AOC U3477PQU Review - Een top scherm voor extra ruimte

  Heb je te weinig ruimte op je scherm of ben je op zoek naar de ultieme bioscoopervaring? Dan hoef je met de AOC U3477PQU niet verder te zoeken, want deze monitor biedt alles wat je nodig hebt voor de echte professional.

  De nieuwe monitor van AOC is een 34-inch 21:9 monitor en is voor de professional of thuisgebruiker erg handig. De monitor heeft een resolutie 3440 x 1440. Want waarom zou je twee monitoren nemen terwijl het ook gewoon op één scherm kan.

  Display port op AOC U3477PQU biedt een hogere Hertz

  De AOC U3477PQU heeft vier verschillende aansluitingen: een D-SUB, DVI-D, Display Port en een HDMI-aansluiting. Je kunt dus zelf kiezen welke aansluiting je neemt en de HDMI is dan ook de aansluiting die veel gebruikt wordt. Naast deze video-aansluitingen beschikt de AOC U3477PQU ook nog over een tweede HDMI waarop een extra PC op ander apparaat kan worden aangesloten.

  Helaas is die samen met de DVI-D niet de snelste, want ze gebruiken met de resolutie 3440 x 1440 30 Hertz, terwijl de display poort op 60 Hertz draait. Als je wil gamen met 60 Hertz op de HDMI moet je de resolutie lager zetten. Naast deze video-aansluitingen zitten er ook nog twee maal USB 2, twee maal USB 3, een audio output en MHL in.

  AOC U3477PQU

  Het scherm is makkelijk te verstellen

  De AOC U3477PQU heeft een speciale standaard en is makkelijk te verstellen. Hij maakt gebruik van een 5/24 Tilt standaard die130 mm versteld kan worden tussen de laagste en de hoogste stand. Je kan hem dus vrij laag zetten maar ook aardig hoog. De standaard is hoger dan andere monitors van AOC waarvan wij eerder een review hebben geschreven.

  De AOC U3477PQU is samen met de standaard makkelijk in elkaar te zetten en het kost verder geen extra inspanning. Je hoeft geen losse schroeven te gebruiken, want voor de standaard heb je alleen de ingebouwde schroef nodig. Door middel van een VESA 100mm beugel is hij ook op een andere steun te monteren of aan de muur te hangen

  Ideaal voor films

  Films kijken op de AOC U3477PQU is echt een ervaring op zich, want de monitor beschikt maar liefst over 1,07 miljard kleuren. Die lelijke oplichtende zwarte balken die je vaak onder en boven aan het beeld ziet terugkomen heb je hier niet. Doordat het scherm een echt filmformaat van 21:9 heeft past het kader precies. Dit voorkomt onnodige balken en maakt de ervaring een stuk beter, maar let wel op dat het scherm veel reflectie heeft. Zorg er dus voor dat je geen raam achter je hebt.

  Voor een computer monitor is de AOC U3477PQU een aardig groot en breed scherm. Het is zeker een must om op deze manier je films te bekijken en er zit zelfs nog een 7 watt ingebouwde speaker in voor als je geen koptelefoon of boxen hebt. Als extra heeft het scherm de mogelijk om bijvoorbeeld met een vriend(in) te chatten en een film tegelijk te kijken met de picture in picture-functie.

  AOC U3477PQU

  Voor gaming erg gaaf maar...

  Aangezien wij een website op het gebied van games en entertainment zijn, wilden wij ook wel eens weten hoe een game speeld op de AOC U3477PQU. Door het grote formaat scherm heb je onder andere bij racegames veel meer het gevoel dat je snelheid maakt. Omdat het scherm wat breder is dan normaal zit je er ook wat dichter op en schermen de zijkanten je zicht een stukje af van de echte wereld.

  Bij een strategisch spel als een RTS heb je meer ruimte, waardoor je minder door de kaart hoeft te scrollen en kun je jezelf beter focussen op het gevecht, omdat je gewoon meer ruimte hebt voor actie. Helaas ondersteunt niet elke game deze hoge resolutie, en krijg je dus soms links en rechts zwarte balken.

  Naast dat er lekker games kunnen worden gespeeld op deze monitor, hebben we wel een minpuntje. De AOC U3477PQU heeft een reactietijd van 5ms GTG en dat is voor games aan de hoge kant. Je hebt daardoor af en toe het gevoel dat je vertraging hebt met de game die je aan het spelen bent. Dat is niet per se een slecht punt maar kan wel ten nadele zijn van je speel-ervaring.

  Open meer programma's tegelijk

  Door het grote scherm van de AOC U3477PQU heb je de mogelijkheid om meerdere programma's open te zetten. Je kunt het formaat van je open schermen aanpassen en meerdere dingen tegelijk open zetten in één oogopslag.

  Dat kan erg handig zijn als je bijvoorbeeld in Microsoft Word iets aan het typen bent en je direct daarnaast de informatie hebt staan die je gebruikt voor je document. Dit hoeft niet per se met tekst te zijn maar kan natuurlijk ook voor andere toepassingen worden gebruikt. Dit is allemaal mogelijk met de picture by picture-functie van het scherm.

  AOC U3477PQU

  Voor grafische professionals is dit scherm een must

  Als je een grafisch professional bent, video's monteert, muzikant bent of fotograaf dan heb je aan dit scherm ook een goede koop. Je hebt namelijk veel meer ruimte en kan in programma's als Adobe Photoshop, Adobe Premiere of Adobe Soundtrack Pro veel meer tools en schermen openzetten.

  Vaak heb je bij dit soort programma's veel extra schermen voor effecten, schuiven voor audio en extra tools voor het bewerken van foto's die je niet altijd kwijt kunt op een klein scherm. Bij het monteren van video kun je het beeld groter zien en net als bij het bewerken van audio heb je een grotere tijdlijn en kun je dus meer zien.

  Bij Adobe Photoshop en andere grafische programma's kun je de huidige foto of datgene wat je aan het maken bent op een veel groter scherm zien. Je hoeft niet zoveel meer te scrollen als je bijvoorbeeld ingezoomd bent.

  AOC U3477PQU

  Een top scherm voor extra ruimte

  Als je op zoek bent naar een scherm waarmee je meer ruimte kan creëren voor je programma's, dan is dit zeker een aanrader. Je hebt genoeg ruimte voor je tekstverwerker audiovisuele programma's en andere zaken. Meer ruimte is niet altijd goed, want het kost je met één programma open wel veel moeite om je muis helemaal van de ene naar de andere kant te verplaatsen, maar met muizen die verschillende snelheden hebben is dit geen probleem.

  Het kijken van films is zeker een must aangezien je geen zwarte balken meer hebt. Games spelen kan tegen vallen aangezien de 5ms reactietijd niet echt heel goed is maar dat is aan jezelf om te bepalen. Hij is in ieder geval goed verstelbaar en kan hoog of laag gezet worden naar eigen voorkeur. Hoog is hij zeker, want hij kan hoger dan menig ander scherm.

  De AOC U2477PQU is verkijgbaar in verschillende webwinkels voor een prijs van tussen de 843 en de 1.053 euro.

  8.5

  De plus- en minpunten

  • Goed verstelbaar en lekker hoog
  • Veel ruimte voor grafische toepassingen
  • Bij films geen vervelende balken
  • 5ms is traag voor games
  • Erg duur

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.