Tokyo Game Show 2015 hoogtepunten - de 5 grootste aankondigingen

Article
dinsdag, 22 september 2015 om 17:16
xgn google image
De Tokyo Game Show 2015 zit er weer op. Om de beste aankondigingen en nieuwe trailers goed samen te vatten hebben we hier de Tokyo Game Show 2015 hoogtepunten opgesteld.

Bloodborne The Old Hunters aangekondigd

De ontwikkelaars van From Software hadden een drukke week. Naast de officiële verschijning van Dark Souls 3 maakte ook de eerste grote expansion van Bloodborne zijn debuut. De eerste DLC van Bloodborne heet The Old Hunters en heeft veel blijvende problemen in de game opgelost.
From Software heeft met de nieuwe game een heleboel nieuwe wapens geïntroduceerd. Verder zijn er ook nieuwe eindbazen bekendgemaakt en nieuwe game locaties. Tevens is het mogelijk in de nieuwe DLC om met nieuwe vijanden te vechten in oude locaties. Verder bevat Bloodborne The Old Hunters 8 uur aan gameplay.
Bloodborne The Old Hunters moet 24 november in de schappen liggen en is aangekondigd 20 dollar te gaan kosten. Op dit moment zijn er al meer dan twee miljoen kopieën van Bloodborne verkocht en dat maakt de nieuwe DLC voor veel mensen interessant.
78794

Dark Souls 3 beelden en releasedatum bekendgemaakt

Al vanaf de aankondiging tijdens E3 eerder dit jaar hebben fans in spanning gezeten over Dark Souls 3. Behalve de aankondiging was er nog geen verdere informatie gegeven over de game en ook waren er nog geen beelden waren vrijgegeven. Tijdens de Tokyo Game Show 2015 werden er dan eindelijk beelden getoond.
De trailer voor Dark Souls 3 was maar rond de 2 minuten lang, maar liet voor het eerst de gameplay van de langverwachte game zien. In de trailer zijn beelden te zien van de Magic Weapon Spell, die een belangrijke rol gaat spelen in de aankomende game. Tijdens een Japanse livestream werden later tijdens het evenement nog 20 extra minuten aan gameplay getoond.
De in-game beelden komen van de PlayStation 4 versie van de game. In de video worden verschillende spreuken zoals Soul Arrow, Soul Dart en Soul Greatsword gebruikt. Daarnaast vindt een aantal gevechten plaats op verschillende locaties in het spel.
Tijdens de Tokyo Game Show is ook een releasedatum aangekondigd. De game komt in april 2016 uit en is speelbaar op de PC, Xbox One en PlayStation 4.
78795

Gravity Rush 2 en Remaster

De originele Gravity Rush was het type game dat ten onder ging door zijn platform. De game zelf was mooi en zat goed in elkaar, maar het scoorde niet goed in de verkoop doordat het alleen verkocht werd op de niet echt succesvolle PlayStation Vita.
Tijdens de Tokyo Game Show 2015 werd er aangekondigd dat deze game opnieuw de productie ingaat en een remaster versie krijgt voor de PlayStation 4. Volgens de ontwikkelaars komt de game in februari 2016 uit.
Naast dit nieuws werd er ook aangekondigd dat er een deel 2 van Gravity Rush uitkomt. In Gravity Rush 2 wordt het gebied rond de stad Hekseville geteisterd door een zwaartekrachtstorm van ongekende grootte. Hoofdpersoon Kat, een zwaartekrachtprinses, wordt samen met haar partner Raven en politieagent Syd opgeslokt door de storm en komt terecht in een afgelegen en alternatieve dimensie. Verschillende screenshots uit de game zijn op de site te bekijken.
Een exacte releasedatum is verder niet bekendgemaakt voor de game, maar schijnt ergens volgend jaar uit te komen voor de PlayStation 4.
78796

Yakuza Remake en Yakuza 6 demo

Tijdens de Tokyo Game Show 2015 is aangekondigd dat de originele Yakuza een remake krijgt. Deel 1 van de game serie wordt in een nieuw jasje gestoken met vernieuwde muziek, meer minigames en betere graphics. Ook de motivatie van de hoofdpersoon en zijn achtergrond worden beter duidelijk gemaakt in deze vernieuwde versie.
Aangekondigd is dat de Yakuza Remaster uit gaat komen op de PlayStation 3 en de PlayStation 4 en de releasedatum van 21 januari 2016 is ook bekendgemaakt.
Naast dit nieuws is er ook bekendgemaakt dat Yakuza 6 in ontwikkeling is. Met deel 5 dat de verhaallijn redelijk heeft afgesloten wordt er verwacht dat het spel een nieuwe richting ingaat. In de trailer van de Yakuza Remake zit ook de demo van Yakuza 6. Hiervoor is nog geen officiële releasedatum gegeven.
78798

Ubisoft komt met For Honor en Assassin's Creed Syndicate DLC

Ubisoft kwam tijdens de Tokyo Game Show met genoeg nieuws aanzetten, en begon al meteen met een nieuwe video van For Honor. In de game kun je met verschillende facties spelen en op de E3 werden al twee van de drie laten zien. Een van de belangrijkste facties in de game, de Samurai factie ontbrak hier nog wel. Tijdens de Tokyo Game Show werd deze factie laten zien in een gloednieuwe gameplay trailer.
In de trailer werd laten zien hoe de krachten, zwaktes en vaardigheden van de Samurais eruit zullen zien. Ze zijn ook veel lichter dan de andere twee facties en dus veel sneller. Een releasedatum is nog niet bekend van de game, maar wel dat deze waarschijnlijk in 2016 gaat uitkomen voor de PlayStation 4 en de Xbox One.
Assassin's Creed Syndicate DLC
Na dit nieuws konden we onze katana weer neerleggen toen Ubisoft doorging met het volgende belangrijke nieuws, namelijk de eerste DLC van Assassin's Creed Syndicate. In deze DLC maken we kennis met de bekende Jack The Ripper. In de game zelf zal zijn naam waarschijnlijk wel vallen, maar de DLC focust juist op hem. Nog niet is duidelijk of we in de DLC als Jack kunnen spelen, of dat we achter hem aan moeten.
Behalve een nieuwe trailer voor de DLC is er niet veel andere informatie vrijgegeven. Een releasedatum is ook nog niet bekend. Assassin's Creed Syndicate zelf verschijnt op 23 oktober voor de PlayStation 4 en Xbox One, waarna in november de PC versie volgt.