Top 10 beste Xbox 360 exclusives - Deze maken de console uniek

  De Xbox 360 heeft in de 11 jaar dat de console bestaat aardig wat titels op zijn naam staan die op geen andere console zijn uitgebracht. Deze top 10 beste Xbox 360 exclusives zorgden ervoor dat de Xbox 360 uniek was.

  10. Halo Wars

  Het leek een onmogelijke opgave, maar wat een goedwerkende game heeft ontwikkelaar Ensemble Studios ervan weten te maken. Halo Wars staat bekend als een van de eerste RTS-games voor op de console, en dat geheel in de stijl van hét icoon van de Xbox. Tijdens de singleplayer werd je de kneepjes van het strategie spel geleerd, volledig passend in de verhalen uit het Halo universum. Maar dit bleek al snel een voorbereiding te zijn op de vernieuwende multiplayer.

  De competitieve modus van Halo Wars was ronduit fantastisch. Basissen opbouwen en eenheden in elkaar zetten om vervolgens te tegenstander om zeep te helpen met Scarab Tanks. Ook kon je gebruik maken van sleutelfiguren uit de Halo reeks, die verdomd sterk waren. Halo Wars was een geval "makkelijk te spelen, moeilijk te meesteren" in hart en nieren en daarmee een van de beste Xbox 360 exclusives.

  9. Banjo-Kazooie: Nuts & Bolts

  Het duo bestaande uit beer Banjo en de rode vogel Kazooie stond garant voor een boeiend platform avontuur. De twee schitterden op de Xbox 360 waarbij je aan hun meest uitgebreide avontuur ooit bezig was.

  Het bouwen en gebruiken van voertuigen stond in deze game centraal, waarbij je creatieve geest meer dan eens naar boven komt. In Banjo-Kazooie: Nuts & Bolts moet je het opnemen tegen een de kwaadaardige heks door middel van de uitdagingen die je moet voltooien, wat op de Xbox 360 een leuke bezigheid was! Het terugkeren van het duo naar hun oude glorie zorgde ervoor dat deze titel echt tot de beste Xbox 360 exclusives behoorde.

  8. Viva Piñata

  Viva Piñata is een prachtige game die goed is voor de nodige uren relaxen. De game had meer diepgang dan je op het eerste oog zou verwachten. Het doel was om steeds nieuwe beesten te creëren, door anderen te laten verdwijnen en een paradijs te scheppen. De game ziet er dan wel enigszins kinderachtig uit, maar schijn bedriegt.

  Viva Piñata was een van die games die voor het jongere publiek bedoeld was, maar toch ook op een ouder publiek kon rekenen. Het spel had een wat verslavend karakter waarbij het behalen van uitdagingen altijd beloond werd. Een grote collectie aan snoepdieren stond garant voor plezier. Deze therapeutische game liet het aanbod van de Xbox 360 ook eens van een heel andere kant zien dan de andere games uit de top 10 beste Xbox 360 exclusives.

  7. The Witcher 2

  De huidige generatie consoles heeft The Witcher 3, maar de Xbox 360 heeft The Witcher 2! Geralt of Rivia had zijn badass outfit weer eens aangetrokken om op monsterjacht te gaan en daarnaast zijn eigen naam te zuiveren.

  Het vinden van de echte moordenaar van de koning was alleen geen peulenschil, maar gelukkig vormde het totaal geen straf met de beeldschone omgevingen en uitdagende opdrachten. PS3-bezitters misten door The Witcher 2 genoeg om naar een Xbox 360 over te stappen.

  6. Fable 2

  Het sluiten van de Lionhead Studios, de ontwikkelaar van de Fable franchise, is eeuwig zonde. Als je kijkt naar hoeveel plezier Fable 2 gebracht heeft op de Xbox 360, dan snak je eigenlijk alleen nog maar naar meer. Fable 2 was namelijk legendarisch op het gebied van veranderende landschappen. Kleine keuzes hadden grote gevolgen voor steden en de ontwikkeling hiervan, waardoor je meerdere keren het spel door moest spelen om het meeste mee te krijgen.

  Fable 2 vermaakte ten top. Het vechten werkte naar behoren en de minigames die de game bood, als je interactie met andere spelers zocht, waren leuk. Fable 2 was een van toegankelijkste RPG's om mee te beginnen en zal dat voor altijd ook blijven. De game is niet voor niets een van de beste Xbox 360 exclusives.

  5. Left 4 Dead 2

  In paniek tegen je teamgenoten schreeuwen terwijl je overspoeld wordt door hordes aan zombies. Een van de beste Xbox 360 exclusives, Left 4 Dead 2, bood een onbegrensde hoeveelheid aan plezier, waarbij het wegknallen van wandelende lijken je veel uren bezighielden. In co-op was het spel een grote chaos, waarbij menig gitaar en tuinkabouter in de game voorbij vloog. De Xbox 360 heeft ons een post-traumatische ervaring bezorgd met het geluid van die vreselijke witch.

