AOC G2460VQ6 Review - Full HD monitor voor betaalbare prijs

  De G2460VQ6 is een monitor die afkomstig is uit de gaming lijn van AOC. Dit beeldscherm is geoptimaliseerd voor de echte gamer, en moet daarmee natuurlijk bij uitstek geschikt zijn voor langere speelsessies. Lees hier in de AOC G2460VQ6 review of dat bij deze monitor het geval is!

  De G2460VQ6 is een 24 inch grote full-HD monitor. De display biedt een resolutie van 1920 bij 1080 pixels en een enorm snelle pixelresponstijd. Bovendien beschikt de monitor over Anti-Blue Light technologie. De prijs van het beeldscherm ligt op 179 euro, wat niet al te duur is voor een gaming monitor met soortgelijke specificaties.

  De monitor ziet er bovendien mooi en strak uit, met matzwarte randen en een enkele rode rand aan de onderkant, waar zich verschillende knoppen bevinden zoals de aan-knop. Verder beschikt het beeldscherm over geïntegreerde VGA-, HDMI- en DisplayPort-aansluitingen, zodat je meerdere apparaten tegelijk op de monitor aan kan sluiten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan zowel je PC als je console. Ook bevat de G2460VQ6 geïntegreerde luidsprekers, dus het is geen must om losse speakers op je bureau te plaatsen.

  Anti-Blue Light technologie

  Deze monitor maakt gebruik van Anti-Blue Light technologie, waardoor blauw licht geblokkeerd wordt. Blauw licht wordt standaard uitgestraald door monitors, maar is op korte afstand schadelijk voor je ogen. Meerdere fabrikanten hebben al geprobeerd deze uitstraling te blokkeren in hun monitors, maar vaak lijdt de display hier onder: de beelden worden wat vaal of gelig.

  AOC beweert dat dit niet het geval is bij de G2460VQ6, maar dat is niet waar. Ook op deze monitor zie je het kleurverschil ten opzichte van 'normale' displays. Zeker wanneer je deze monitor als tweede scherm gebruikt, merk je dat de display een stuk geler is dan het hoofdscherm. Op zich is dit niet heel storend, maar wanneer je bezig bent in voornamelijk witte programma's, zoals tekstverwerkers, is het wel opvallend.

  AOC G2460VQ6 Review

  Snelle responstijd

  Deze monitor beschikt bovendien over een enorm snelle pixelresponstijd van 1 milliseconde. AOC beweert dat de G2460VQ6 hierdoor een fijnere kijkervaring moet bieden, waardoor je urenlang naar het scherm kan kijken. Deze monitor is hierdoor uitermate geschikt voor lange speelsessies. Het scherpe beeld en de snelle reactietijd bieden een comfortabele kijkervaring.

  De G2460VQ6 is een monitor uit de gaming reeks, speciaal ontworpen voor gamers dus. De meeste games en films lijden onder motion blur, waardoor de beelden niet altijd even scherp zijn tijdens snellere of actievolle momenten. Dit beeldscherm gebruikt deze snelle pixelresponstijd om deze motion blur tegen te gaan, waardoor je beter kan genieten van je favoriete films en games.

  AOC G2460VQ6 Review

  AOC G2460VQ6 review - Goede prijs-kwaliteitverhouding

  De AOC G2460VQ6 biedt een vrij goede prijs-kwaliteitverhouding. Zo zorgt de snelle responstijd bijvoorbeeld voor mindere motion blur, wat zeker fijn is tijdens snelle games en films. Maar een minpunt is de Anti-Blue Light technologie: deze mag dan beter zijn voor je ogen, maar de display lijdt er wel merkbaar onder, wat jammer is.

  De AOC G2460VQ6 is een full-HD monitor voor een betaalbare prijs. Het beeldscherm heeft bovendien veel aansluitingsmogelijkheden, waardoor je deze bijvoorbeeld op zowel je PC als je console aan kan sluiten. Ook de geïntegreerde luidsprekers zijn mooi meegenomen.

  8

  De plus- en minpunten

  • Mooie beelden
  • Geïntegreerde luidsprekers
  • Goede prijs-kwaliteitverhouding
  • Display wat gelig

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.