, Carrier, laat je old school zombies knallen in een modern jasje. Carrier introduceert een nieuwe speelbaar personage, geavanceerde wapens en verwoestende vallen. In het derde deel kun je in de co-op modus het goeie ouwe zombiegevoel ervaren met je vrienden.

  Een leuke toevoeging in Carrier is de Grenade Disposal, waarin je granaten kunt schieten die daarna naar beneden vallen en je een bepaald aantal punten geven. Op den duur wordt het steeds moeilijker om met de granaten raak te schieten, maar het is een grappig onderdeel om jezelf mee te vermaken tijdens het wachten op een nieuwe golf bloeddorstige zombies. Daarnaast zijn er tal van nieuwe toevoegingen aan de Exo Zombies in de Supremacy DLC.

  De omgeving mag dan modern ogen, de angstaanjagende zombie-ervaring blijft hetzelfde. Een klassieke Tweede Wereldoorlogsetting zou beter hebben gepast bij de Zombie mode, maar dat sluit niet goed aan bij het idee van Advanced Warfare. Aan de ene kant jammer, aan de andere kant kunnen we zeker niet klagen over het derde Exo Zombies-deel van Advanced Warfare.

  Exo Grapple Playlist

  Ook keert dit keer de Exo Grapple Playlist terug in de Supremacy DLC. Deze spelmode werd voor het eerst geïntroduceerd in de Ascendance DLC en stond garant voor nog meer chaos in Advanced Warfare. En dit is in de Supremacy DLC dan ook niet anders.

  De Exo Grapple Playlist laat je springen, vliegen en sliden door de multiplayer maps. De Exo Grapple mogelijkheid zal voor sommige spelers voor te veel chaos zorgen en de meeste spelers slaan dan ook door met de Boost and grapple modus, waardoor ze door de hele map heen vliegen en zich minder concentreren op serieuze gameplay.

  Call of Duty Advanced Warfare Supremacy DLC Review

  Eindconclusie van de Supremacy DLC Review

  De vier multiplayer maps in de Supremacy DLC hebben allen een uniek uiterlijk en dit maakt de Supremacy DLC dan ook een mooie toevoeging aan Call of Duty: Advanced Warfare. De map Skyrise is een aardige toevoeging voor echte Call of Duty-veteranen en zeker een reden om de DLC aan te schaffen. Ook de Exo Zombies en de Exo Grapple Playlist zijn sterke nieuwe onderdelen van Advanced Warfare.

  De Supremacy DLC is nu beschikbaar voor Xbox en zal over een maand ook beschikbaar zijn voor PlayStation en PC.

  8

  De plus- en minpunten

  • Mappen hebben een uniek uiterlijk
  • Map remake uit Modern Warfare 2
  • Uitbreiding heeft een toegevoegde waarde
  • Geeft een old school Call of Duty-gevoel
  • Niet geoptimaliseerd voor Exo Grapple Playlist

  Call of Duty: Advanced Warfare

  Verkijgbaar vanaf 4 november 2014

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2024 Alle rechten voorbehouden.