  Left 4 Dead 2 kwam over als een arcade zombieslachter, waarbij je de ondoden nog nooit zo snel over je scherm heen hebt zien rennen. Elke campagne was zowel spannend als plezierig, waarbij je met het samenspelen met andere mensen de meeste lol kon beleven. Ook de multiplayer viel in goede aard, waarbij je de mogelijkheid kreeg om zelf als zombie te spelen.

  4. Alan Wake

  Alan Wake is een verhaal in een verhaal waarbij de schrijver in zijn eigen creatie zit. De game was een meesterwerk, waarbij de unieke gameplay het halve werk verzorgde. De beangstigende sfeer die altijd aanwezig was, zorgde voor kippenvel dat niet wegging totdat je de laatste zin had uitgelezen. Alan Wake is de nummer vier in de top 10 beste Xbox 360 exclusives, en terecht!

  In Alan Wake zal je de mysterieuze verdwijning van jouw vrouw moeten zien op te lossen, maar hierbij kom je vast te zitten in je eigen horrorverhaal. Unieke gameplay zorgde ervoor dat je door middel van je zaklamp tegen een soort zombies moest vechten, die geen mededogen voor Alan hadden. De duisternis ging door dit spel een heel nieuwe betekenis krijgen, waarbij elk object gevaarlijk kan zijn. Wij kijken al erg uit naar een mogelijk vervolg.

  3. Forza Motorsport 4

  Brandend rubber vergezeld met snoeiharde soundtracks die overstemd werden door het geluid van de uitlaat. Forza Motorsports 3 was de hemel voor elke auto liefhebber die zelf geen Bugatti in de garage had staan. De racegame had de meest realistische modellen tot die ooit een waren uitgebracht, waarbij een kleine miscalculatie jouw bak al veranderde in een hoop schroot.

  Forz Motorsport 4 was een mix tussen een pittige racesimulator en een racegame als Need for Speed, waarbij de opties genoeg overtuiging boden om de game wel serieus te nemen. Je kon het spel zo lastig mogelijk maken al je zelf voor ogen had. Het mooiste was waarschijnlijk nog wel dat elke auto een andere wegligging met zich mee bracht, waardor een vrij lineair genre toch nog diepgang meekreeg.

  Forza Motorsport 4 behoort absoluut tot de top 10 beste Xbox 360 exclusives, want deze titel heeft het race-genre eigenhandig vormgegeven.

  2. Gears of War 3

  Kan jij je nog een Xbox 360 voorstellen zonder Gears of War? Wij hebben de franchise al benoemd in de top 10 beste Xbox 360 games, want Gears of War is een van de gameseries waarvoor je de Microsoft console in huis haalt. Het iconische ronkende geluid, gevolgd met een bruut kettingzaag gevecht, roepen mooie herinneringen op. Vooral Gears of War 3 wist hier goed aan te voldoen.

  Gears of War 3 geeft antwoorden op veel vragen, biedt een hoop boss fights en heeft waarschijnlijk de meest verslavende multiplayer van de Gears franchise. In co-op golven aan vijanden afslaan in Horde 2.0, heeft menig speler weten te vermaken. Daarnaast werkte Gears of War 3 zeer natuurlijk, waardoor het rennen van dekking naar dekking goed aanvoelde. Het niveau van Gears of War 3 zorgt ervoor dat de game bijna de nummer toppositie van beste Xbox 360 exclusives heet gekregen.

  1. Halo 3

  Er kan er maar eentje zijn die de andere games allemaal overstemt! Het zal waarschijnlijk niet als een verrassing komen dat Halo 3 op de allerhoogste plaats in de top 10 beste Xbox 360 exclusives staat, maar dat was ook te verwachten aangezien geen enkele andere game zo toonaangevend voor de console is geweest. Het derde deel van Master Chief is een opeenstapeling van epische momenten.

  De campaign duurde voor een shooter aan de lange kant, waarvan elke seconde je verder het Halo universumin trok. Het voor het eerst bespelen van Master Chief op de Xbox 360 voelde voor velen als thuiskomen van een lange vakantie, het was vertrouwd maar ook vernieuwend genoeg om de plasma geweren op te pakken en de ruimtewezens weer naar huis te sturen. Het afsluiten van de oorlog met de Covenant was een epische ervaring.

  Naast het verhaal draaide de game om de multiplayer. Er valt stellig te zeggen dat Halo 3 een van de beste multiplayer games was voor de Xbox 360 en misschien ook wel daarbuiten. De spectaculaire actie liep vloeiend samen met het hoge tempo waarin de game gespeeld werd, met hier en daar een reus van een tank waarmee je de strijd in kon rollen. Met de actieve community en de uitgebreide Forge modus leek het erop dat de game niet snel meer van de troon gestoten zou worden, en dit bleek geheel waar te zijn.

  Dit waren onze top 10 beste Xbox 360 exclusives. De console wordt na 11 jaar trouwe dienst niet meer geproduceerd, maar wij zullen nooit vergeten wat een toffe games het platform met zich meegebracht heeft. Ben je op zoek naar meer toffe Xbox 360 games? Neem dan ons andere overzicht met multiplatform games eens door.

  Gears of War 3

  Verkijgbaar vanaf 20 september 2011

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.