Batgirl A Matter of Family Review - Arkham Knight DLC

  In de eerste DLC voor Batman Arkham Knight speelt Barbara Gordon, oftewel Batgirl, de hoofdrol. Samen met Robin moet ze haar vader redden van de Joker. Hoe ze dat doet, lees je in onze Batgirl A Matter of Family review.

  Het verhaal van A Matter of Family speelt zich af vóór de gebeurtenissen in Batman Arkham Asylum. Barbara Gordo (ingesproken door Ashley Greene) is nog niet verlamd en bestrijdt als Batgirl de misdaad in Gotham City, aan de zijde van Batman. Deze is alleen nergens te bekennen: Batgirl en Robin zijn in dit avontuur op zichzelf aangewezen.

  De Joker heeft namelijk politiecommissaris Jim Gordon, Batgirls vader, ontvoerd en dreigt hem te doden als Batman opduikt. Samen met Tim Drake moet Barbara haar vader redden uit een oud pretpark, gebouwd op een verlaten olieboorplatform. Dat levert meteen al een spectaculaire opening op, wanneer je als Batgirl het platform infiltreert.

  Batgirl A Matter of Family Review

  Girl power

  Het idee van Warner Bros. Games, dat A Matter of Family heeft ontwikkeld, was dat Batgirl fysiek minder imposant is dan Batman zelf, maar dat dit gecompenseerd wordt door haar hackvaardigheden (hierover later meer). Dat is niet af te zien aan de gameplay: net als Batman kan Batgirl met gemak hordes vijanden neerslaan.

  De freeflow-vaardigheden waar de Arkham-games bekend om staan, zien we namelijk ook terug bij Barbara. Batgirl schiet probleemloos van de ene naar de andere kant van het strijdtoneel, kan counters inzetten en gebruikmaken van bekende gadgets, zoals de Batclaw en uiteraard de iconische Batarangs.

  Wel jammer is dat de ontgrendelde vaardigheden uit Arkham Knight niet te gebruiken zijn in de DLC. Zo kun je in de verhaalmodus de mogelijkheid aanschaffen om speciale combomanoeuvres uit te voeren wanneer je combometer op 5 komt. Dit is niet mogelijk in A Matter of Family; hier moet je de meter op 8 krijgen om deze aanvallen te gebruiken.

  Batgirl A Matter of Family Review

  Hacken als wapen

  Batgirl kan in gebieden met gewapende vijanden niet gebruikmaken van fear takedowns, maar kan wel iets vergelijkbaars doen. Zoals eerder gezegd, is Batgirl namelijk een zeer getalenteerde hacker: met een apparaatje kan ze verschillende machines manipuleren om haar vijanden kwetsbaarder te maken.

  Door de handlangers van de Joker op die manier te laten schrikken, kunnen ze met één klap worden uitgeschakeld. Batgirl kan de functie van machines die ze hackt veranderen: door een apparaat eerst de aandacht te laten trekken van meerdere handlangers en deze vervolgens te laten schrikken, kan Barbara snel grote groepen vijanden uitdunnen.

  Daarnaast is Batgirl ook in staat om de verlichting van bepaalde kamers te hacken en tijdelijk uit te zetten, zodat iedereen wordt verblind. Met haar Detective Vision kan ze vervolgens schurken opsporen en zonder problemen benaderen. Het helpt dus om goed te kijken welke hackmogelijkheden er in een ruimte zijn.

  Batgirl A Matter of Family Review

  Twee kunnen meer dan één

  Batgirls talenten als hacker komen ook goed van pas wanneer ze samen met Robin bommen onschadelijk moet maken, die door de Joker door het pretpark zijn verspreid. Het geeft de DLC een prima excuus om de dual play-functies van Arkham Knight te benutten: door samen te werken, kunnen Batgirl en Robin sneller vijanden verslaan.

  Dit komt ook terug in het laatste eindbaasgevecht tegen de Joker en Harley Quinn: onze helden kunnen dit duo alleen verslaan door hun krachten te bundelen. Deze laatste confrontatie speelt lekker weg, al is het jammer dat dit gevecht al vrij snel plaatsvindt: na iets meer dan een uur heb je de DLC uitgespeeld.

  A Matter of Family heeft, na het verslaan van de Joker en Harley, weinig herspeelwaarde meer. De DLC is vooral een uitbreiding van het Arkham-universum, waarin je meer te weten komt over Barbara Gordon voordat ze Oracle werd. Niet dat dat erg is: de gameplay is sterk als vanouds en de verhaalsetting is perfect gekozen.

  Batgirl A Matter of Family Review

  Batgirl A Matter of Family review – Batgirl is een badass

  Batgirl A Matter of Family is een interessante blik op een van de belangrijkste personages uit de Arkham-games, die tot dusver vooral achter de schermen werkte. Daarom is het fijn om te zien hoe badass Batgirl is: haar vechtkunsten en vastberaden karakter doen niet onder voor de Dark Knight zelf.

  De DLC is alleen wel aan de korte kant en laat je ontgrendelde upgrades uit Arkham Knight niet gebruiken. Desondanks is A Matter of Family een sterke uitbreiding geworden, vooral dankzij het verhaal, de setting en de verschillende hackmethodes. Voor fans van de Batman Arkham-games is dit dan ook een absolute must.

  Batgirl A Matter of Family is gratis te downloaden voor Season Pass-bezitters. De DLC is ook los verkrijgbaar en kost dan 6,99 euro.

  8

  De plus- en minpunten

  • Interessant hoofdpersonage
  • Toepasselijke setting
  • Hacken voegt strategisch element toe
  • Behoorlijk kort
  • Geen upgrades uit de verhaalmodus

  Batman: Arkham Knight

  Verkijgbaar vanaf 23 june 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.