Baas in Eigen Bos 4 Review (Blu-ray) - Vooral leuk voor de kleintjes

  Het is alweer even geleden dat we Baas in Eigen Bos 3 mochten bewonderen. Maar eindelijk zijn Elliot en Boog weer terug in een gloednieuw avontuur! Dit keer is niet alleen een jager in het bos, maar ook een weerwolf! Lees er alles over in de Baas in Eigen Bos 4 Review.

  Het is al een tijdje rustig in het Timberline bos. Elliot en Boog kunnen er, net als de andere dieren wel van genieten. Maar net als de twee op een kampeertripje willen gaan, weet Elliot een huiveringwekkend verhaal te vertellen. Er schijnt namelijk een weerwolf in het bos te wonen!

  Baas in Eigen Bos 4 Review

  Jager Shaw is terug!

  Ieder dier dat het verhaal hoort doet het af als onzin, behalve Boog. Hij is behoorlijk onder de indruk van het verhaal en gelooft ieder woord. Logisch ook dat hij met de staart tussen de benen wegvlucht en de kampeertrip afzegt. Uiteindelijk krijgen de dieren hem toch (met wat moeite) mee.

  Maar zoals altijd krijgt het duo het weer flink te verduren op hun avontuur. Zeker als voormalig jager Shaw weer opduikt en het jachtseizoen opent op de bosbewoners. In een poging de jager voor eens en voor altijd te verjagen moeten de dieren op zoek naar de weerwolf, maar daarvoor moeten ze hun angsten aan de kant zetten.

  Natuurlijk levert het nieuwe avontuur van Elliot (William Townsend) en Boog (Donny Lucas) weer de nodige hilarische taferelen op. Je krijgt wee de nodige grappige gebeurtenissen voorgeschoteld zoals Boog die de konijnen weer volop als snotlap en stressbal gebruikt, een hond die van schrik een ei legt en natuurlijk weer de nodige poep en scheetgrappen.

  Baas in Eigen Bos 4 Review

  Nog grappig genoeg, maar met wat enge momenten

  Maar het is in dit vierde deel van de Baas in Eigen Bos reeks wel allemaal wat minder grappig. De echte lollige momenten maken wat meer plaats voor flauwe humor dus als oudere kijker zul je daar zeker wat minder van genieten. Maar de film is dan ook echt gericht op een jongere publiek. Helaas bevat de film daadoor sommige grappen die net wat te ingewikkeld zijn.

  De grappen zijn niet allemaal even duidelijk op die momenten of gaan simpelweg te snel. Het niveau van Inside Out wordt nooit gehaald en de balans uit The Nut Job heeft deze film ook niet. Maar gelukkig valt er toch genoeg lol te beleven aan de ronduit grappige manier waarop de karakters in het bos zich gedragen, zonder dat er een grap mee bedoeld wordt. Vooral Mr. Weeney, de waakteckel uit het eerste deel die nu ook mee is, komt soms echt fantastisch over.

  Hoe serieus dit karakter is over zijn rol, schetst hem juist hilarisch af tegen de rest. Maar laten we niet vergeten dat het een eng verhaal is wat er verteld wordt. Boog en Elliot gaan tenslotte op zoek naar een weerwolf. En dat levert voor de kids genoeg spannende en misschien wat enge momenten op. Het duo komt in een bijvoorbeeld in een behoorlijk eng deel van het bos terecht en loopt ook het nodige gespuis tegen het lijf.

  Baas in Eigen Bos 4 Review

  Prima vertolkt

  Al met al blijft het enge gedeelte van Baas in Eigen Bos 4 binnen de perken met het enge gedeelte van de anderhalf uur durende film, at vooral te danken is aan de hilarische manier van animeren. Daarbij zijn de stemmen in zowel de Engelse vertolking als de Vlaamse vertolking van de film erg goed verzorgd.

  En daarbij heeft de film ook nog eens de nodige extra’s op de Blu-ray meegekregen. Er zijn bloopers, waar je later nog even hard om kunt lachen. Natuurlijk zijn dit geen echte bloopers, maar meer grappen die op het laatste moment toch niet in de film pasten. Daarbij wordt Mr. Weeney, de waakteckel, ook in de spotlight gezet in een eigen feature van ongeveer 4 minuten.

  De film kent ook een supersnelle samenvatting. Die is vast aanwezig voor mensen die de film willen zien maar geen tijd hebben, maar verder is het eigenlijk een zinloze (en niet grappige) toevoeging op de disc. Voor de ouderen is er audiocommentaar op de disc aanwezig, evenals het profiel van regisseur David Feiss. Gezien de film echt op de kinderen gericht is, zijn eigenlijk ook dit niet echt zinnige toevoegingen op de disc.

  Als laatste bevat de disc de Scaredy Pants feature die meer in gaat op de enge momenten in de film en legt kinderen uit dat iedereen wel eens bang is en dat er niks is om bang voor te zijn. Hierin zie je eigenlijk alleen maar momenten die ook al in de film zaten, maar voor de kids is het een prima toevoeging.

  Baas in Eigen Bos 4 Review

  Vooral leuk voor de kinderen

  Baas in Eigen Bos 4 is, net als voorgaande delen, erg leuk voor de kleineren onder ons. De film is grappig geanimeerd en bevat genoeg leuke elementen, al zitten er soms wat engere stukjes in en zijn sommige grappen wat te lastig voor de kids.

  Helaas zul je als oudere kijker juist vanwege de flauwe humor wat minder van de film genieten. Na een half uur poepgrappen heb je het wel gezien, maar dan moet je nog een uur. De extra’s op de Blu-ray zijn ook leuk om eens te zien en eigenlijk kun je dus niet echt missen met deze film voor de kinds. Als ouder kun je beter iets anders gaan doen.

  7.5

  De plus- en minpunten

  • Animaties zijn al grappig van zichzelf
  • Behoorlijk vermakelijk voor de kinderen
  • Leuke extra's
  • Humor soms echt te flauw...
  • ...maar soms ook te lastig voor kids
  • Langdradig voor volwassenen

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.