De top 7 beste Assassin's Creed Odyssey skills die je helpen in de strijd

  Assassins's Creed Odyssey laat je rondreizen door het aloude Griekenland als een ware huurling. De strijd tegen de Spartanen en Atheense soldaten is niet makkelijk, dus wat hulp bij het kiezen van je uitrusting is niet verkeerd. Deze skills in Assassin's Creed Odyssey zorgen ervoor dat je elke tegenstander om genade laat smeken!

  7. Second Wind

  Eén van de beste skills die je kunt vrijspelen in Assassin's Creed Odyssey is Second Wind. De skill is terug te vinden in de Warrior skill tree en wordt vrijgespeeld zodra je level vijf bereikt. Wat deze vaardigheid doet, is het oplappen van 25 procent van je totale levensbalk. Als je dus een keer een flinke tik ontvangt van een sterkere vijand, dan kun je zonder aarzelen weer terug op volle kracht komen.

  Upgrade je de skill nog verder, dan wordt de hoeveelheid levenspunten die je terugkrijgt alleen maar groter. Second Wind zal je tijdens je avonturen in het oude Griekenland dan ook meer dan eens redden van de dood. Dat scheelt niet alleen een hoop wachttijd, maar zorgt er ook voor dat je een betere kans maakt tegen vijanden die net een wat hoger level hebben dan jij of net een kopje groter. Wie niet sterk is, moet slim zijn. Toch?

  6. Bull Rush

  Een wat meer aanvallend geörienteerde skill is Bull Rush. Met deze vaardigheid kun je zonder pardon als een stier op je vijand afstuiven en ze op de grond werpen. Je bent niet alleen tijdelijk immuun voor vijandelijke aanvallen, maar je brengt je vijand ook nog eens uit balans. Zodoende kun je na het uitvoeren van Bull Rush nog wat extra klappen uitdelen.

  Bull Rush is uitermate geschikt om in te zetten tegen de wat grotere vijanden of tegenstanders met schilden. Zij hebben veelal een sterke verdediging die je dankzij deze vaardigheid zonder pardon kunt uitschakelen. Een heerlijke skill dus voor de aanvallende spelers.

  5. Sixth Sense

  Naast aanvallende vaardigheden zijn er ook genoeg skills binnen Assassin's Creed Odyssey die speciaal voor de sluipers zijn toegevoegd. Eén van die skills is Sixth Sense. Met deze vaardigheid wordt de tijd even vertraagd op het moment dat jij tijdens het sluipen wordt gespot door een vijandelijke soldaat.

  Dat korte moment slow-motion actie geeft je de mogelijkheid om een paar snelle pijlschoten in de borstkas van je vijand te plaatsen. Bovendien dienen die pijlen ook nog een bult extra schade toe. Het is een mogelijkheid om je spotter ongezien van het leven te beroven, om vervolgens rustig verder te gaan met waar je mee bezig was.

  4. Revelation

  Ben je toch aan het sluipen, denk dan ook aan de Revelation skill. Deze vaardigheid geeft je de mogelijkheid om de omgeving om je heen te scannen naar vijanden of waardevolle voorwerpen. Die worden ook meteen met een markeringsteken aangegeven, zodat je precies weet waar alles zich bevindt.

  Een ideaal hulpmiddel als je dwars door een vijandelijke basis sluipt en op zoek bent naar belangrijke documenten of moet weten waar die ene boogschutter verstopt zit. Revelation laat goed zien dat ook passieve skills enorm waardevol kunnen zijn om te overleven in de wereld van Assassin's Creed Odyssey.

  3. Weapons Master/Gear Master

  De volgende skill vraagt niet zoveel van jouw kunsten als krijger, maar is wel enorm handig tijdens de vele gevechten die je hebt in de game. Weapons Master geeft jouw wapens namelijk net even dat extra beetje kracht die nodig is om de vijand om te leggen. Afhankelijk van het level hoe de vaardigheid is geüpgraded, wordt de schade die jij bij vijanden toedient met een bepaald percentage verhoogd.

  Super handig natuurlijk en die bonus werkt bovendien te allen tijde. Je hoeft dus geen bepaalde combo te halen of punten in te zetten. Gear Master is vergelijkbaar met Weapons Master, maar geeft je een bepaald percentage aan extra bescherming tegen schade. De combi van deze twee vaardigheden maakt je een dodelijke krijger die niet zomaar klein te krijgen is.

  2. Shield Breaker

  Wederom één van de skills in Assassin's Creed Odyssey die aanvallen hoog in het vaandel heeft en met goede reden. In de game kun je zelf niet rondrennen met een schild om je te verdedigen, dus waarom zou een tegenstander dat wel mogen? Met Shield Breaker ruk je zonder pardon het schild van je vijand uit zijn handen, om het gevecht zo een stuk eerlijker te maken.

  De top van je mes bereikt de keel van je tegenstander een stuk sneller als er niet langer een stuk metaal in de weg zit. Met Shield Breaker maak je het jezelf een stuk makkelijker en daarom is de skill zeker het vrijspelen waard.

  1. Call to Arms

  De laatste skill die je goed kunt inzetten in Assassin's Creed Odyssey is Call to Arms. Deze vaardigheid geeft je de mogelijkheid om een van je luitenants in te zetten in de strijd. Het maken van vrienden in de game is een belangrijk onderdeel binnen de gameplay van Odyssey en waarom zou je de hulp van diezelfde vrienden dan ook niet meteen optimaal benutten?

  Samen sta je sterk luidt het gezegde en in het geval van Assassin's Creed Odyssey is dat zeker het geval. Een gevecht tegen een veel sterkere vijand kan opeens een stuk beter te doen zijn, omdat jouw kompaan flink met zijn zwaard aan het inhakken is. Waarom werken als het ook voor je gedaan kan worden.

  Welke skills gebruik jij in Assassin's Creed Odyssey?

  Dit zijn wat ons betreft de vaardigheden die jij zeker in het oog moet houden tijdens het levelen van jouw karakters. Maar naast de bovengenoemde selectie zijn er natuurlijk tal van andere skills die je eveneens kunt inzetten tijdens jouw avonturen in Griekenland. Welke skills ga jij het meest gebruiken in Assassin's Creed Odyssey? Laat het hieronder weten in de reacties!

  In de review lees je nog veel over al het moois dat je kunt beleven in de wereld van Assassin's Creed Odyssey. Of kom meer te weten over de hoofdrolspelers van de nieuwste Assassin's Creed in de special over Kassandra en Alexios.

  Assassin's Creed Odyssey

  Verkijgbaar vanaf 5 october 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.