An Alien With a Magnet (iOS) Review

  De iOS Store voor Apple apparaten wordt iedere dag aangevuld met nieuwe apps en games. Nu is er een game onderweg waarin je een alien met een magneet speelt. Heeft deze magneet genoeg aantrekkingskracht om gamers aan zich te binden of laten wij deze alien al snel weer in de steek?

  Stel je voor: je bent een kleine, schattige groene alien en je vliegt lekker in je ruimteschip rond, als je plots neerstort op een planeet ver van huis. Hopeloos kijk je rond en dan zie je ineens een magneet liggen. De magneet is je ticket naar huis, want daarmee kun je van de ene naar de andere planeet hoppen.

  Eenvoudig concept

  Dat is eigenlijk het hele idee achter de game. Je hebt een magneetje onder je ruimteschip hangen en het is de bedoeling dat je je van de ene kant van het level naar de andere kant verplaatst. Zodra je het scherm van je Apple apparaat aanraakt gaat de magneet aan en zal je om een planeet heen draaien. Zodra je het scherm los laat ga je van de planeet af de ruimte in.

  Door het aanraken en loslaten van je scherm een beetje te timen kun je dus van planeet naar planeet hoppen en je zo een weg banen door de levels in de game. Onderweg is het de bedoeling dat je een zo hoog mogelijke score weet te behalen door het verzamelen van sterren en edelstenen; een simpel concept dus.

  Niet zo eenvoudig als het lijkt

  Hoewel het concept van de game simpel is, kan dit niet altijd van de uitvoering gezegd worden. Het spel begint namelijk makkelijk, met een paar planeten, wat te verzamelen sterren en kussens als afbakening van de levels. Later in de game komen er echter steeds meer dingen bij die je reis ingewikkelder, maar daardoor niet minder leuk maken.

  Zo moet je op een gegeven moment gasbelletjes verzamelen om door te kunnen, veranderen de kussens die geen schade doen in meteorieten waar je op kunt crashen en raakt de energie in de magneet ook nog eens op. Als je in een level een obstakel raakt of zonder magnetische kracht komt te zitten, ga je af en moet je het level opnieuw doen. Vooral je energievoorraad wordt na verloop van tijd een groter probleem. Je zult hier steeds zuiniger mee moeten doen, want anders redt je het niet.

  Variatie en uitdaging

  Gelukkig kun je onderweg planeten vinden waar brandstof in zit. Door hier simpelweg omheen te vliegen gaat het energiepeil van je magneet weer omhoog. Het spel wordt echter niet alleen maar moeilijker, maar er komt aan de andere kant steeds meer variatie bij zoals verdubbelaars en power ups die je kunt gebruiken. Ook in de levels zelf komen steeds meer nieuwe elementen voorbij zoals raketten die je in een bepaalde richting afschieten en de levels zelf worden ook steeds groter. Dat levert direct ook een klein nadeel op; je hebt namelijk geen idee welke kant je op moet omdat je geen inzicht in de levels krijgt voordat je eraan begint.

  Kort gezegd blijft de game dus steeds vermakelijk, hoewel de basis erg simpel is en er toch behoorlijk wat uitdaging in de game te vinden is. Dat laatste zit vooral in het steeds proberen te verbeteren van je eigen score of in de Time Attack modus een zo snel mogelijke tijd neerzetten en deze vervolgens op verschillende social media te delen. Gedurende de ruim 45 levels die de game je biedt wordt alles wel steeds moeilijker en je zult een level uiteindelijk een paar keer moeten spelen om er doorheen te komen, maar onmogelijk wordt de game niet.

  Geweldige vinding

  In deze tijd komt iedere dag wel een game uit in App Store, maar deze zijn lang niet allemaal leuk. An Alien With a Magnet doet precies wat het belooft, namelijk een eenvoudig concept geven wat vermakelijk is en alles draait natuurlijk om een alien met een magneetje. Naar verloop van tijd neemt de uitdaging in de game steeds meer toe en dat houdt je bezig. Deze game van Nederlandse bodem verdient dan ook alle lof en zal zeer zeker het hart van een hoop gamers stelen!

  Prijs: GRATIS

  8.0

  De plus- en minpunten

  • Simpel concept
  • Makkelijk te leren, maar toch uitdagend
  • Geen inzicht in de levels vooraf

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.