De tofste easter eggs volgens de XGN redactie

Article
maandag, 28 maart 2016 om 10:43
xgn google image
Met Pasen is het een leuke bezigheid voor de kinderen om verstopte eieren te zoeken. Wij gamers zijn daar natuurlijk al het hele jaar in getraind door het constant zoeken naar easter eggs in games. Speciaal voor Pasen zijn we met een mandje over de redactie gelopen en hebben de tofste easter eggs volgens de XGN redactie verzameld!
Deze dagen is het weer zover: de paashaas komt weer langs. Tijd dus om jezelf weer vol te vreten in het bijzijn van je naasten. En je kunt natuurlijk ook vaak paaseitjes zoeken in de tuin. Of op je kamer in de vetste games op zoek gaan naar de tofste easter eggs. Zoals die uit The Division. Wij hebben de redactie gevraagd naar de tofste easter eggs in een game. Lees verder voor het resultaat!
De tofste easter eggs ooit

De tofste easter eggs volgens Koen

Easter Eggs in games zijn geweldig. Voor mij is het vaak een teken dat ontwikkelaars tijdens de ontwikkeling van een game lol hebben gehad. Eén van mijn meest favoriete easter eggs is dan toch wel de Snake Coded Call uit Super Smash Bros. Brawl voor de Wii.
Door Snake een paar achter elkaar te laten taunten op de stage Shadow Moses Island ontvangt hij een signaal. Vervolgens bespreekt hij met ''Colonel'' Roy Cambell, Mei Ling of Otacon zijn tegenstander. Dit gebeurt in een Codec Call in de stijl van Metal Gear Solid.
Het is grappig om te zien hoe Snake en andere bekende Metal Gear Solid personages praten over bekende en minder bekende Nintendo personages. Zo is Kirby uiteraard erg schattig maar ook gevaarlijk, Meta Knight nogal narcistisch omdat de voorkant van z'n schip op zijn masker lijkt en wordt Luigi volgens Snake onterecht behandeld.
Super Smash Bros. voor Wii U had ook weer zo'n zelfde soort easter egg maar dan met Kid Icarus Uprising. Ook daar zaten een aantal mooie referenties tussen, maar beter dan Snake die ingelicht wordt over Nintendo personages wordt het niet als je het mij vraagt.
88461

Rox

De tofste? Het Mario leven in Borderlands: The Pre-sequel! Wat daar gebeurde was compleet gestoord. Alles was geel, alles was in Mario stijl met munten en buizen etcetera. Knotsgek! Sowieso ben ik een groot Borderlands fan en ben ik met Mario opgegroeid, fantastisch. Hé, en de kleur geel past best bij Pasen, toch?
De tofste easter eggs ooit

Matthijs

De geest in GTA V die 's nachts alleen op een bepaalde tijd verschijnt... toen ik deze voor het eerst bij toeval tegenkwam schrok ik helemaal kapot. Heel tof dat Rockstar een hele lore achter de geest heeft bedacht, tot in-game websites met conspiracy-theories aan toe over wie de moord op de vrouwelijke fantoom in kwestie heeft kunnen begaan.
88462

Richard

In Doom II heb je in het laatste level, Icon of Sin, de soort eindbaas puzzel. Weet je het op de juiste manier te spelen (platformen naar beneden en naar boven terwijl er allerlei gespuis op je aan het schieten is) en dan door een normaal-uitziende muur te rennen kom je de echte eindbaas tegen: John Romero himself. Dat is voor mij toch echt de vetste easter egg aller tijden.
De tofste easter eggs ooit

Rick

Dat moeten toch wel de Dark Souls easter eggs zijn in de DLC Tiny Tina's Assualt on Dragon's Keep voor Borderlands 2. In de DLC zitten meerdere verwijzingen naar From Software's genadeloze titel; een spook dat pas te voorschijn komt als je een vuur aansteekt, waarna de beste man schreeuwt dat hij al 80 keer is vermoord.
De mooiste is echter verstopt achter een giftig meer, waar de mogelijkheid op doodgaan bestaat. Maar als je een eilandje haalt achter dat meer, dan zul je een ridder zien zitten naast een bonfire die diep zucht. En dat deed ik ook vaak genoeg met Dark Souls. Waarschijnlijk zal dit trouwens ook zo zijn met Dark Souls 3.

Jeroen

Ik ben zelf altijd dol op easter eggs die alleen op bepaalde momenten werken. Hierdoor is de kans dat je ze vindt nog kleiner. Om even een goed voorbeeld te pakken: in Grand Theft Auto V hebben de ontwikkelaars stiekem het einde van de speelfilm Thelma & Louise geplakt.
De dames uit de film willen de gevangenis niet in dus besluiten van een klif af te rijden (Oops einde van de film spoiled!). De scène zit in GTA V, maar is alleen zichtbaar wanneer je om 19:00 in de buurt bent en niet te dichtbij. Dat kan het spawnen van de scène voorkomen. Gelukkig kun je het ook gewoon in deze video bekijken en jezelf de moeite besparen.
De tofste easter eggs ooit

Jimmy

De tofste easter eggs die je zult vinden komen voor in Dying Light. Het is namelijk mogelijk om in Mario stijl door zo'n groene pijp in de wereld van de Italiaanse loodgieter terecht te komen. Mocht dit nog niet genoeg zijn, is er ook een uitgebreide Plants VS. Zombies referentie te vinden. Hierbij word je geteleporteerd naar een afgesloten tuin waarbij je planten moet verdedigen tegen een groot aantal ondoden!

Populair Nieuws