2048 Puzzle Review

Review
door Joep
maandag, 21 april 2014 om 12:00
xgn google image
Een nieuwe week en dus ook een nieuwe recensie over een game die jij kunt spelen op je smartphone. Vorige week zagen we Cube On keihard falen. Dit is dan ook een waardeloze game die voor twee seconden leuk is. Deze week is het de beurt aan het inmiddels populaire 2048 Puzzle.
Veel slechter dan de game van vorige week kan het niet worden, daarom werd er met goede moed een nieuwe game gezocht die je kan helpen om je treinritten dragelijker te maken. Net als vorige week moet er gezegd worden dat er een bepaalde kracht schuilt in de eenvoud van sommige spellen. Of de uitvoering hiervan ook goed is, is echter nog maar de vraag. Waar Cube On een wanprestatie leverde gaat het bij Puzzle 2048 wel goed. Het is een voorbeeld van een eenvoudig spel dat geen grafische hoogstandjes nodig heeft om vermakelijk te zijn.
Puzzle 2048

De kracht der eenvoud

Het werd al eerder gezegd, de kracht kan soms liggen in de eenvoud van bepaalde zaken. Dit is zeker het geval bij Puzzle 2048. Het principe van de game is dan ook heel simpel. Je hebt zestien vakken met daarin bepaalde even cijfers. Je begint met een aantal blokjes met het nummer twee en wanneer je over je scherm een kant op veegt zullen alle blokjes in het vierkant deze kant op schuiven. Wanneer je twee blokjes met hetzelfde nummer tegen elkaar schuift, voegen deze samen in een blokje waarvan de waarde verdubbelt. Doe je dit dus met twee blokjes van met een acht, dan krijg je een nieuw blokje met een waarde van zestien. Allemaal met het uiteindelijke doel om 2048 te krijgen. Iets dat makkelijker lijkt dan het is, want bij elke keer schuiven komt er een nieuw blokje in het veld. Wanneer het je niet lukt om tijdig blokjes in elkaar te schuiven, dan raakt het veld vol, wat ervoor zorgt dat je niet meer kunt schuiven en game over raakt.
Puzzle

Lekker puzzelen

Het spel is niet 'flashy', ziet er niet geweldig uit en heeft geen dingen die vrij te spelen zijn. Ondanks al deze zaken doet het iets heel goed. Het daagt je uit en speelt enorm lekker weg. Wanneer je het spel voor het eerst speelt wijst het zichzelf. En na het een keer verprutst te hebben, voel je meteen de drang om het nog een keer te proberen. Waarschijnlijk zet je de tweede keer een betere score neer om vervolgens bij de derde keer echte handigheid te krijgen. Het is ouderwets puzzelen en je brein breken over wat je volgende stap gaat zijn. Een 'potje' kan dan ook makkelijk een ruimte tijd duren. Je bent immers op weg naar de 2048, en dat kan best even duren.

Smartphone essential

Als er momenteel een leuke game voor op de smartphone te vinden is, dan is het 2048 Puzzle wel. Het spel heeft geen intro nodig en wijst zichzelf al na één veeg over het scherm. Het spel heeft uitdaging en een duidelijk doel om naartoe te werken. Een element dat bij de game van vorige week nog ontbrak. 2048 Puzzle is dan ook een spel dat je geprobeerd moet hebben. Een potje kan soms wel uren duren en je zit net als bij schaken al vele beurten vooruit te denken.
Google Play App Store
Prijs: Gratis
Cijfer: 8.5