AOC Q2781PQ Review - Geweldige monitor voor een geweldige prijs

  De AOC Q2781PQ Monitor is één van AOC's nieuwste monitoren. De monitor ziet er strak en elegant uit met de ietwat minimalistische monitorvoet. Maar doet hij zijn werk ook goed, en hoe ziet het beeld eruit? Lees dat in onze AOC Q2781PQ Review!

  De AOC Q2781PQ Monitor is één van de nieuwste monitoren uit de AOC Style series. En stijl heeft-ie. De monitor ziet er strak uit door de dunne randen en de minimalistiche monitorvoet. De knopjes om de monitor mee te bedienen zijn handig verstopt aan de onderkant van de monitor evenals de HDMI, VGA en audio aansluitingen.

  Een kunstwerk op je bureau

  Zoals al eerder gezegd, is de AOC Q2781PQ zeer elegant om aan te zien. De standaard van de monitor is een soort 'S' vorm die stabiliteit geeft aan je monitor en er daarnaast erg mooi uitziet. Toch heeft deze standaard ook zijn nadelen.

  Je kan de monitor niet draaien of omhoog en omlaag verstellen. Wel kan je de monitor iets omhoog en omlaag tilten. Toch blijven de opties beperkt voor iemand die de monitor op een bepaalde manier wil hebben.

  De monitor is ook aan vier kanten borderless, wat er voor zorgt dat de monitor er erg strak uit ziet. AOC heeft de bezels, de ruimte tussen het scherm en de rand eromheen, zo dun mogelijk gemaakt. Het ziet er allemaal zeer goed uit.

  De belangrijkste specificaties in het kort

  De AOC Q2781PQ beschikt over een AH-IPS display. Dit betekent dat alle kleuren op het scherm op de beste manier mogelijk worden overgebracht. Daarnaast vervagen de kleuren op de display niet wanneer je er vanuit een andere hoek naar kijkt. Dit in tegenstelling tot een standaard TN display.

  De monitor is 27 inch en heeft een 2560x1440 resolutie. Wanneer de monitor dichtbij op je bureau staat, neemt hij je hele gezichtsveld in beslag. Je hoeft hem dus niet te dicht voor je neus zetten. De resolutie laat alles haarscherp zien en geeft goed foto's en video's weer.

  Naast de resolutie heeft de monitor een refresh rate van 60Hz en een response time van 4ms. Niet heel grensverleggend, maar het maakt dat de monitor goed te gebruiken is. Helaas is de 4ms niet geschikt voor gaming. Meer hierover later in de review.

  Plug & Play

  Wanneer je de monitor uit de doos haalt, kan je hem direct gebruiken. Je hoeft geen instellingen of kleurenprofielen aan te maken. Steek de voeding in het stopcontact, steek de HDMI of Displayport kabel in de achterkant van de monitor en je bent klaar om hem te gebruiken.

  De AOC monitor heeft een goede prijs voor wat je er voor krijgt. Op het moment is de monitor rond de 400 euro. Erg duur zou je zeggen, maar in vergelijking met de 27 inch 2560x1440 monitoren van de concurrentie is dit een prima prijs.

  De twee grootste nadelen

  Je zou denken dat dit scherm goed is om te gebruiken voor het spelen van games. Helaas is dit niet het geval. Door de relatief langzame repsonse time van 4ms ontstaat tijdens het gamen ontstaat al snel blurring en ghosting, het verschijnsel dat het vorige weergegeven frame nog te zien is op het scherm. Dit breekt de game ervaring niet, maar voor gaming is de AOC Q2781PQ niet geschikt.

  Daarnaast is het grootste nadeel van de monitor dat er niet veel opties zijn om het beeldscherm te verstellen. Je kan deze alleen iets naarboven en -beneden tilten. Niet heel gemakkelijk wanneer je geen verstelbaar bureau hebt en je graag de hoogte van de monitor zou willen aanpassen.

  AOC Q2781PQ Review - Een zeer sterke monitor

  De AOC Q2781PQ is een zeer sterke monitor voor een goede prijs in vergelijking tot andere 27 inch 2560x1440 monitoren. De kleuren spatten van het scherm en het beeld is zeer helder. Toch is de monitor niet perfect. De grootste nadelen zijn dat de monitor slecht te gebruiken is voor gaming en dat er te weinig opties zijn om de monitor te verstellen.

  Wil je een gaming monitor? Kijk dan naar andere opties zoals bijvoorbeeld de AOC G2460VQ6 of de AOC Agon lijn. De AOC Q2781PQ is perfect voor iemand die een geweldige ervaring wil tijdens het surfen op het internet, of voor professionals die tijdens het bewerken van beeld goede kleuren op hun beeldscherm nodig hebben.

  8.5

  De plus- en minpunten

  • AH-IPS paneel
  • Borderless aan vier kanten
  • Elegant design
  • Kleuren zien er geweldig uit
  • Goede prijs-kwaliteitsverhouding
  • Plug & Play
  • Niet heel geschikt voor gaming
  • Weinig opties om de monitor te verstellen

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.