Assassin's Creed Origins Hidden Ones Review - Terug naar Egypte

  Aan het einde van oktober werden we aangenaam verrast door Assassin’s Creed Origins. Ubisoft heeft veel aan de formule gesleuteld en daarmee een dijk van een game neergezet. Nu is het tijd voor de eerste grote DLC. Of die van dezelfde kwaliteit is kun je lezen in onze Assassin’s Creed Origins Hidden Ones review.

  In de Hidden Ones DLC van Assassin’s Creed Origins reizen we af naar de Sinai regio, gelegen aan de Rode Zee. Het is ondertussen vier jaar later en de Assassin’s Orde – de Hidden Ones – is begonnen om elke vorm van onderdrukking te stoppen. Dat wil alleen niet goed lukken in de Sinai regio, waar de Romeinen met harde hand regeren en de lokale bevolking op meerdere manieren uitbuit en onderdrukt. Tijd dus voor Bayek om hoogstpersoonlijk orde op zaken te stellen en de hoogste officieren een kopje kleiner te maken.

  Het verhaal van de Assassin’s Creed Origins Hidden Ones DLC lijkt aan het begin vrij oppervlakkig, maar krijgt naarmate het verhaal vordert steeds meer diepgang. Je merkt met name aan Bayek dat hij af en toe nogal twijfels heeft over de toekomst van de Hidden Ones en hoe hij andere mensen achter zijn visie krijgt. Bayek was al een uitblinker in de hoofdgame en wat ons betreft misschien wel de beste Assassin tot nu toe, en met zijn optreden in de eerste DLC bevestigt hij dat nogmaals.

  Assassin's Creed Origins Hidden Ones review

  Minder variatie dan gehoopt

  Op het gebied van gameplay is er niet veel veranderd. In de hoofdmissies houd je je voornamelijk bezig met de Romeinse oppressie in de regio, maar hoewel de Italiaanse veroveraars er visueel anders uitzien verschillen ze qua vijanden niet van hun Egyptische tegenhangers. Daar hadden wij graag wat meer variatie ingezien, want met een nieuwe factie aan vijanden had Ubisoft zeker iets origineels kunnen doen, zoals het toepassen van Romeinse tactieken in gevechten.

  In de nieuwe zijmissies kan er zoals gewoonlijk van alles en nog wat gebeuren. We zijn weer een aantal bizarre personages tegengekomen die ons vervolgens op de meest krankzinnige missies uit sturen die je nog lang zullen bijblijven. We gaan niks spoilen, maar hopelijk ben je een fan van kamelen.

  In de DLC wordt daarnaast ook weer waarde gegeven aan je verzamelde materialen, want elk onderdeel krijgt er een paar upgrade levels bij, waar je flink wat voor moet inleveren. Dat betekent ook dat er weer gezocht moet worden naar de beruchte Carbon Crystals, die deze keer gelukkig wat minder zeldzaam zijn. Bovendien is het maximale level verhoogd naar 45, waardoor je iets meer vaardigheden kan vrijspelen.

  Assassin's Creed Origins Hidden Ones review

  Twee uitblinkers in de regio

  Hoewel het gebrek aan variatie in vijanden ons een beetje tegenvalt, is er één ander aspect aan Assassin’s Creed Origins Hidden Ones dat ons nog meer teleurstelt en dat is de Sinai regio zelf. We hebben de wereld in de hoofdgame geprezen om zijn schoonheid en de vele, vele prachtige gebieden die de wereld rijk is, maar de Sinai is daar tegenover gezet een beetje saai. Het gebied bestaat voornamelijk uit kale bergen en steengroeves met veel verticale verschillen en amper architecturale wondertjes.

  Gelukkig zijn er daar twee uitzonderingen op en die springen dan ook meteen in het oog als je erlangs loopt, rent of rijdt. De eerste toeristische attractie is de Walls of the Ruler, een enorm fort gelegen aan een bergwand, met als enige ingang een smalle brug met aan weerszijden een ravijn. Het fort overnemen is geen simpele taak en je kan ook met recht concluderen dat de sterkste partij in de regio dit gevaarte in handen heeft.

  Het andere pareltje is gelegen in het noordwesten van de regio en is een gigantische klok. Ten minste, de manier waarop de oude Egyptenaren de tijd konden aangeven: een zonnewijzer. De Arsinoe Sundial is een enorme obelisk met wijzers, waarop de tijd van de dag wordt aangegeven. Niet alleen een indrukwekkend bouwwerk, maar ook een perfect manier om van bovenaf de regio te bekijken.

  Assassin's Creed Origins Hidden Ones review

  Assassin’s Creed Origins Hidden Ones Review – Meer van hetzelfde

  De vraag of je de Assassin’s Creed Origins Hidden Ones DLC moet aanschaffen komt voornamelijk neer op de vraag of je van Assassin’s Creed Origins hebt genoten en graag het verhaal verder wilt spelen. Er is immers weinig veranderd ten opzichte van de hoofdgame en met een verhaal van negen tot tien uur haal je genoeg waarde uit de aankoopprijs van tien euro. Wij zijn in ieder geval benieuwd naar de tweede DLC, The Curse of the Pharaohs, die in maart het daglicht zal zien.

  8

  De plus- en minpunten

  • Interessant verhaal
  • Maximale level en upgrades verhoogd
  • Leuke personages en sidequests
  • Twee prachtige bouwwerken...
  • ...maar voor de rest valt de Sinai regio tegen
  • Geen nieuwe variatie in vijanden

  Assassin's Creed Origins

  Verkijgbaar vanaf 27 october 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.