Zelda Majora's Mask 3D - 5 redenen waarom je deze remake niet mag overslaan

Article
zaterdag, 22 november 2014 om 11:00
xgn google image
Het meest merkwaardige en vreemdste deel in de Zelda-serie verschijnt volgend jaar op de 3DS: Majora's Mask. Waarom mag je deze titel niet missen, ook als je hem vroeger niet gespeeld hebt?

1. Majora's Mask is het vervolg op Ocarina of Time

Veel games zullen het er over eens zijn dat Ocarina of Time de beste Zelda-game ooit gemaakt is, en met gemak in het rijtje met belangrijkste games ooit thuishoort. Het duurde daarom ook niet lang totdat Nintendo met een vervolg kwam, in de vorm van Majora's Mask.
Dezelfde engine werd gebruikt (hier en daar wat opgepoetst), en ook veel van dezelfde personages keren terug. De gameplay is echter compleet anders, dankzij een nieuwe tijdklok, die je drie dagen de tijd geeft om quests en dungeons te volbrengen. Je kunt deze tijd op ieder moment terugzetten naar de eerste dag, maar dat betekent ook dat de wereld drie dagen terug in de tijd gaat. Je items en voortgang blijft gelukkig gelijk, maar het zorgt wel voor een constante tijdsdruk, die misschien niet iedere gamer zal bekoren.
62147 7

2. Majora's krankzinnige wereld, met gekke personages

Majora's Mask is verruit de meest bizarre, vreemde game in de hele Zelda-serie, en op sommige plekken zelfs een beetje eng. Het feit dat er een reusachtige maan met een gestoorde grijns boven de wereld hangt, die over drie dagen zijn gezicht in de aardbodem boort, zegt misschien al genoeg. Naast deze kwaadaardige planeet, zijn er ook nog genoeg andere personages waarbij een steekje los zit.
Ook wordt een boerderij opgeschrikt door een alien-invasie die koeien ontvoert, en is er een geheimzinnige man die alleen 's nachts op een reusachtige paddenstoel een ritueel dansje doet. Gecombineerd met de onheilspellende muziek is de wereld van Majora's Mask enorm creepy, en uniek in zijn soort.
62148 7

3. Maskers verzamelen in Majora's Mask

Zoals de titel van de game al doet vermoeden, draait alles om maskers in de game, en het verzamelen ervan. Deze voorwerpen geven Link niet alleen een ander gezicht, ze hebben ieder hun eigen functie. Door de wereld zijn tientallen maskers verspreid, die je soms krijgt als onderdeel van het hoofdverhaal, maar vaak zelf zult moeten ontdekken door je neus in andermans zaken te steken (zie ook punt 5).
De meest indrukwekkende maskers zijn degene die je compleet laten veranderen in een houten Deku mannetje, rondbuikige Goron en visachtige Zora. Deze nieuwe personages hebben ieder een totaal andere moveset en spelen een integrale rol bij het oplossen van de creatieve puzzels die de dungeons vullen.
62149 7

4. Majora's Mask heeft een tragisch, merkwaardig verhaal

We gaan hier natuurlijk niet alles voor je spoilen, maar wel is het belangrijk om te weten dat het verhaal in Majora's Mask een bijzondere is. Na het volbrengen van de avonturen in Ocarina of Time (het is dus een direct vervolg, wat zeldzaam is voor Zelda-games), vertrekt Link uit Hyrule, samen met zijn paard Epona en de Ocarina op zak.
In een bos wordt hij overvallen door de geheimzinnige Skull Kid en zijn twee feeën, die de Ocarina stelen en er met Epona vandoor gaan. Als Link de achtervolging inzet, loopt hij recht in de val van Skull Kid, die hem transformeert naar tere, zwakke Deku scrub. Om zijn spullen, Epona en zijn gedaante te redden, daalt Link af in de wereld van Termina, waar een heel nieuw gevaar hem staat te wachten.
62150 7

5. Majora's Mask biedt uren en uren speeltijd

Nu zijn de meeste Zelda-games al lang genoeg als je het verhaal volgt, maar Majora's Mask is samen met The Wind Waker de game met de meeste side-quests. Je krijgt er zelfs een speciaal boekje (het Bombers Notebook) voor om alles bij te houden, dat al snel je beste vriend wordt in de game.
Door de tijdslimiet die constant aanwezig is, zul je namelijk op bepaalde momenten van de dag op een bepaalde plek moeten zijn, aangezien alle personages hun eigen dagschema hebben. Voor dit soort sidequests zul je soms om drie uur 's middags in het park moeten staan, zodat je iemand kunt ontmoeten, waarna je later die avond een straatroof verijdelt op een oud vrouwtje.
Als je alle maskers in de game wilt verzamelen (en dat wil je, want de beloning die je ervoor krijgt is enorm tof), zul je Termina compleet binnenstebuiten moeten keren.

Populair Nieuws